Τρίτη, Ιουνίου 08, 2010

Η Ανικανοτητα ποσο πληρωνετε?


Εδω και χρονια που εχω την εμπειρια με τα νοσοκομεια,το περιφημο εσυ, εχω καταλαβει οσα πολλοι απο εμας που απλα επισκεπτομαστε ενα εξωτερικο ιατρειο η τον γιατρο του ικα δεν ξερουν.

Οι ελλειψεις ειναι τοσο τραγικες που πιστευω οτι θα επρεπε να στηθουν στα 6 μετρα ολοι οι υπουργοι υγειας που εχουν περασει απο αυτην την χωρα.
Και δεν ειναι μονο οι ελλειψεις,ειναι η ολη φιλοσοφια του συστηματος,βρηκαν ευκαιρια να χωθουν τα λαμογια,εβαλαν τους δικους τους ορους λειτουργιας,πλουτισαν ελλειψει κανονων και ελεγχων,και τελικα χρεοκοπησαν το συστημα υγειας.

Και πεθαινουν ανθρωποι απο ελλειψη εντατικης,και πεθαινουν ανθρωποι απο ελλειψη ασθενοφορου,και ταλαιπωρουνται ανθρωποι απο ελλειψη νοσηλευτριων,και ταλαιπωρουμαστε ολοι απο την ολικη καταστροφη ενος συστηματος υγειας απαραδεκτου απο καθε αποψη.

Ο προηγουμενος ταχα,για τα λογια υπουργος εβαλε την ταφοπλακα του συστηματος,αυτος ο ανθρωπος καλος στην επικοινωνια αχρηστος σε οτιδηποτε αλλο εχει κανει στην ζωη του,εχει επιβιωσει απλα επειδη κολλαει παντα σε οτι ανεβαινει και προσπαθει να ανεβει μαζι του.
Ενα συστημα που στα χρονια του κατερευσε απολυτα,τιποτα δεν λειτουργουσε οπως επρεπε,κι ομως αυτος ο ανθρωπος ειναι παλι βουλευτης και απο τους πρωτους.

Η τωρινη καρικατουρα ειναι για να γελας,μονο με υποσχεσεις δεν λυνονται προβληματα και δεν το ξερει,κοιταει πως να κανει οικονομια σε βαρος των ασθενων αφηνοντας ολη την λαμογια να συνεχιζει να λειτουργει οπως λειτουργουσε και παλαιοτερα.

Ανικανη να παρει γρηγορες αποφασεις που χρειαζονται,με την βοηθεια της αλλης επισης προσκολημενης απο οπου μπορει,προσπαθουν ταχα να λυσουν τον Γορδιο δεσμο,μα για αυτο χρειαζονται α.....α και δεν τα εχουν.

Αντι να κοβουν λοιπον φαρμακα που ασθενεις χρειαζονται,αντι να περιμενει καποιος για ενα ραντεβου οπως εγω που εχω ξεχασει οτι το ζητησα απο το γραφειο της,θα πρεπει να παραιτηθουν αμεσα.
Αλλη λυση δεν υπαρχει,δεν ειναι ικανες απλα,τι δουλεια εχουν τοτε εκει?
Απλα για το αξιωμα?

Ποσοι πρεπει να πεθανουν επιτελους για να σηκωθουν και να φυγουν?

Δεν υπάρχουν σχόλια: