Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2011

Ουτε να πεθανεις δεν μπορεις

Δεν ειναι μονο οτι το δημοσιο μας ταλαιπωρει και εμεις το πληρωνουμε για αυτο,σημερα ανακαλυψα οτι και οι δημοι ακολουθουν την ιδια τακτικη,χεσε ψηλα κι αγναντευε ενα πραγμα δηλαδη.

Μετα την κηδεια που εγινε Σαββατο επρεπε Δευτερα το πρωι να παω στον Δημο Αιγινας να δηλωσω την ταφη και να παρω τα δικαιολογητικα ωστε να παω στον ογα για το βοηθημα κηδειας το οποιο το δινει μετα απο καποιους μηνες,αν δεν ειχα προνοησει δηλαδη να φυλαξω στην ακρη ενα ποσον για ωρα αναγκης...τωρα θα εψαχνα δανεικα και η κηδεια δεν θα ειχε γινει ακομη.

Μπηκα στο γραφειο για την δηλωση και εκει μου ειπαν οτι...δεν γινεται να το κανω,διοτι καποιος ειχε δηλωσει πριν απο μενα μια αλλη ταφη που εγινε την Κυριακη ενω η δικη μου ειχε γινει το Σαββατο.Επρεπε δηλαδη να στηθω απο τα ξημερωματα εξω απο το ληξιαρχειο να μην προλαβει κανενας αλλος και δηλωσει την ταφη συγγενους του πριν απο μενα....

Αν εχετε πεσει κατω και κτυπιεστε στα μωσαικα...δεν σας αδικω καθολου.

Τραγικο οσο και γελοιο αυτο ζητανε,πηγαμε με συμβουλη του υπαλληλου στο ειρηνοδικειο της Αιγινας μηπως και καταφερουμε να μας δωσει εγκριση ο η η Ειρηνοδικης να μας περασει το ληξιαρχειο την ταφη αλλα εκεινη ηταν σε αδεια.

Και τωρα το ποιο αστειο της υποθεσης,οταν η ειρηνοδικης ειναι σε αδεια,δεν εχει αντικαταστατρια,μονη λυση....ο Πειραιας,λετε για ολα αυτα τα χαλια να μην εχει παει αυτη η χωρα ενα μικρο βημα μπροστα τοσες δεκαετιες?

Και ετσι πρεπει να παω στην εισαγγελια Πειραια,να παρω εισαγγελικη παραγγελια με εντολη προς τον δημο της Αιγινας να μου δωσει τα χαρτια που χρειαζομαι για να συνεχισω την διχρονη αυτη ταλαιπωρια μου με δημοσια ιδρυματα και υπηρεσιες.

Τελικα και να πεθανεις δεν μπορεις,το κρατος σε κυνηγαει και μετα τον θανατο....

Βαρεθηκα ειλικρινα,θελετε κι εσεις να παμε μπροστα σαν χωρα ε?
Καντε ενα βημα λοιπον,ο Παπανδρεου το εννοει....πρωτα ο μακαριτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: