Δευτέρα, Ιουνίου 21, 2010

Ραγιαδες παντα....


Αλλη δουλεια δεν εχω να κανω και το εχω ριξει στο διαβασμα,δεν διαβαζω μυθιστορηματα,ουτε για καποιο χομπυ,διαβαζω διαφορα ιστολογια,διαβαζω αποψεις αλλων για οσα συμβαινουν στην χωρα μας,διαβαζω,εφημεριδες κυριως του εξωτερικου,διαβαζω.

Οι αποριες μου πολλες,γιατι ξαφνικα γινονται ολα αυτα εδω,γιατι ξαφνικα τωρα καποιοι διαπιστωσαν οτι ενω υπηρχαν λεφτα,τωρα δεν υπαρχουν?
Γιατι η βουλη ετσι οπως παει θα καταντησει ενα καφενειο ανεπαγγελτων που δεν θα εχει καμμια χρησιμοτητα?
Γιατι ο Προεδρος της δημοκρατιας εχει γινει μια συγχρονη Πυθια που καπνιζει φυλλα,και δινει ευχες τα προεδρικα διαταγματα που υπογραφει να μην ειναι τοσο επωδυνα?
Γιατι οι Τουρκοι κανουν βολτες στην Αιγινα,στο Αιγαιο,στην Θρακη και εμεις απλα τους στελνουμε χαιρετισματα?
Γιατι η Δημοκρατια της Μακεδονιας του Βαρδαρη θα ονομαστει ετσι η καπως ετσι,οταν τελικα το μονο που θα απομεινει θα ειναι τα δυο πρωτα μερη του ονοματος?
Γιατι σαν λαος ενωμενος δεν αντιστεκομαστε στα σχεδια τους,οποια και να ειναι αυτα αλλα αναλωνουμε τον χρονο μας γραφοντας τις αντιρησεις μας σε ελευθερα μεσα εκφρασης?
Γιατι η μονοημερες απεργιες θεωρουνται μεσο αντιδρασης οταν εχει αποδειχτει οτι πολυ λιγο ενδιαφερει την διαχειρηση μας αυτο?

Δεν υπαρχουν εντιμοι νομικοι σε αυτη την χωρα να συμβουλεψουν τον λαο πως μπορει να αντιδρασει σε ολα αυτα που σχεδιαζονται?
Που ειναι η δικαιοσυνη να αναλαβει να ξεκαθαρησει την βρωμια και την δυσωδια,παρα την εχουμε αφησει να την ξεδιαλυνουν οι ιδιοι που επι τοσα χρονια αθωωναν αυτους που τωρα καταδικαζουν?
Γιατι ανεχομαστε την φτωχεια,την ανεργια,την ελλειψη νοσηλειας,φαρμακων,την αδιαφορια τους,το ψεμμα τους,τις υποσχεσεις τους,την κλεψια τους,την υποκρισια τους?


Ολα μαζι αυτα τα γιατι με τριγυριζουν,τι ειμαστε τελικα?

Ελληνες η τα υπολειματα των υποδουλων απο την Τουρκικη κατοχη ραγιαδων?

Οχι αυτων που πολεμησαν,αυτων που προσκυνησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: