Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2023

Πληθωρισμός

 


Την ώρα που ο Κούλης περιοδεύει την χώρα υποσχόμενος καλύτερες δουλειές και καλύτερους μισθούς,μπροστά...και πιο μπροστά... δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί και να σκεφτεί τι έχει κάνει τόσους μήνες για το θέμα της ακρίβειας ,....ειδικότερα στα είδη διατροφής.


Τίποτα

Το καλάθι του νοικοκυριού.

Μήν γελάτε.


Και οι τιμές συνεχώς ανεβαίνουν η παραμένουν σε επίπεδα Κατοχής την ίδια ώρα που μας λένε οτι ο πληθωρισμός έπεσε στο 4.1%.

 

Με τί τον μετράνε τον πληθωρισμό;

Με μανταλάκια και καρφίτσες;


Οι τιμές πετρελαίου και βενζίνης έχουν μειωθεί και θα μπορούσαν να μειωθούν και άλλο αν κατέβαζε τον ΕΦΚ και δεν έκλεβε το 80% της τιμής τους σε φόρο..... αλλά αυτό δεν φαίνεται να συγκινεί τις πολυεθνικές που κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των Σούπερ Μάρκετ.


Και είναι να γελάς η να κλαίς όταν βλέπεις τις προσφορές τους οι οποίες είναι ακριβότερες από όσο κόστιζε το ίδιο προιόν στην κανονική του τιμή πριν απο τις αυξήσεις.


Φυσικά ο Κούλης και όσοι τρώνε τον άμπακο από τα δημόσια ταμεία δεν καταλαβαίνουν την ακρίβεια,ούτε εγώ θα την καταλάβαινα αν είχα το εισοδημά τους,όσοι είναι όμως χαμηλόμισθοι,χαμηλοσυνταξιούχοι και όσοι ζούν με τα επιδόματα πείνας του Κούλη και ξέρουν και καταλαβαίνουν.


Είναι σίγουρο οτι αυτό θα συνεχιστεί με την επάνοδο του Κούλη στον θρόνο του,αυτή είναι η φιλοσοφία του άλλωστε,με αυτόν τον τρόπο μαζεύει δισεκατομμύρια απο τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ και μοιράζει πενταροδεκάρες για να μην αισθάνεται και ενοχές.


Θα υποστούμε σαν λαός τις συνέπειες της παντοδυναμίας του Κούλη,μην αυταπατάσθε οτι θα ενδιαφερθεί ξαφνικά για όσα δεν ενδιαφέρθηκε τα τελευταία 4 χρόνια.

Και αυτή του η αδιαφορία θα επεκταθεί παντού,στην υγεία,την παιδεία και την καθημερινότητα μας.

Και από κοντά τα υπόλοιπα κόμματα θα τρώνε και θα πίνουν και θα βγάζουν και μία ανακοίνωνση πότε-πότε για την ακρίβεια,φυσικά και αυτά θα τρώνε απο τον ίδιο κουμπαρά,απο τους φόρους μας.


Σε αναμονή για την επόμενη Κυριακή,μετά τα κεφάλια μέσα και υπομονή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: