Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2011

Οι θυσίες πιάνουν τόπo! Μεγάλες στιγμές ζούμε...

Ε, ρε, γλέντια. Μιλάμε τώρα ότι το παραμύθι που έχει φάει ο κοσμάκης εδώ κι 1,5 χρόνο δεν έχει προηγούμενο. Ενώ μας φλομώνουν στην φόλα, ότι δήθεν όλα πάνε καλύτερα, έρχεται μια εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, που κάνει λόγο για στάση πληρωμών, έστω και λίγων ημερών σε μισθοδοσία, δαπάνες, επιστροφές φόρων κλπ. 

Μόνο ένας βλαξ θα πίστευε ότι μια οικονομία κράτους πάει καλύτερα όταν:

Τα ομόλογα δημοσίου έχουν γίνει κωλόχαρτα παγκόσμιας ευωδίας.

Το χρηματιστήριο πάει κατά διαόλου.

Φράγκο στα ταμεία δεν υπάρχει.

Οι διεθνείς οίκοι ρίχνουν ροχάλες.

Τα δανεικά δεν φτάνουν ούτε για ένα, δυο χρόνια και το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Η ανεργία σπάει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ, όπως και η ύφεση

Οι τράπεζες κτυπιούνται από Εγκέλαδο.

Το υπουργείο Οικονομικών, λοιπόν, λέει την αλήθεια και μπράβο του. Στάση πληρωμών. Προς το εσωτερικό, βέβαια. Διότι στάση πληρωμών προς το εξωτερικό, ποιος έχει τα άντερα να κάνει; Για να γλιτώσουμε, λοιπόν, το «γιοκ μάνεϊ» διεθνώς, κάνουμε «γιοκ» εντός, όπου ο κοσμάκης ήδη έχει χρεοκοπήσει και δεν βλέπει φως στο τούνελ. Και, βέβαια, η στάση πληρωμών εντός εφαρμόζεται εδώ και αρκετό καιρό (π.χ. στις επιστροφές ΦΠΑ).

Αφού, λοιπόν, δεν μπορούμε να σωθούμε εμείς, ας μην κάνουμε στάση πληρωμών διεθνώς, έτσι ώστε να σώσουμε τουλάχιστον την Αμερική, ώστε να μπορεί να πυροβολεί στην Μέση Ανατολή, να σώσουμε την Γερμανία, ώστε να μπορεί να πουλάει αυτοκίνητα στην Κίνα και γενικά ας σωθεί κανένας άλλος.  

Ιδού και η σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Οικονομικών:

“Όλες οι πληρωμές που διενεργούνται από τις υπηρεσίες που προϊσταστε (δαπάνες, μισθοδοσία, επιστροφές φόρων κλπ) που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Ιουλίου του 2011, να γίνουν μετά την 1η Αυγούστου 2011”!

Τώρα, βέβαια, αυτό το «μετά» είναι και λίγο σχετικό. Πότε «μετά»; Στις 10 Απριλίου 2012 είναι καλά, ας πούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: