Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2011

"Κατηγορώ"σέ 5 υπουργούς γιά παράνομες προσλήψεις


Παραβιάζοντας τους όρους του Μνημονίου για περικοπές στο δημόσιο, 5 υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και ο γεν. γραμματέας του ΠΑΣΟΚ προχωρούν σε προκλητικές ρουσφετολογικές προσλήψεις..

Πέντε υπουργοί και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης φαίνεται να παραβιάζουν με την υπογραφή τους το Μνημόνιο που οι ίδιοι υπέγραψαν με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Δημοκρατία", πέντε στελέχη της κυβέρνησης εξακολουθούν να τροφοδοτούν το πελατειακό σύστημα της χώρας με ρουσφετολογικές προσλήψεις των δικών τους εκλεκτών, κάτι που θεωρούνταν απαγορευμένο υπό τους ζυγούς των μνημονιακών όρων δανεισμού.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, οι υπουργοι Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλος, Διοκητικής Μεταρρύθμισης Δημ. Ρέππας, Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, Υποδομών Γ. Ραγκούσης και ο Σωτ. Λύτρας ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ενέκριναν πριν από μερικές ημέρες 83 συμβάσεις εργασίας από το παράθυρο, προκαλώντας γενικές αντιδράσεις.

Η κρίσιμη μάλιστα λεπτομέρεια βρίσκεται στις τελευταίες γραμμές της πεντασέλιδης απόφασης. Εκεί, αναφέρεται ότι οι συμβάσεις δεν πρόσκεινται στους περιορισμούς που ισχύουν μέχρι στιγμής για τους συμβασιούχους άλλων υπηρεσιών.

Και εύλογα γεννιέται το ερώτημα, τί είδους σύμβαση είναι αυτή...Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις αυτές αφορούν στην κάλυψη αναγκών στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Ωστόσο, από τον αναλυτικό πίνακα που συνοδεύει την απόφαση προκύπτει ότι οι 45 από αυτούς τοποθετούνται κατευθείαν στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.
http://logioshermes.blogspot.com/2011/08/5.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Την ίδια ώρα δηλαδή που στη γραμμή του προκατόχου του Γ. Παπακωνσταντίνου, πετσοκόβει και άλλους τους μιθσούς και τις συντάξεις, ο νυν υπουργός Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλος θέτει πρώτος την υπογραφή του για 83 προσλήψεις που εξαιρούνται από τους περιορισμούς τους Μνημονίου και εκ των οποίων οι μισές προορίζονται για το ίδιο του γραφείο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση υπεφράφη στος 5 Αυγούστου και όπως αναφέρει, η συνολική δαπάνη είναι 2.1580.217,75 ευρώ που θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ, ενώ ειδικά για φέτος θα δοθούν 525.812 ευρώ.

Οι θέσεις εργασίας των ευνοούμενων θα είναι διάρκειας από 7 έως 25 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: