Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2010

Περηφανα σκυφτοι

Μετα την εθνικη αναταση που μας προκαλεσε η επιθεση "φιλικης"χωρας και του τυπου της,ψαχνουμε να βρουμε τροπους να συνταχτουμε σε εναν κοινο αγωνα.

Την ιδια ωρα ο Πρωθυπουργος τρεχει απο αεροδρομιο σε αεροδρομιο και παρακαλαει για βοηθεια που ομως δεν την χρειαζομαστε οπως λεει.

Επισης οι συνεχομενες διαβουλευσεις εφεραν ενα φορολογικο νομοσχεδιο το οποιο αποδεικνυει οτι τελικα αυτοι που θα πληρωσουν τα κλεμμενα ειναι οι ιδιοι που τα πληρωναν επι δεκαετιες.

Οσο για την λειτουργια του κρατους,με ολους αποντες λειτουργει απο αντιδραση,σαν αποκεφαλισμενο σωμα που συνεχιζει να περπαταει απο αντανακλαστικη συνηθεια.

Τα ωραια λογια περι"εργασιακου μεσαιωνα"εμειναν ωραια λογια,οι φοβοι μας για την επομενη χειροτερη ημερα εχουν εξελιχθει σε νυχτερινους εφιαλτες,η απουσια οραματος και ηθικου διδαγματος ολο και πιο εντονη,η φιλοσοφια"παρτε τα απο ολους εκτος απο εμενα"παντου.

Και ξαφνικα μας φταιει παντα ενας,λες και δεν υπηρχε κυβερνηση 40 και ατομων απο το 2004 και μετα,λες και ψηφιζε μονο ενας τα νομοσχεδια στην Βουλη,λες και οι υπολοιποι κοιμοντουσαν.

Ναι αυτο ειναι κοιμοντουσαν.

Μα γιατι να αλλαξει τοτε κατι?
Οι ιδιοι ειναι στο τωρινο κοινοβουλιο και παλι,ειναι ικανοτεροι τωρα η ειδαν οτι δεν υπαρχει τιποτα αλλο να φανε?

Με απαισιοδοξια καθε μερα μαθαινουμε απο αυτους που μας ελεγαν οτι χρηματα υπαρχουν,οτι τα παντα εχουν καταρευσει,οικονομια,υγεια,κοινωνικη ασφαλιση.

Περηφανα σκυφτοι ας βρουμε εναν αποδιοπομπαιο τραγο να του ριξουμε την ευθυνη,και ως εκ θαυματος βλεπω εναν.

Περνωντας μπροστα απο τον καθρεφτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: