Πέμπτη, Ιουνίου 08, 2023

ΕΣΥ για ευθανασία είσαι;


 Τελικά ξεσκεπάστηκαν τα σχέδια των νεοταξιτών του Κούλη για το Εθνικό σύστημα υγείας,οσο και να προσπάθησε να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ο υποψήφιος του Σ.Πνευματικός για τους καρκινοπαθείς.


Και φυσικά οταν βάλουν σε πράξη το σχέδιο αυτό θα περιλάβει και όσους άλλους ασθενείς με βαριές και οδυνηρές νόσους.

Δεν θα μείνει στούς καρκινοπαθείς,θα περιλάβει και θεραπείες άλλων νόσων που κρίνονται ασύμφορες για το σύστημα και έτσι θα αφήνουν τους ασθενείς να πεθαίνουν χωρίς έλεος.


Αυτό θέλουν.


Γιατί να ξοδεύει άσκοπα τα χρήματα του το κράτος για ασθενείς που θεωρεί οτι δεν έχουν ελπίδα επιβίωσης,τους στέλνει μια ώρα αρχίτερα στον άλλο κόσμο και δίνει αυτά τα χρήματα στα κανάλια και τις εφημερίδες για να μας λένε πόσο νοιάζεται για την υγεία μας ο Κούλης.

 

 Γιατί να τα δίνει σε ακριβές θεραπείες των "αχρηστων καταναλωτών";


«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας. Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο λοιπόν που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, αλλά όμως στο τέλος της ημέρας τι θα γίνει;» 

 «Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα. Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πρωτοπάει με τη γυναίκα μου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει είναι πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο πολύ ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν. Θα μου πει κάποιος ότι μιλάω περίεργα για την ανθρώπινη ζωή. Την αγαπάμε την ανθρώπινη ζωή, έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας σε αυτό το πράγμα, αλλά πρέπει τελικά επειδή είναι συγκεκριμένα τα resources που έχουμε, πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε αυτά. Αν είχαμε απεριόριστο όριο δυνατοτήτων θα κάναμε τα πάντα για τους πάντες, από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η αλήθεια, αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχει όριο κάποια στιγμή. Γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα. Ακούγεται λίγο κυνικό, αλλά δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο. Αν η υπηρεσία που παρέχω σήμερα σε κάποιον που δεν θα του προσφέρει κάτι, την παίρνω από κάποιον άλλο και μπορεί να του σώσω τη ζωή αύριο. Αυτό πρέπει να σκεφτούμε. Αυτά πρέπει να τα δει κάποιος».

 

Αυτά είπε,τι παρερμηνεύτηκε;

Δεν τα είπε;


Οπότε...οταν κάποιος με βαριά ασθένεια θεωρηθεί οτι δεν έχει ελπίδα θα τον παρατάνε στην τύχη του χωρίς θεραπεία,καιρός να νομοθετήσουν και την οικειοθελή ευθανασία να γλυτώνει το κράτος χρήματα που θα μπορεί να ξοδέψει κάπου αλλού....σε...λίστες Πέτσα η σε ειδικούς που θα μας λένε πόσο καλο είναι το εμβόλιο και πόσα πρέπει να κάνουμε κάθε μήνα.


Αυτό είναι το ΕΣΥ που ονειρεύονται,για αυτό θέλει την αυτοδυναμία ο Κούλης.

 

update 9/6  

 

Νέα σοκαριστή και χυδαία δήλωση Καιρίδη...!!!
"Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχει νόημα να μπαίνουν στις ΜΕΘ και να ταλαιπωρούνται"


Όσοι τον ψηφίσατε και θα τον ξαναψηφίσετε δεν ντρέπεστε;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: