Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2011

Μικρες νικες,μεγαλη απογοητευση

Δηλαδη πρεπει καθε φορα να δινω μια μαχη για να πετυχω μια μικρη νικη,καθε φορα για ενα βημα πιο πανω πρεπει να κανω δεκα βηματα εγω,καθε φορα για κατι που λογικα επρεπε να γινει χωρις να το ζητησω πρεπει να αποτανθω σε υπουργεια,γραμματεις και φαρισαιους,πρεπει καποιος να παρει τηλεφωνο καποιον αλλον που ειναι εκει που παιρνονται οι αποφασεις και να του πει να κανει αυτο που επρεπε να ειχε ηδη κανει απο μονος του.

Καθε φορα ειμαι εγω ο κακος,ο παραπονιαρης,αυτος που ζηταει πιο πολλα απο οσα αυτο το συστημα επιτρεπει να παρω,εγω περιμενω περισσοτερα απο οσα εκεινο δινει,δηλαδη δινει τιποτα.

Εγω ειμαι ο μονος που αναρρωτιεμαι αν ειχαν αλλη τροπη τα πραγματα αν ειχα γεννηθει σε αλλη χωρα...οκ δεν ειμαστε και στην χειροτερη χωρα του κοσμου,αλλοι πεθαινουν για ενα ποτηρι νερο..

Ειναι αυτο κατι για το οποιο πρεπει να αισθανομαι και υποχρεος λοιπον?

Μιλαω με ανθρωπους,ακουω το προβλημα τους,αν μπορω μια συμβουλη θα την πω,σημερα ημουν στο λεωφωρειο απο το ΨΝΑ στο σταθμο Αιγαλεω και ακουγα ολες τις διαμαρτυριες των ανθρωπων που ζουν εκει,τους εκοψαν την γραμμη που τους πηγαινε εως την Αθηνα,μερικοι την χρειαζονται αυτη την γραμμη,πανε στις δουλειες τους και δεν θελουν να πληρωνουν 45 ευρω για την μηνιαια καρτα του μετρο,με 20 ευρω βολευονται και με το λεωφωρειο.

Ο οασα κανει λαθη,αλλα δεν ενδιαφερεται για τον κοσμο που ζει σε αυτες τις γειτονιες,κοβει τα λεωφωρεια ενω αυξησε το εισητηριο 40%,τα λεωφωρεια σε ολο τον κοσμο οπου εχω ταξιδεψει κινουνται παραλληλα με το μετρο,δεν σταματανε εκει,εδω καναμε καινουργιο κολπο,αντι να αφησουμε τα λεωφωρεια να μεταφερουν τον κοσμο αφηνουμε τα ΙΧ να μπαινουν κατα εκατομμυρια στο κεντρο και να δημιουργουν το προβλημα,το αλλο που γνωριζω σιγουρα ειναι οτι οι υπευθυνοι του οασα πολυ λιγο γνωριζουν την χρησιμοτητα και πολλες φορες την ιδια την διαδρομη των λεωφωρειων τους.
Στον Πειραια που εργαζομουν πριν χρονια ο διοικητης του οασα τοτε δεν ηξερε απο που περναει το 040 και το 049 και ειχαμε τριμερη επικοινωνια με το υπουργειο στο τηλεφωνο και δεν ηξερε να απαντησει γιατι το ενα λεωφωρειο περναει καθε 5 λεπτα και το αλλο καθε 40 λεπτα.

Δεν ζηταμε πολλα,ζηταμε σαν πολιτες το αυτονοητο,κανενα μετρο δεν εχει παρθει για την καλυτερευση της ζωης μας οπου και να ζουμε,μονο κοβουν,κοβουν και ξανακοβουν,τα παντα.
Μισθους,συνταξεις,λεωφωρεια....

Ειπα λοιπον μεσα στο λεωφωρειο που με πηγαινε στο Αιγαλεω...συγκεντρωθειτε ολοι οι κατοικοι και καντε εγγραφη και τηλεφωνικη επικοινωνια με το υπουργειο συγκοινωνιων,πειτε τους το προβλημα σας,μην τους αφηνετε να σας ταλαιπωρουν,αν συνεχισουμε σαν λαος το ρητο"εγω θα βγαλω το φιδι απο την τρυπα"θα μας αφανισουν,αυτος ειναι τελικα ο σκοπος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: