Τρίτη, Ιουνίου 12, 2007

Ανεργια

Αν αναρωτιεστε πως και ολη μερα περναω την ωρα μου γραφοντας εδω,ναι ειμαι παλι ανεργος.Το πως και το γιατι θα το αναλυσω αργοτερα.
Η ανεργια ειναι το χειροτερο που μπορει να συμβει σε οποιονδηποτε νεο η μεγαλυτερο.
Και αντε να ζησεις με 384 ευρω τον μηνα,με μια γυναικα με παρκινσον σχεδον αναπηρη στο κρεβατι να ζηταει να τραφει και να πρεπει να φαει,και να περνεις την προνοια και να σου δινουν 10 τηλεφωνα διαφορετικα και κανεις να μην ξερει τι πρεπει να γινει κρατος του κολου και του απατεωνα ειναι αυτο οχι κρατος προνοιας.Περιμενουν καπνιζοντας ολοι στα γραφεια τους τον πολιτη για να τον ταλαιπωρησουν με αιτησεις,χαρτια, δηλωσεις του νομου 105,χαρτοσημα,εξουσιοδοτησεις,κρατος κρατος εισαι εδω?Μπα δεν νομιζω.
Υπαρχει ενα τραγουδι του Σαβοπουλου που λεγετε ΚολοΕλληνες
και παει καπως ετσι
Μελαμψες φυλες,κοντοποδαρες,σειληνοι του κρατους που ξερναει και νατους τσιφτετελληνες,με γονεις ληστες,των συντοφων τους θυτες για αμνηστεια οι αλητες τωρα διοικητες.
Κρατος ασυστολων και πεσμενων κωλων ΚολλοΕλληνες.
Τι περισσοτερο να πω εγω?
Ανεργος λοιπον και με δεκαδες βιογραφικα μου να τρεχουν απο εδω και απο εκει,χωρις απαντηση απο πουθενα χωρις ελπιδα για το μελλον,χωρις ονειρα.
Αυτο το αληταριο που κυβερναει αυτον τον τοπο απο την χουντα και μετα εχει καταστρεψει τα ονειρα καθε ανθρωπου με ευαισθησιες που δεν εχει κλεψει,σκοτωσει,εξαπατησει,ετσι μονο μπορεις να σταθεις σ αυτη τη χωρα.Εχουν στελεχωσει τα παντα με ανθρωπους τους,αδιαφορους,αλλαζονες,ανθρωποφονους.
Ας παει καποιος να ζητησει ραντεβου με υπουργο να δει πως θα τον αντιμετωπισουν,εδω δεν σε δεχονται κατωτερα στελεχη κι ας εχει ζητησει ο νυν πρωθυπουργος απο τους υπουργους να δεχονται τον κοσμο,χεσε μεσα φιλε ακρη δεν βρισκεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη για τα ορθογραφικα μου...
Αλλα ζω στο Εξωτερικο χρονια.
Δικαιολογιμενη οι αγανακτηση σου αλλα τα πραγματα ειναι το ιδιο χαλια στο μεγαλητερο μερος του πλανητη μας.Σε ελαχιστα μερη του κοσμου υπαρχει προνια. Το προβλημα δεν ειναι μονο η μεριμνα του κρατους, αλλα εαν οι πολητες αμοιβωνται fair...
Ετση ωστε να μπορουν να ζουνε με αξιοπρεπεια και να μενη και ενα ποσο για της δισκολες ωρες-αλλα και για απαρετητες ασφαλιες.Οι παπουδες μας ζουσανε σε πιο βαρβαρες εποχες και δεν ειχανε καν ιδεα τη θα πει προνοια...