Πέμπτη, Ιουνίου 03, 2010

Απολυσεις


Σημερα ανακοινωσε 55 απολυσεις η μεγαλη γνωστη εταιρεια η οποια με απελυσε πριν 5 χρονια,ενας μεγαλος ομιλος με τεραστια κερδη επι χρονια.
Βρηκε και αυτη σαν δικαιολογια την οικονομικη κριση για να προχωρησει σε μειωση προσωπικου στα καταστηματα της.

Αντι να δειξει κοινωνικη ευθυνη,ισως και να μειωσει τα υπερκερδη της,να κρατησει στην εργασια ατομα που χωρις αυτην ισως δεν θα μπορεσουν να επιβιωσουν,αποφασισε ευκολα και ανωδυνα για εκεινην να απολυσει εργαζομενους.

Οταν επι δεκαετιες φορο και εισφοροδιαεφευγε ομως ηταν ολα καλα,και φυσικα με συμμαχο το διεφθαρμενο προσωπικο των υπηρεσιων ελεγχου καταφερνε και ξεφευγε,οχι χωρις αντιτιμο φυσικα και τοτε ηταν καλα.

Δυστυχως δεν υπαρχει ελπιδα για τους εργαζομενους πλεον,οσο μεγαλωνει η ανεχεια τοσο και περισσοτερες εταιρειες θα μειωνουν το προσωπικο τους αντι να μειωνουν τα κερδη τους,ολοι οι νομοι τους ευνοουν,ολα ειναι υπερ τους,δεν υπαρχει διεξοδος για εμας,μονο η αντιδραση,μονο η επιθεση.

Και φυσικα καταδικαστηκε σε ακυρη και παρανομη απολυση στην δικη μου περιπτωση η εταιρεια,μονη μαυρη σελιδα ηταν η αποφαση των ελεγκτων του οικονομικου υπουργειου οτι δεν φοροδιεφευγε,ετσι γλυτωσε την επαναπροσληψη μου,με ταλαιπωρησε,μου εκανε μυνησεις,με παρακαλεσε να συμβιβαστω και τα καταφερε λογω της δικης μου οικονομικης καταστασης.

Οι εργαζομενοι και μονον αυτοι θα ειναι τα θυματα της κρισης,οι εταιρειες εχοντας παραβει ολους τους νομους επι δεκαετιες θα επιβιωσουν,οι μεγαλες τουλαχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: