Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2009

Η Ζωη μετα την ζωη

Πολλες φορες σκεφτομαι τι υπαρχει μετα απο αυτο που ζουμε τωρα,δεν ειναι και καθε ημερα που ακους καποιον να το λεει αυτο.
Συνηθως οταν μιλαω η απλα αναφερομαι στην λεξη θανατος η μετα τον θανατο ζωη ολοι οι συνομιλητες μου αλλαζουν κουβεντα,ναι δεν ειναι κατι που αρεσει σε πολλους να συζητανε αλλα δεν εθελοτυφλουμε αρνουμενοι οτι ολοι μας καποια ημερα αργα η γρηγορα θα εχουμε αυτην την εμπειρια?
Τι με επιασε και ανοιγω ενα τετοιο θεμα αποψε ......τιποτα το ιδιαιτερο απλα ειναι μεσα σε ολα που συμβαινουν στην ζωη μας και δεν βλεπω τον λογο γιατι να μην το αναφερω.
Γεννιομαστε λοιπον ολοι μας και μεγαλωνουμε,αλλοι σε καλες συνθηκες και αλλοι με δυσκολια,παμε σχολειο,και μετα τον στρατο αρχιζουμε να εργαζομαστε.
Αλλοι κανουν οικογενεια,αλλοι μενουν μονοι,και περναει η ζωη σιγα-σιγα και φτανουμε ολοι και εμεις και οι προηγουμενοι απο εμας και οι επομενοι στο θανατο.
Φυσικα μιλαω για φυσιολογικες συνθηκες γιατι υπαρχουν και ανθρωποι που νεωτεροι απο ασθενεια,ατυχηματα,εγκληματα κλπ δεν φτανουν να διανυσουν το διαστημα μιας φυσιολογικης ζωης.
Τι γινετε μετα λοιπον?
Αυτη ειναι η απορια μου,που πανε οι ανθρωποι οταν φευγουν απο αυτην την ζωη?
Εχοντας διαβασει η ακουσει ελαχιστα κυριως απο ντοκυμαντερ δεν μπορω να εκφερω καποια αποψη,αυτο ομως δεν με εμποδιζει να αναρρωτιεμαι συχνα.
Ειναι αραγε χειροτερα εκει που θα παμε η καλυτερα?
Θα μπορουμε να αναγνωρισουμε ατομα που εχουμε ζησει μαζι τους και σε αυτην την ζωη?
Γιατι τελικα φοβαται ο ανθρωπος την ιδεα του θανατου?
Αναπαντητη θα μεινει αυτη η απορια μου και λογικο ειναι να μεινει ετσι.
Ο καθενας μας μονος του θα περασει αυτο το κατωφλι και μονο αυτος θα ξερει την απαντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: