Κυριακή, Μαΐου 21, 2023

Το τέλος του Χρυσού χορηγού.

 


Δεν ένοιωσα καμία έκπληξη απο τα αποτελέσματα των εκλογών,αντίθετα τα περίμενα,αν και είχα την ελπίδα οτι ο κόσμος θα ανατρέξει σε όσα συνέβησαν τα τελευταία 4 χρόνια επι κυβέρνησης Κούλη.

Αυτό που μου προκάλεί έκπληξη είναι η διαφορά μεταξύ των 2 πρώτων κομμάτων που απο ότι θυμάμαι δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν,αυτο λαμβανοντας υπ'οψιν τα εγκλήματα που έκανε το κόμμα του Κούλη.

Εδώ έπεσαν έξω δεκάδες δημοσκοπήσεις και το exit poll και οι δημοσκόποι προσπάθησαν να το δικαιολογήσουν λέγοντας οτι είχαν μια εικόνα αλλα δεν την ομολογούσαν γιατί φοβόντουσαν τις αντιδράσεις του Σύριζα...

Τόσο αστείοι και αυτοί.

Αυτό κατά την άποψη μου σημαίνει το πολιτικό τέλος του αρχηγού του Σύριζα του Αλέξη Τσίπρα.

Και την παντοδυναμία του νεοταξίτη Μητσοτάκη.

Θεωρούσα οτι στον αιώνα της πληροφορίας θα είχε ξυπνήσει ο κόσμος,αυτό δεν συνέβη,κρίμα.

Και το ένα και το άλλο είναι τραγικά για την χώρα.

'Οταν ο Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές του 2015 μετά τις τραγικές αποτυχίες των υπολοίπων κομμάτων άνθισε η ελπίδα του κόσμου για κάτι καλύτερο,αντι αυτού ζήσαμε 4 και μισό τραγικά χρόνια γεμάτα αλαζονεία.αντιδημοκρατικές πρακτικες,το Μάτι,την Μάνδρα,το δημοψήφισμα,τις Πρέσπες.


Σε έναν τραγικά ταλαιπωρημένο λαό που απογοητεύτηκε απο αυτή την πολιτική ενώ περίμενε μια πραγματική αλλαγή και είδε να νομοθετούνται οι πλειστηριασμοι,να κυνηγούνται πρωην μέλη του Σύριζα και να σέρνονται στα δικαστήρια,να φτωχοποιείται,να υπερφορολογείται,να ξυλοκοπούνται οι πολίτες που αντιδρούσαν,να κλείνουν οι τράπεζες,να μπαίνουμε σε νέο μνημόνιο,να ξεπουλιέται η χώρα για 99 χρόνια.

Απο μια αριστερή κυβέρνηση.ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.


Γιατί κάθε άλλο παρά αριστερή ήταν.

Μα ακόμα και σαν αντιπολίτευση ήταν ανίκανος να διαχειριστεί ακόμα και το πιο απλό θέμα.


Και ήρθε μια προεκλογική περίοδος μετα απο το τεράστιο έγκλημα στα Τέμπη και τοσα σκάνδαλα και υποκλοπές και ακρίβεια και διαφθορά.....μα ακόμα και τότε δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει χρησιμοποιώντας παρωχημένα συνθήματα και ζητώντας νέου είδους συνεργασίες και κυβερνήσεις κάθε λίγο και λιγάκι.

Απο κοντά ολα τα στελέχη του κόμματος του που ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του....Κατρούγκαλος,Φωτίου κλπ....έτσι ο λαός αποφάσισε...καλώς η κακώς να προτιμήσει τον αυθεντικό κλέφτη απο τον μιμητή του γέρο-Παπανδρέου.

 Παρουσίασε στον λαό το προγραμμα του 2015 ξαναζεσταμένο,υποσχέθηκε να καταργήσει νόμους που ο ιδιος είχε ψηφίσει,και πίστεψε οτι με αυτά θα κερδίσει εκλογές.....

Δεν είναι η χώρα μαθητικό συμβούλιο.Αυτοί εκεί ζούν ακόμα,στις καταλήψεις.

Η Νεα δημοκρατία δεν θα είχε ξανά την δυνατότητα να ξαναπάρει την εξουσία αν τα τέσσερα και μισό χρόνια της διακυβέρνησης του Σύριζα ο Τσίπρας κυβερνούσε με ήθος και έκανε έστω και τα μισά απο όσα είχε υποσχεθεί.

Οχι μόνο τα μισά δεν έκανε,έκανε τα πάντα αντίθετα και ακόμα χειρότερα.

Το θέμα είναι τώρα οτι μπλέξαμε με τον νεοταξίτη δούλο του Σβάμπ,η επόμενη τετραετία θα είναι κρίσιμη και θα αλλάξουν πολλά στις ζωές μας,προς το χειρότερο.

Ας πανηγυρίσουν οι αποψινοί και οι μετά τις επόμενες εκλογές νικητές,λογικά θα είναι οι ίδιοι.

Πανηγυρικά νικητής ο ενας και τελειωμένος ο άλλος οι αρχηγοί των δύο πρώτων κομμάτων.

 

Πανηγυρικά χαμένοι οι πολίτες.

Και όσο περνάει ο καιρός θα καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Καλό είναι οτι ξεφορτωθήκαμε τον εναν.

Το θέμα είναι τι θα κάνουμε με τον άλλον.


Θα τον φάμε στη μάπα αυτόν και τις φασιστικές νεοταξίτικες συμπεριφορές του και ο θεός βοηθός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: