Σάββατο, Νοεμβρίου 20, 2021

Έπαρση στο χείλος του γκρεμού

 


Με ψέματα και ευκαιριακούς εντυπωσιασμούς απαντά στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κοινωνική απάθεια, η προχειρότητα και ο αντικοινωνισμός δυστυχώς χαρακτηρίζουν όσα θέλησε να παρουσιάσει ως μέτρα στο πρόσφατο μήνυμά του.

Ο Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους πολίτες με τη μόνη γλώσσα που ξέρει: Εγώ μιλώ, εσείς εφαρμόζετε. Ούτε μία λέξη αυτοκριτικής δεν ξέφυγε από τα χείλη του κι ας προσποιήθηκε στα 12 μηνύματά του ότι θρηνεί και πονά μαζί με τους πληβείους.

Με τη γλώσσα του ανορθολογισμού και του επιτελικού αυταρχισμού, αντί για μια ύστατη προσπάθεια πειθούς, μίλησε αντιεπιστημονικά για «πανδημία ανεμβολίαστων» στοχοποιώντας όσους δεν εμβολιάζονται για να επιβάλει μια σειρά απαγορεύσεων αμφίβολης αποτελεσματικότητας και να αποτινάξει από πάνω του την ευθύνη της διαχείρισης της πανδημίας.

Μετά τα πισωγυρίσματα ανακοίνωσε το «lockdown ανεμβολίαστων» σε άλλη μια κίνηση επικοινωνιακού αντιπερισπασμού και μετάθεσης ευθυνών. Η Εκκλησία εξαιρείται και πάλι, αφού η κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητη πνευματική τροφή τα λόγια του ιερέα και όχι τον πολιτισμό ή την τέχνη. Και επιβάλλει «υποχρεωτικότητες» με ψηφοθηρικά κριτήρια.

Την ίδια ώρα, με ένα μακάβριο «μαγείρεμα» οι νεκροί θα «εξαφανιστούν» από την καθημερινότητά μας ακόμα και ως αριθμητική αποτύπωση, αφού παραδίδονται στη γενίκευση του ποσοστού. 17.075 τα θύματα της πανδημίας έως τώρα κι αφού δεν εξυπηρετούν τη Ν.Δ. τα νούμερα, τόσο χειρότερο γι’ αυτά.

Με θράσος «χειροκρότησε» τους γιατρούς που λιποθυμούν από την κούραση στα νοσοκομεία τάζοντας προσλήψεις στο ΕΣΥ που δεν έχει κάνει δυόμισι χρόνια τώρα, ενώ το φάντασμα ενός «νέου ΕΣΥ που όλοι θέλουμε» προειδοποιεί για τμηματικό ξεπούλημα, αφού δεν χωράνε «πολυτέλειες», όπως είχε πει ο  Άκης Σκέρτσος, στο νεοφιλελεύθερο όραμα.

Δυστυχώς, το μόνο που πετυχαίνει με το 12ο μήνυμά του ο πρωθυπουργός είναι να διχάσει περισσότερο τους πολίτες, που δοκιμάζονται σκληρά από την ακρίβεια και φτάνουν στα όρια της φτώχειας. Απελπιστικά θλιβερό,ς προσπαθεί απεγνωσμένα να πιαστεί από το επικοινωνιακό αφήγημα επιτυχίας του που καταρρέει.

Οι ανεμβολίαστοι που ήταν ήδη δύσκολο να πειστούν. Με τέτοιους αποκλεισμούς και απαγορεύσεις θα φανατιστούν περισσότερο, ανάγοντας ψευδώς τον αντιεμβολιασμό σε μια αυτοκαταστροφική προσωπική επανάσταση. Τραγικός, ως άλλος Νέρωνας κοιτάει με έπαρση την καταστροφή που συντελείται και αυτοθαυμάζεται...

 https://www.avgi.gr/politiki/401309_eparsi-sto-heilos-toy-gkremoy

Δεν υπάρχουν σχόλια: