Τρίτη, Αυγούστου 10, 2021

Και τωρα κτιζουμε

 


Ακομα καιει η πυρκαγια στην Ευβοια,ακομα ταλαιπωρουνται και θα ταλαιπωρουνται για χρονια οι πληγεντες,ακομα δεν παραιτηθηκε κανεις και σε αυτο το εγκλημα,ακομα μια μερα που σε κανει να λες να μην ξημερωνε.


Η λογικη σωσαμε ζωες οταν αυτες οι ζωες πλεον θα ζουν μεσα στην ταλαιπωρια και την αβεβαιοτητα δεν μου λεει τιποτα,οκ,το μονο που κανανε ηταν αυτο,τιποτα αλλο,πληρης ανικανοτητα στον τομεα της,οργανωσης,της  προληψης και τελικα της πυροσβεσης,χαθηκαν τεραστιες εκτασεις παρθενων δασων,χαθηκαν καλλιεργειες,εληες,μελισσια,συκιες,με ενα συγνωμη δεν σβηνονται αυτα ουτε με υποσχεσεις οτι θα αναζητηθουν ευθυνες απο οσους δεν εκαναν σωστα την δουλεια τους.


Εδω μιλαμε για ενα ακομα εγκλημα,και στρεφεται ο κοσμος προς την δικαιοσυνη,και τι κανει αυτη?

Δινει εντολη για ερευνα για εμπρηστες,αυτο μονο?

Εμπρηστες ας πουμε αρχισαν τις φωτιες,μετα?

Αν και δεν το πιστευω

Ποιοι αντεδρασαν?

Με τι ταχυτητα και σχεδιο αντεδρασαν?

Τι αποτελεσματα ειχε η αντιδραση τους?

Σωθηκε δασος η σπιτια απο αυτην?

Πετουσαν πτητικα μεσα ωστε να βοηθησουν οπως επι ημερες ζητουσαν δημαρχοι και κατοικοι?


Αυτες τις απαντησεις ποιος θα τις δωσει?Ο Θεος?

Γιατι ζητειται ερευνα μονο για εμπρησμους και οχι για παραληψεις και εγκληματικη αμελεια?

Ποια δικαιοσυνη ειναι αυτη?


Και τελος καλο ολα κακα,παμε στο θεμα της αποκαταστασης της ζημιας

 Θα δωσουν καποια ελαχιστα χρηματα στην αρχη,μετα εως ενα ποσο για ανοικοδομηση,οσοι ειχαν επαγγελματα εκει θα ζησουν με τις πενταροδεκαρες που θα τους δωσουν για λιγους μηνες?

Ποση ταλαιπωρια εχουν να υποστουν οι κατοικοι εκει,εχει φροντισει κανεις να μην υπαρχει η συνηθης γραφειοκρατια και αυτα να γινονται αμεσα?

Πιστευω θα περασουν πολλα χρονια για να μπει ενας ρυθμος παλι στο νησι και φυσικα το δασος δεν θα το ξαναδει κανεις οπως ηταν πριν,δεν ξερω τι σχεδια εχει η συμμορια για εγκατασταση ανεμογεννητριων αλλα αυτο το αφηνω στους κατοικους και ειμαι σιγουρος  οτι αν δεν θελουν δεν θα περασει τιποτα στα βουνα,φυσικα θα κανουν τα παντα οι συμμοριτες για να περασει.


Αν φανει οτι δεν θελουν να επανελθει το νησι στην προηγουμενη του κατασταση τοτε πρεπει δημοι,δημοτες,εταιρειες,επιχειρησεις να μαζευτουν και να ζητησουν ποινικες ευθυνες απο οσους αδιαφορησαν στις εκκλησεις τους για βοηθεια τοσες ημερες.

Και φυσικα το κυριοτερο.



Στις επομενες εκλογες να σβησουν το ονομα της Νεας Δημοκρατιας απο την χαρτη του νησιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: