Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

Πολυτεχνιτης κι'ερημοσπιτης

Ετσι λεγανε στο νησι οταν ημουν μικρος κατι πλανοδιους τεχνιτες που περναγανε τα χωρια και κανανε ολες τις δουλειες που χρειαζοταν,απο υδραυλικα,βαψιματα,κτισιματα απο ολα,οχι οτι κανανε και κατι καλα,απλα μερεμετια της συμφορας,συνηθως μοναχικοι ανθρωποι λιγο απομακροι και καθολου κοινωνικοι,δεν ξεραμε που ζουσαν,αν ειχαν οικογενεια,τι ρολο παιζανε.

Και πως μας ετυχε να εχουμε εναν τετοιο για διαχειριστη μας?μαυρη τυχη καταμαυρη και μας καθησε και δεν κουνιεται,εκτος απο τα ταξιδακια που του αρεσουν,διοτι παει εκει εξω και εχει την ψευδαισθηση οτι κατι ειναι,εδω το ξερει τι ειναι αλλα το κρυβει και απο τον ιδιο του τον εαυτο.

Θα μου πεις αν εισαστε εσεις ηλιθιος λαος και τον ψηφισατε καλα να παθετε,μα ελα ντε,δεν τον ψηφισα εγω,γιατι να πληρωνω την μαλακια των υπολοιπων?
Ασε που αν κατεβαινε σε εκλογες τωρα που τον πηραμε χαμπαρι θα επαιρνε απο τα τρια ...κανενα,διοτι τα χρειαζομαστε και δεν τα χαλαλιζουμε,γιαυτο συνεχεια λεει οτι εχει την στηριξη του λαου που τον ψηφισε.
Μα για αυτα που κανεις σε ψηφισε βρε σαφρακιασμενε?Αν ελεγες εστω και ενα απο αυτα που κανεις ξερεις τι θα επαιρνες?Τα προηγουμενα που δεν στα δινουμε ετσι κι αλλοιως.

Και δεν φτανει αυτος,μαζεψε και ενα τσουρμο,κατι σαν τους γιουφτους στο παζαρι και τους εκανε κυβερνηση λεει,τωρα στη λαικη καλυτερους βρισκω και με ορεξη για δουλεια,αλλα εσεις τους ψηφισατε κι'αυτους εγω τους λουζομε.

Και στρογγυλοκαθισαν και μας σωζουν συνεχως,τωρα να μου πεις αφου οπως το πανε θα μας τεζαρουν,χρειαζεται σωτηρια ο τεζαρισμενος?
Οχι.
Και τοτε γιατι τους πληρωνουμε?
Ετσι κι αλλοιως αλλοι δινουν εντολες,αυτοι απλα κανουν τους παρανομους νομους.

Και μας αγαπαει σαν δικους του ανθρωπους ο πολυτεχνιτης κι ερημοσπιτης,ηθελα να ξερω πηρε και απο την μανα του την συνταξη και τα δωρα?
Και απο τα ανεργα αδερφια του?
Μπα δεν νομιζω.

Το θεμα ειναι τι θα κανουμε τωρα,την βαψαμε,πρεπει μονοι μας να την ξεβαψουμε.
Ελα ντε.....πως?
Αφου κατσικωθηκε και δεν λεει να παει απο εκει που ηρθε το ζαβο,και τοσα αεροπλανα πεφτουν ενα που να ειναι μεσα ποτε?
Να τον κανουμε εθνικο ηρωα μετα.

Τον πιλοτο εννοω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: