Κυριακή, Ιουνίου 27, 2010

Ευνουχοι


Η νεα χιλιετια ξεκινησε μεσα στον ενθουσιασμο,με την εισοδο μας στην ονε,με ευχολογια,με την αναληψη των Ολυμπιακων αγωνων,ολα εδειχναν τελεια.
Εμεις με τα τελευταιας τεχνολογιας καμπριολε,με βιλες,με ρουχα εισαγωγης και σινιε παπουτσια ατενιζαμε το μελλον με αισιοδοξια,το"ξερεις ποιος ειμαι εγω"εθνικη μας ατακα,η αδιαφορια για την ηρεμια του διπλανου μας καθημερινη μας συνηθεια.

Κτιζαμε παντου,σε δαση,σε βουνα,ολα ειχαν αποκτησει τιτλους κυριοτητος,ολα ειχαν μια τιμη,ολα πουλιοντουσαν και αγοραζονταν,ηθικη,συνεπεια,ευθυνη,ολα στην προσφορα και στην ζητηση.

Γλωσσα μας τα αγγλικα,συνηθειες μας οι αμερικανικες,τρεχαμε σε συναυλιες χιπ-χοπ και κουναγαμε τα χερια μας λες και ειχαμε γεννηθει με αυτον το ρυθμο,και δεν μας εφταναν ολα αυτα,θελαμε περισσοτερα,πιο ακριβα,πιο ψηλα,πιο ευκολα.
Οτι δεν μας παρειχε το κρατος το πληρωναμε και το παιρναμε απο το κρατος που λειτουργουσε διπλα απο το κρατος,διπλωματα,αδειες,πιστοποιητικα,εφοδια εργασιας.

Αποχαυνωμενοι απο την ευκολια δεν νοιαστηκαμε,δεν μας ενδιαεφερε,δεν ακουγαμε,μια οραση θολη,δεν βλεπαμε,κατι γινοταν αλλα εμας δεν μας ενδιεφερε να το δουμε,να το μυριστουμε,να διαβασουμε,καλα ειμαστε τι αλλο να μας ενδιαφερει?

Και ψηφιζαμε αυτους που μας εταζαν,ξεραμε οτι δεν θα τα εκαναν οσα ελεγαν αλλα εμεις ειχαμε βολευτει και συνεχιζαμε το βιολι μας,κι ο Γιωρικας κι ο Κωστικας,δυο λαζοι που λεει και το τραγουδι περιμεναν,και ηξεραν οτι θα ερθει η σειρα τους,ο ενας σπρωχτος ανεβηκε,τρεχοντας κατεβηκε,για να ερθει ο αλλος,ο μεσιας,ο Αγιος υποσχετης.

Και μεσα στην ευτυχια μας περιμεναμε τα κερδη απο την συνεχιση της ιδιας καταστασης,αλλα τα κερδη τα ειχαν φαει οσο εμεις αγοραζαμε αυτοκινητα,σπιτια,καναμε διακοπες και πιναμε φραπε στην παραλια.

Κατακεφαλα μας επιασε η συνεχεια,γιναμε ολοι εχοντες και κατεχοντες,με η χωρις δουλεια βρεθηκαμε να χρωσταμε κατι που δεν αγορασαμε,κατι που δεν παραγγειλαμε,κατι που αλλοι εφαγαν και ακομη τρωνε.

Τα νεα ηταν κακα,και θα γινουν χειροτερα,το σχεδιο ειναι ακομη σε εξελιξη,κι ομως....


Ακομη δεν μαθαινουμε,δεν διαβαζουμε,δεν υποψιαζομαστε,δεν κανουμε εστω χαζες υποθεσεις,μιλανε για τετραετες προγραμμα λιτοτητας,δεν διαβαζουμε ποσα χρονια χρειαστηκε η Αργεντινη να ξαναβγει στις αγορες μετα την χρεοκοπια της?
Και με χρεος κατα πολυ μικροτερο απο το δικο μας?

Δεκα!!!!

Και υποθηκευσανε την χωρα,το μελλον των παιδιων μας,ολους μας για να μας....Σωσουν.

Και μας λενε ψεμματα ακομη και τωρα,παιζουν παιχνιδια στην πλατη μας και στην πλατη των επομενων γεννεων ενω την ιδια ωρα κοροιδευουν και προσπαθουν να μας τραβηξουν την προσοχη με εξεταστικες,με τιμωριες των μικρων ενοχων και απαλλαγη των μεγαλων,με συνεδρια για νεα Ελλαδα με παλιους πολιτικους,και εμεις?

Ευνουχοι ειμαστε και ευνουχοι θα παραμεινουμε,αναξιοι για την δημοκρατια που απαιτουμε να μας δωσουν,την δημοκρατια δεν στην δινουν...την κατακτας.

Ευνουχοι θα τρεχουμε να ψηφιζουμε,να χειροκροταμε,να πιστευουμε σε ψεμματα αφου μας βολευουν,ευνουχοι θα περιοριζομαστε στα πληκτρολογια μας και δεν θα τολμαμε να βγουμε απο τα σπιτια μας να διαμαρτυρηθουμε,αλλα θα απαιτουμε να το κανουν οι υπολοιποι για μας.

Ευνουχοι θα διαβαζουμε αναρτησεις γελοιων πρωην και νυν πολιτικων και επειδη θα τους βριζουμε στα σχολια θα θεωρουμε οτι ειμαστε αντιστασιακοι.

Αν ετσι περιμενε ο Κολοκοτρωνης να ελευθερωθει η Ελλαδα ακομη υπο τον ζυγο των Τουρκων θα ειμαστε.

Θελει τολμη και αρετη η Ελευθερια,και εμεις δεν εχουμε ουτε το ενα ουτε το αλλο.
Μεγαλωσαμε στον βουρκο,μαθαμε να ζουμε με την βρωμια,μας αρεσει η σαδιστικη τους νοοτροπια,τρελαινομαστε να μας ξεφτυλιζουν εμας και ολους τους αλλους που θα ερθουν μετα απο εμας.

Ευνουχοι λοιπον,ολοι,δασκαλοι,καλλιτεχνες,συνθετες,εργαζομενοι,ολοι σε μια γουρνα γεματη σκατα αναπνεουμε παρακαλωντας να μην μας ζητησουν να βαλουμε και τα κεφαλια μεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: