Κυριακή, Μαΐου 07, 2023

Ανατιμήσεις συνεχώς

 


Την ώρα που ο τάχα υπουργός ανάπτυξης περιφέρεται στα Σούπερ Μάρκετ και ανακοινώνει μειώσεις τιμών αυτές κατά παράξενο τρόπο αυξάνονται,αυτό το διαπιστώνει εύκολα ο καθένας απο εμάς που ξέρει πόσο κόστιζε κάτι που αγόραζε έναν χρόνο πρίν,ποσο κόστιζε στις αρχές του 2023 και πόσο κοστίζει τώρα.

 Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ λένε οτι δεν προλαβαίνουν να αλλάζουν τις τιμές,κάθε μερα.

Και καταντάει γελοία όλη αυτή η προπαγάνδα που χρησιμοποιεί μιάς και τα μίντια που στηρίζουν αυτή την συμμορία δεν μπαίνουν κάν στον κόπο να συγκρίνουν τις τιμές,απλα αναπαράγουν τα ψεύδη του Αδωνι μιάς και απο την κυβέρνηση του χρηματοδοτούνται.

Η δικαιολογία πως η ακρίβεια οφείλεται στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι ακόμα γελοιότερη μιάς και οι αυξήσεις ξεκίνησαν πολύ πριν απο αυτόν,οι τιμές τις ενέργειας και των καυσίμων έχουν μειωθεί αλλά αυτό δεν το βλέπουμε ούτε στο ελάχιστο στις τιμες των προιόντων. 


Οι υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις των μελών της συμμορίας οτι νοιάζονται ιδιαίτερα για τους ευάλωτους μόνο γέλιο προκαλούν,έχουν φτάσει οι τιμές προσφορών των τροφίμων να είναι εως και 50% ακριβοτερες σε σχέση με τις ανάλογες τιμες των ίδιων προιόντων αν συγκριθούν σωστά.


Εχουμε τους χαμηλότερους μισθούς στην Δυτική Ευρώπη και απο τους χαμηλότερους στην Ευρώπη των 27,αυτοί όμως τον χαβά τους,μιλούν για καλύτερες μέρες και μεγαλύτερους μισθούς μετα απο 4 χρόνια.

Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση βρίσκονται όσοι ζούν κάτω απο το όριο της φτώχειας,άνεργοι,χαμηλοσυνταξιούχοι,χαμηλόμισθοι και όσοι παίρνουν τα επιδόματα πείνας που μοιράζει το καθεστώς των νεοταξιτών.

Προσωπικά με τα 200 ευρώ που παίρνω απο το Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αδυνατώ να βγάλω τις πρώτες 15 ημέρες κάθε μήνα,με βοηθούν φίλοι με κάποια έξοδα αλλα ως εκεί.

Ψωνίζω περιορισμένα εως εκεί που φτάνουν τα χρήματα αυτά,δεν φτάνουν πολύ μακρυά,όσοι ζείτε με ανάλογα εισοδήματα η και τριπλάσια των 200 ευρώ το ξέρετε.

Με τα ίδια χρήματα το 2019 μπορούσα να επιβιώσω αλλά τώρα με τόσες αυξήσεις είναι αδύνατον.

Μοιράζει το Τεβα ....όπου μοιράζει κάτι ψίχουλα,την ίδια ώρα η διαφήμιση του παραπλανά κάνοντας όσους δεν γνωρίζουν τι και κάθε πότε το μοιράζει να νομίζουν οτι παράγει κάποιο αποτέλεσμα αυτό που κάνει.

Οχι οτι ο Σύριζα έκανε η θα κάνει κάτι διαφορετικό,ιδια φιλοσοφία έχουν.

Φυσικά κανείς απο όλα τα κλεφτοκόμματα δεν έχει αναφερθεί σε αυτό,μάλλον είμαστε αόρατοι,και είναι αξιο απορίας πως παραμένουν σιωπηλοί οσοι ζούν κάτω απο τις ίδιες συνθήκες,μέχρι και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση θα μπορύσαμε να είχαμε αν θέλαμε,αλλα τι περιμένεις απο επαίτες και ηλίθιους,μόνο να φιλάνε τα χέρια των κλεφτών που κυβερνάνε.



Δεν θα αλλάξει τίποτα μετά τις εκλογές,οι υποσχέσεις θα παραμείνουν υποσχέσεις,τα λόγια θα ξεχαστούν και ολοι μας θα μουτζωνόμαστε για την ψήφο που ρίξαμε.

 Αλλα τότε θα είναι αργά.

Και ο άχρηστος υπουργός ανάπτυξης θα κοκορεύεται και θα ψεύδεται ασύστολα στα κανάλια.

Γιατί στις λαικές τον γιουχάρουν.

 


Να σας υπενθυμίσω μερικές τιμές;

Κοτόπουλο νωπό  1.89,τώρα 3.25

Μακαρόνια 6-10νο Μέλισσα 0.49 τώρα 0.75

Κοτόπουλο ψητό Νίκας 9.30 τώρα 14.50

Τυριά κλπ δεν πλησιάζω καν

Φρυγανιές 0.99 τώρα 1.40++ στις προσφορές

Γκούντα 5.90 τώρα 8.90

Παξιμάδια το Μάννα ενα συν ενα 2.90 τώρα 3.80

Ελιά βοείου 6.90 τώρα 9.90 

Παρθένο ελαιόλαδο 15.90-18.90 5 λιτρα ...και τώρα φτάνει τα 30 ευρώ τα 4 λίτρα.

Δέν τις βλέπετε εσείς αυτές τις ανατιμήσεις;

Μόνο εγώ τις βλέπω;

Αυτές είναι αυξήσεις πάνω απο 30 εως 50%

Απο κοντά αυξήθηκαν τα πάντα σε ίδια ποσοστά


Ομως για τον αστείο τσαρλατάνο του Υπουργείου Ανάπτυξης...μειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: