Κυριακή, Οκτωβρίου 28, 2007

Κυριακες στην Αθηνα

Οι Κυριακες στην Αθηνα μοιαζουν μικροτερες απο σημερα λογω της αλλαγης της ωρας.
Αλλη μια Κυριακη με βολτιτσα για καφε με φιλους,και που πινει καφε οποιος μενει στο κεντρο?
Στο Θησειο φυσικα.Αλλα για να φτασεις στην καφετερια πρεπει να περασεις απο χιλιαδες πλανοδιους πωλητες,απο επαιτες,απο ιθαγενεις απο την Ν.Αμερικη που παιζουν τα τοπικα τους οργανα,αναμεσα απο μηχανες και μηχανακια και αυτοκινητα τα οποια κυκλοφορουν μεσα στους στενους δρομους του Ψυρρη και γυρω απο το Θησειο.
Και αντε εφτασες στο Θησειο αντε να ψαξεις για αδεια καρεκλα και τραπεζι μια και ολοι την ιδια ωρα παμε για καφε,και αντε βρηκες τραπεζι μολις αρχισεις να πεις μια κουβεντα να ενα παιδακι με στυλο,μετα ενα αλλο με μπαγλαμα,μετα ενα με αναπτηρες να ζηταει χρηματα.
Μετα σειρα εχουν οι πωλητες σιντι,οι μουσικαντηδες,αχ ευτυχως σταματησαν να ερχονται οι κυριες με τα χειροποιητα τραπεζομαντηλα.
Επειτα περνουν οι Πακιστανοι και οι Κινεζοι με φακους,κυαλια,και διαφορα αλλα αμεσης αναγκης ειδη και τελικα μονο τον καφε δεν πινεις.
Σημερα ειχαμε και επετειο και παρελασεις και λογους και οτι αλλο χαζο επαναλαμβανεται απο τοτε σχεδον που γεννηθηκα.
Γυρνωντας σπιτι για φαγητο ενοιωσα οτι ειχα παει εκστρατεια σε αλλη χωρα και επεστρεψα αλωβητος και ετοιμος να το επαναλαβω και την επομενη Κυριακη.

2 σχόλια:

Provato είπε...

Μην γκρινιάζεις γαμώτο! άντε! τι θα ήθελες να είσαι στο σούπερ οργανωμένο Λονδίνο, χωρίς μαύρους και μηχανάκια και όλα αυτά... αλλά και χωρίς την Ακρόπολη; δεν νομίζω!


πολλά φιλιά και καλή βδομάδα να έχουμε. μπεεε όπως πάντα!

ΗarryTsopanos είπε...

Μπεουλη δεν γκρινιαζω μεταναστης υπηρξα κι εγω αλλα οκ,απλα την εικονα που βλεπω περιγραφω.Καλη βδομαδα ναι ναι