Τρίτη, Μαρτίου 02, 2010

Το ψεμμα της αναπτυξης

Αυριο λοιπον οπως φαινεται θα μαθουμε ολοι μας τι προκειται να συμβει σε αυτην την ερημη χωρα,τα νεα μετρα ειναι προ των πυλων,και ποιος μας γλυτωνει.

Αυτο που δεν εχει πει κανεις και μονο με αρκετο ψαξιμο μπορει καποιος να το ανακαλυψει ειναι οτι ακομη και με αυτα τα μετρα το προβλημα δεν θα λυθει σε συντομο χρονικο διαστημα,η λιτοτητα θα κρατησει πολλα χρονια,τοσα που μαλλον εμεις των 50 ετων δεν θα προλαβουμε να δουμε την κατασταση να καλυτερευει.

Το χρεος μας δεν θα το ξεφορτωθουμε ετσι ευκολα,θα παρει περιπου 25 χρονια με πολλες θυσιες για να μπορεσουμε να ξεπληρωσουμε οσα χρωσταμε σαν κρατος,και φυσικα μεσα σε αυτα τα χρονια θα θυσιασουμε τα παντα.

Και για αναπτυξη ας το ξεχασουμε καλυτερα,με τις τιμες στα υψη,και με την ακριβεια μετα τις αυξησειςτου φπα,με τις μειωσεις μισθων θα γυρισουμε πολλα χρονια πισω και απο αναπτυξη ξεχαστε το.

Φυσικα αυτοι που δεν θα θιγουν ειναι οπως παντα οι εχοντες και κατεχοντες,ολα τα μετρα που θα παρθουν δεν αγγιζουν τα τζακια,μονο οι χαμηλομισθοι και οι συνταξιουχοι δεν θα ξερουν απο που να βρουν χρηματα για να περασουν τον μηνα.

Απο λογια χορτασαμε, απο φαγητο θα πεινασουμε,

Δεν υπάρχουν σχόλια: