Τρίτη, Μαρτίου 02, 2010

Eιναι καιρος πια

Να ξυπνησουμε απο το ληθαργο και να αρχισουμε να αναρωτιομαστε.

Μια χωρα 11 εκατομυριων ανθρωπων,πριν 30 χρονια ειμαστε φτωχοι μα ειχαμε ελπιδα,ειχαμε ξεφορτωθει τους δικτατορες και πιστευαμε οτι ολα θα πανε καλα.

Ανεμελοι αφησαμε τους δοσιλογους της κατοχης,τα απομειναρια της χουντας,και τους ταχα επαναστατες του Πολυτεχνειου να οριζουν τις τυχες μας.

Γιναμε οπαδοι σε ολα,δεν μας εμαθαν τι σημαινει πολιτης,δεν το ψαξαμε και εμεις,μας εφτανε το βολεμα,τρεχαμε με σημαιακια,τρεχαμε σε γραφεια κοματων για δουλεια,τρεχαμε να βολευτουμε.

Καταστρεψαμε τις πολεις και τα χωρια,καταπατησαμε τα παντα,την ιδια στιγμη εκεινοι εκαναν την δουλεια τους,μας ειχαν υποσχεθει δωρεαν παιδεια,την πληρωναμε χρυση με ιδιωτικα φροντιστηρια,δωρεαν υγεια,την πληρωναμε με φακελλακια,και ας πεθαιναμε στα ασθενοφορα η στα ραντζα.

Εκεινοι εκαναν την δουλεια τους,παντα στο ιδιο μοτιβο,εμεις καιγαμε τα δαση μας,τις πολεις μας.
Μας κρατουσαν παντα με απειλες.Μας πεταγαν απο το τραινο,μας εβαζαν σε τουνελ,εμεις εκει απο πισω με σημαιακια,με χειροκροτηματα,εκεινοι εκαναν την δουλεια τους.

Περνουσαν τα χρονια,με χαμηλους μισθους,ολο με λιτοτητα,κι'ομως πολλοι εκαναν εκατομυρια,με εργασιακο μεσαιωνα,με νοσοκομεια θανατου,εμεις με σημαιακια και φωνες,και χειροκροτηματα,εκεινοι εκαναν την δουλεια τους.

Περνουσαν τα χρονια,λιτοτητα,μισθοι με αυξησεις 0+0=0,ολα ηταν δυσκολα ελεγαν,αλλα εκεινοι εκαναν την δουλεια τους.
Μας πλασαραν καταλληλοτερους,και χειροκροτουσαμε,σαν ηλιθιοι,σαν πιονια,εκεινοι εκαναν την δουλεια τους,το ξεραμε μα σωπαιναμε,και να μιλησεις ποιος να σε ακουσει?

Ολα ηταν σφραγισμενα,ολα τα ειχαν κανονισει,παντα εφταιγαν οι πρωην,και να ξαφνικα....

Ειναι καιρος πια....να δουμε τι εχουμε κανει εμεις για να αποφυγουμε αυτο που συμβαινει.
Ειναι καιρος να ζητησουμε τον λογαριασμο που θα πληρωσουμε.
Ειναι καιρος αυτοι που εκαναν ολα αυτα να πληρωσουν πρωτοι.

Εχουμε την ελαχιστη αξιοπρεπεια να ζητησουμε να πληρωσουν οι κλεφτες?

Δεν υπάρχουν σχόλια: