Τετάρτη, Ιουνίου 23, 2010

Η εργοδοσια και ο Λοβερδος


Ποσο φανερο ειναι οτι αυτος ο ανθρωπος ζει εκτος τοπου και χρονου,καθε φορα που μιλαει για τα νομοσχεδια που θα φερει στην Βουλη και προσπαθει να δικαιολογησει τις ανομιες του.

Πρεπει να δειξει το καλο της προσωπο η εργοδοσια.....ειπε στο Αλτερ.

Να του εξηγησω λιγα πραγματα για το καλο προσωπο της εργοδοσιας λοιπον γιατι δεν εχει ιδεα για ποιο πραγμα μιλαει οταν μιλαει περι εργοδοσιας.

Εργαστηκα σε αυτη την μεγαλη εταιρεια υποδηματων και δερματινων ειδων,εργαστηκα σαν πωλητης παρ'ολο που τα καθηκοντα που μου ανεθεσαν ηταν να κουβαλαω κουτες σε παταρια και υπογεια των καταστηματων της,επισης επρεπε να τρεχω στις τραπεζες για καταθεσεις,να καθαριζω παταρια,τζαμια,τοιχους,ξυλα,να βοηθαω στις βιτρινες,να πηγαινω να παιρνω παπουτσια απο αλλα καταστηματα για να ανεβαινουν οι πωλησεις μας.

Και πολλα αλλα φυσικα,με τον μισθο του πωλητη,οποιος δεν εκανε ολα αυτα επεφτε σε δυσμενεια,φυσικα επρεπε και οι πωλησεις να ηταν καλες διοτι ολα περνουσαν απο τον υπολογιστη και η εταιρεια ηξερε ποιος ειναι καλος πωλητης και ποιος οχι.

Μια απο τις ημερες που κουβαλουσα κουτια στο υπογειο επεσα απο το ισογειο ολα τα σκαλια,αποτελεσμα να σπασω 3 δισκους στην μεση μου,συνεχισα να εργαζομαι απο τον φοβο οτι ισως χασω την δουλεια μου και μονο μετα απο πολυ εντονους πονους και εξετασεις που εδειξαν το προβλημα ζητησα να μην με αναγκαζουν να κουβαλαω τοσο βαρος γιατι απλα δεν μπορουσα.

Φυσικα απο τοτε αρχισαν οι προσβολες και οι προτασεις"να αλλαξω τροπο πλευσης"δηλαδη να φυγω,δεν εδωσα σημασια,πρωτος ημουν στις πωλησεις και πριν και μετα το ατυχημα.

Η υπευθυνη του καταστηματος με την υπευθυνη δικτυου τοτε φοβουμενες το θορυβο που θα δημιουργιοταν απο το προβλημα μου,σχεδιασαν και οργανωσαν την εκδιωξη μου απο την εργασια μου,και το καταφεραν.

Στα δικαστηρια που ακολουθησαν η εταιρεια καταδικαστηκε σε ακυρη και παρανομη απολυση,στηλωσε τα ποδια κατω,προσβληθηκε μαλλον που εχασε τελεσιδικα το δικαστηριο,αρνηθηκε να με επαναπροσλαβει,εκανε μυνησεις εναντιον μου για να με φοβισει,και μονο οταν ειδε το φασμα της τελικης ηττας να ερχεται αρχισε να με παρακαλει να συμβιβαστω με οικονομικο αντιτιμο.

Το εκανα με θλιψη,γιατι δεν ειχα τους πορους να συνεχισω να τρεχω στα δικαστηρια,ακομη ομως τρεχουν η μυνηση και η αγωγη προς τις δυο κυριες που καταφεραν αυτο που ηθελαν.

Αυτη ειναι η εργοδοσια λοιπον Κυριε Λοβερδο,αυτη που εσεις πιστευετε οτι πρεπει να δειξει το καλο της προσωπο,αλλα ξεχνατε κατι.

Η εργοδοσια δεν εχει προσωπο για να το δειξει,το μονο που βλεπεις κοιτωντας προς αυτην ειναι το χαρτονομισμα το οποιο εκπροσωπεις εσυ για αυτην.

Για καθε εργοδοτη εμεις ειμαστε απλα αναλωσιμα προιοντα,για οσο μας χρειαζεται ειναι καλα,οταν του ειμαστε αχρηστοι τοτε μας πεταει στα σκουπιδια μαζι με τα ληγμενα αναλωσιμα που δεν του κανουν για την δουλεια του πλεον.

Ειστε εκτος τοπου και χρονου Κυριε Λοβερδο,ελπιζω λοιπον να ειστε και εκτος πολιτικης σκηνης στα επομενα χρονια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: