Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2010

Πρωτα ο Μακαριτης


Ωραια και ησυχα περασε το Σαββατοκυριακο στο Κορωπι,με βολτιτσες κοντα στην θαλασσα,που και που ανοιγοντας την τηλεοραση ακουγαμε τα υποτιθεμενα νεα μετρα που θα παρθουν και θα ανακοινωθουν αυτην την εβδομαδα.

Δεν ξερω αν ολα αυτα που τα παπαγαλακια καθημερινα ανακοινωνουν τελικα θα εφαρμοστουν,και τα μισα να γινουν πραξη ομως τοτε αλοιμονο μας.

Και τριβουν τα χερια τους οι εργοδοτες του ιδιωτικου τομεα οταν ακουγεται οτι θα καταργηθουν οι συλλογικες συμβασεις,τα δωρα και τα επιδοματα αδειας,και το πλαφον στις απολυσεις.

Απλα απορω σε τι θα βοηθησει το κρατος αν συμβουν ολα αυτα,για λογους ανταγωνιστικοτητας λενε.
Συγνωμη γιατι τοτε επι τοσες δεκαετιες οι εργαζομενοι του ιδιωτικου τομεα δεν επαιρναν τους μισθους,τα επιδοματα,τα προνομια των δημοσιων υπαλληλων?
Μπορει ο υπαλληλος του ιδιωτικου τομεα να ζητησει μιζα,φακελλακι απο τον πελατη του για να τον εξυπηρετησει γρηγοροτερα η καλυτερα?

Μπορει ο υπαλληλος του ιδιωτικου τομεα να κανει ξυνα μουτρα η να μην εξυπηρετησει τον πελατη του οπως συμβαινει στο δημοσιο?

Σε ιδιες συνθηκες εργαζεται ας πουμε ενας πωλητης με εναν υπαλληλο του δημοσιου?

Εκει δεν υπηρχε θεμα ανταγωνιστικοτητας.
Μα ηθελα να ξερω ποιον προσπαθουν να κοροιδεψουν με ολα αυτα τα ηλιθια επιχειρηματα,τους χαζοχωριατες εμας μαλλον,τους υποδουλους που χωρις σωστη εκπροσωπηση απο τα συνδικατα της γελοιοτητας τα οποια εχουν δεχθει ολο και περισσοτερες υποχωρησεις τοσα χρονια?

Οποιος βλεπει καθαρα ειναι ευκολο να δει οτι τελικα παρα τις υποσχεσεις παλι οι εργαζομενοι θα το πληρωσουν το μαρμαρο,ολα τα μετρα εκει πανε,δεν νομιζω οσοι εχουν κερδισει νομιμα η παρανομα τα εκατομυρια,θα εχουν προβλημα να επιβιωσουν.

Προβλημα θα εχουν οι μισθωτοι και οι μικροσυνταξιουχοι,αυτοι που εχουν δανεια κατοικιας,που εχουν να ζησουν τα παιδια τους,τους ανεργους στην οικογενεια τους,
Προβλημα θα εχουν γιατι απο την μια θα μειωθει το εισοδημα τους και απο την αλλη με τα φορολογικα μετρα θα αυξηθουν οι τιμες και οι φοροι.
Αποτελεσμα θα ειναι η μεγαλη μειωση του εισοδηματος τους,αποτελεσμα καταστροφη της αγορας,αποτελεσμα μεγαλυτερες περικοπες προσωπικου,αποτελεσμα ανεργια.

Αυτα δεν τα σκεφτονται ομως,να σωσουμε την οικονομια και ας πεθανουν οι πολιτες.
Τα χειροτερα ερχονται,θα αλλαξουν και τα συνθηματα λοιπον.

Κανεις πολιτικος στην φυλακη,πρωτα ο Μακαριτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: