Τρίτη, Μαρτίου 02, 2010

Οραματα


Ειδα σαν σε οραμα μαζεμενους ολους τους Πρωθυπουργους της Ελλαδας απο το 74 και μετα, σε μια γωνια συζητουσαν τι λαθος εκαναν και κατεληξε η χωρα να εχει πτωχευσει,μιλουσαν χαμηλοφωνα,πλησιασα να ακουσω.

Ο Καραμανλης ο μεγαλος ελεγε στον Αντρεα,εσυ φταις για ολα του ελεγε,εσυ εκανες τους Ελληνες ετσι που εγιναν,μηπως θυμασαι οταν ελεγες τι ειναι ενα δωρακι 500 εκατομυρια?
Ο Αντρεας ακουγε σιωπηλος,θυμοταν τις ωραιες στιγμες που ειχε ζησει τοτε στα ταξιδια με την Μιμη,τι τον ενδιεφερε αυτον ποιος πηρε 500 εκατομυρια,αυτος δεν τα ειχε παρει παντως.
Μηπως θυμασαι του απαντησε τελικα οτι εσυ ησουν που εβαλες τα θεμελια αυτου του νεου κρατους?
Ποιος αρχισε να γεμιζει με υπαλληλους το δημοσιο?Εγω απλα για κοματικους λογους συνεχισα το ιδιο βιολι,και να που σχεδον οι μισοι Ελληνες εργαζονται για το κρατος τωρα.
Πεταχτηκε ο ακατανομαστος τοτε και επιτεθηκε στον Αντρεα...δεν φταις εσυ εγω φταιω που δεν καταφερα να σε κλεισω φυλακη,να τωρα θα υπηρχε και ενας πολιτικος που να εχει μπει μεσα,δεν θα μας κατηγορουσαν για αυτο.
Ο Αντρεας ψυθιρισε στο αυτι του Καραμανλη...αυτον τον αποστατη ποιος τον καλεσε?

Σε ενα τραπεζι καθοταν ο Σημιτης μαζι με τον Καραμανλη τον μικρο,δεν μιλαγανε καθολου,ο ενας κοιταγε τα δημοσιευματα που αναφερονταν στα ψευτικα στοιχεια που ειχε στειλει στην ευρωπαικη ενωση για να μπουμε στο ευρω,και ο αλλος διαβαζε ενα περιοδικο με νεα παιχνιδια για το playstation.

Τελευταιος μπηκε στην αιθουσα ο Γιωργακης,τον ρωτησε ο Αντρεας γιατι αργησε,εκεινος δικαιολογηθηκε οτι καποιος τον σταματησε στον δρομο και του ειπε οτι θα εδινε και τον μισθο του για την πατριδα,ο Αντρεας τον κοιταξε και γυρισε στον Καραμανλη τον μεγαλο και του ειπε....και ελεγες εμενα λαοπλανο και ψευτη ε?

Καποια στιγμη πλησιασαν το τραπεζι που καθοντουσαν ο Σημιτης με τον Κωστακη,εσεις φταιτε για ολα τους ειπαν,δεν ενδιαφερθηκατε για την χωρα αλλα για το κομμα και μονο.
Μα εσεις μας μαθατε να ειμαστε ετσι απαντησαν εκεινοι.
Τοτε πεταχτηκε ο ακατανομαστος και προτεινε μια οικουμενικη κυβερνηση που θα συμετειχαν ολοι μαζι.
Γελασαν οι υπολοιποι...καθενας με τον πονο του,ειπε ο Αντρεας, αρχισαν να φευγουν,ο μικρος Καραμανλης επινε ενα τονωτικο για την κοπωση που ενοιωθε τελευταια,και ο Σημιτης μιλαγε στο τηλεφωνο για την επιδοτηση που θα επαιρνε απο το κρατος για το ιδρυμα που ειχε στο ονομα του.

Εμεινε μονος ο Γιωργακης....σκεφτοταν τι αλλο να κανει για να πεισει εναν λαο που ειχαν περασει απο πανω του τα τανκς, ο εμφυλιος,η χουντα,τοσες ανικανες κυβερνησεις,η διαφθορα και η κλοπη,να αντεξει αλλον εναν πολεμο χωρις οπλα αυτην την φορα.

Ποσα ψεματα μπορει να χωνεψει καποιος?

Σηκωθηκε και πηρε ενα παραμυθι να διαβασει.

Ο Πετρος και ο Λυκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: