Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

200 οικονομολόγοι σε Μέρκελ: Εξαναγκάστε τους σε χρεοκοπία!

Αυξάνονται οι πιέσεις στην γερμανίδα καγκελάριο κατά των δαπανηρών για τον γερμανό φορολογούμενο διασώσεων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ η Μέρκελ αντιμετωπίζει τη μία εκλογική ήττα μετά την άλλη.
Μετά τον πρόεδρο της Bundesbank Άξελ Βέμπερ, ο οποίος τάχθηκε κατά της επαναγοράς ομολόγων και της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού, περίπου 200 γερμανοί οικονομολόγοι υπογράφουν δήλωση στην...
 οποία καλούν την Άνγκελα Μέρκελ να μην συναινέσει κατά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, σε προτάσεις που θα οδηγήσουν σε νέα “έξοδα” για τους γερμανούς φορολογούμενους.

Αντίθετα, ζητούν να επιμείνει η καγκελάριος σε ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει και την ελεγχόμενη χρεοκοπία των υπερχρεωμένων χωρών – μελών.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο θα βρεθεί στο τραπέζι η λεγόμενη συνολική λύση για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, ενώ η Ελλάδα ζητά επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου και – αν οι συνθήκες το ευνοήσουν – καλύτερο επιτόκιο.

Ωστόσο, η καγκελάριος, βρίσκεται σε στενωπό, αντιμετωπίζοντας σφοδρές αντιδράσεις από το εσωτερικό. Τώρα, 197 οικονομολόγοι αλλά και βουλευτές του δικού της κόμματος υπογράφουν επιστολή στην οποία καλούν την γερμανική κυβέρνηση να αρνηθεί τη διεύρυνση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και να εξαναγκάσει τις υπερχρεωμένες χώρες σε χρεοκοπία.

Όπως αναφέρουν, με το να δίνονται συνεχώς εγγυήσεις στις χώρες που έχουν τεράστια χρέη, τις “παρακινούμε” να επαναλάβουν τα ίδια λάθη. 



www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: