Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2010

Εκλεβαν οι μεγαλοι,απο πισω και οι μικροι


Οταν ενα κρατος βρισκετε σε πληρη σηψη ολα ειναι ευκολα για αυτους που δεν το σεβονται,και δεν το σεβονται γιατι δεν το πιστευουν,γιατι ειναι η ευκαιρια τους να κανουν και αυτοι ενα καλο κομποδεμα.

Χρονια τωρα εμεις τα συζηταγαμε,τα ονοματα που τωρα βγαινουν τα ξεραμε,μονο το κρατος δεν τα γνωριζε,ομως απλα δεν το ενοιαζε το κρατος αν εκλεβαν και οι μικροι,του αρκουσε που εκλεβε εκεινο και τιποτα αλλο,.

Δυο μικρες ιστοριες θα περιγραψω πιο κατω,η μια ειναι παλαιοτερη,η αλλη προσφατη,αποδεικνυουν την αδιαφορια του κρατους να ελεγξει,των υπηρεσιων να αλλαξουν το συστημα τους και να μπορουν να διαπιστωνουν αμεσα τις παρατυπιες.

Πριν χρονια εργαζομουν σε ενα καταστημα υποδηματων,φοροκλοπη στο επακρο,δεν ειναι ομως αυτο το θεμα.
Εκει ερχοταν ο ξαδερφος του εργοδοτη,τα απογευματα και το Σαββατο,μονιμος δημοσιος στον ΟΣΕ,χαρτζηλικι εβγαζε,οχι οτι πειναγε ομως.

Μια μερα με ρωτησε...ξερεις καποιον να δινει βεβαιωσεις οτι ξερω απο υπολογιστες?

Οχι του ειπα,τι τον χρειαζεσαι?
Θα δινουν ενα επιδομα στον οσε για οσους εχουν πτυχιο χειρισμου υπολογιστη και θελω να το παρω,για να μην πολυλογω μετα απο λιγες ημερες με ενημερωσε οτι πληρωσε και πηρε το πτυχιο κι ας μην ηξερε να ανοιγει υπολογιστη,οποτε πηρε και το επιδομα.

Λιγο καιρο αργοτερα με ξαναρωτησε,ξερεις καποιον να δινει βεβαιωση οτι γνωριζω αγγλικα?
Τι το θες του ειπα αφου δεν μιλας,ηξερα ομως τι το ηθελε.

Ετσι με τον ιδιο τροπο πηρε και το πτυχιο αγγλικων και το επιδομα απο τον οσε.

Αυτα τα δυο πτυχια δεν τα χρειαζοταν,στο μηχανοστασιο εργαζοταν,με ποιον θα μιλαγε αγγλικα?με τις μηχανες?σε ποιον υπολογιστη θα εργαζοταν?

Η επομενη ιστορια ειναι της περασμενης εβδομαδας.

Ηρθε στην πολυκατοικια που μενω ενα εκκαθαριστικο απο το ΙΚΑ για ενα συνταξιουχο ο οποιος ειχε μετακομισει στην Κρητη χρονια πριν,εκει μαθαμε οτι πεθανε χρονια πριν,κι ομως ερχοταν εκκαθαριστικο ακομη.
Πηρα τηλεφωνο το ΙΚΑ χαμενα τα εχουν,χιλιαδες συνταξεις δινονται σε πεθαμενους μου ειπαν,κι εγω τι πρεπει να κανω?
Να ψαξω να τους βρω?

Αυτη ειναι η δημοσια διοικηση ,και ειναι ακομη,και ακομη χανονται εκατομμυρια που θα μπορουσαν να σωθουν.

Γιατι?
Γιατι ενω παντου σε ολη την Ευρωπη ολα ειναι μηχανογραφημενα,ελεγχουν τα παντα,εδω ειμαστε ακομη με το στυλο και το τεφτερι,και περιμενουμε να παμε καλυτερα?

Ε!!ποτε (ο τονος στο ε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: