Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2012

Γ.Δελαστίκ – Αέρα…εκτροπής πήρε η ΝΔ

Χουντα Βουλή 21η Απριλίου Αέρα… εκτροπής πήρε η Ν.Δ Γιώργος Δελαστίκ
εφημερίδα ΠΡΙΝ
Συναγερμό θα έπρεπε να είχε σημάνει η κατάπτυστη στη μορφή, αλλά εξαιρετικά βαρύνουσας πολιτικής σημασίας ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνώντας κάθε όριο. Χρησιμοποιώντας γλώσσα παρακρατικών ακροδεξιών συμμοριών του μετεμφυλιακού κράτους της δεκαετίας του 1950 και του 1960, οι νέοι «Γκοτζαμάνηδες» της ΝΔ του 2012 επιχειρούν να μπουν στο τομάρι της Χρυσής Αυγής και να απειλήσουν όσους αριστερούς ή δημοκρατικούς πολίτες τολμήσουν να αντισταθούν στην πολιτική της δοσίλογης κυβέρνησης Σαμαρά.
Το ΚΚΕ, τυφλωμένο από το πάθος του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπει στην υπόθεση τίποτε περισσότερο από μια τεχνητή πόλωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπαρμένος και τυφλωμένος από το όραμα της κυβερνητικής εξουσίας, αισθάνεται ενόχληση από αυτήν την αντιπαράθεση με την ΝΔ γιατί φοβάται ότι μπορεί να του αφαιρέσει ψήφους στις επόμενες εκλογές και προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να υποβαθμίζει την ακροδεξιά διολίσθηση και απειλή της ΝΔ ελπίζοντας ότι έτσι θα ξεχαστεί το συντομότερον δυνατόν. Εθελοτυφλούν και τα δύο αριστερά κόμματα. Δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με μια ακροδεξιάς γλώσσας ανακοίνωση της ΝΔ που αντίκειται στο κοινοβουλευτικό και πολικά ορθό σαβουάρ-βιβρ. «Η Πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών(!)» διακηρύσσει αρχίζοντας η ανακοίνωση της ΝΔ και συνεχίζει: « Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της Κατοχής να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειες τους, δίνοντας τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων… Καμιά κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει» καταλήγει η ιδεολογίας δεξιών συμμοριτών ανακοίνωση της ΝΔ.
Ο άμεσος, τακτικός στόχος του Σαμαρά και του κόμματος του είναι προφανής: Έχοντας μαινόμενο και έξαλλο εναντίον του το λαό που υποφέρει από την επαίσχυντη πολιτική του, δεξιούς, αριστερούς και πασόκους, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί με την εμφυλιοπολεμική ανακοίνωση του να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα ρήγματα διάσπασης στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο που συσπειρώνει κόσμο κάθε ιδεολογικοπολιτικής προέλευσης. Λογικό και αναμενόμενο κάτι τέτοιο από κάθε πολιτικό απατεώνα που εδραίωσε την κομματική ηγεμονία του εκμεταλλευόμενος τα αντιμνημονιακά αισθήματα των μυριάδων οπαδών του κόμματος του και στη συνέχεια τους εξαπάτησε περνώντας με θεαματική πολιτική κωλοτούμπα στους υπηρέτες του μνημονίου για να τον κάνουν πρωθυπουργό οι ξένοι επικυρίαρχοι και οι ντόπιοι αστοί συνεργάτες τους. Αυτός ο στόχος όμως θα μπορούσε να ικανοποιηθεί και με μια ανακοίνωση διαφορετικής γλώσσας και ιδεολογίας. Είναι γνωστό τοις πάσι επιπλέον ότι ο Σαμαράς, η κυβέρνηση του και η ΝΔ είναι πολιτικά αλληλέγγυοι με το δολοφόνο του 15 χρόνου Αλέξη Γρηγορόπουλου ενώ ο λαός, οι αριστεροί και οι υπόλοιποι δημοκρατικοί πολίτες είναι με την πλευρά του θύματος. Δεν ήταν υποχρεωτικό επομένως να εμφανιστούν ο Σαμαράς και η ΝΔ ως συνεχιστές ομοϊδεάτες των συνωμοτών του ΙΔΕΑ και των πρακτόρων που έβριθαν στις τάξεις της οργάνωσης εκείνης μόνο και μόνο για να αποσπάσουν δεξιούς ψηφοφόρους από το αντιμνημονιακό στρατόπεδο ή να περισπάσουν την προσοχή του λαού από την εξουθενωτική φορολογική πολιτική της συγκυβέρνησης αυτών των ημερών.
Η φασίζουσα γλώσσα της ΝΔ έχει άλλον, σοβαρότερο στόχο. Θέλει να κάνει επίδειξη ισχύος και πυγμής. Επί της ουσίας είναι γελοίο το κόμμα του 30% που κυβερνάει να αποκαλεί «κουκουλοφόρους» και «πέμπτη φάλαγγα» τους βουλευτές του κόμματος του 27% που είναι αξιωματική αντιπολίτευση και που ήδη έρχεται πρώτο με αυξανόμενη διαφορά σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Κανονικά ο Σαμαράς, οι υπουργοί του και οι συνεργάτες του θα έπρεπε να τρέμουν και να προετοιμάζουν τις απολογίες τους στα δικαστήρια ενώπιον των οποίων θα δικαστούν επί εσχάτη οικονομική προδοσία μετά τις εκλογές για την οικονομική πολιτική που άσκησαν εναντίον του ελληνικού λαού. Το γεγονός ότι αντί γι΄αυτό έχουν το θράσος να απειλούν, δεν σημαίνει μόνο ότι προσπαθούν να δώσουν κουράγιο στους εαυτούς τους. Σημαίνει πρωτίστως ότι έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ, ώστε δεν προτίθενται να παραδώσουν ομαλά την εξουσία, όπως αφελώς νομίζουν οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας ο Σαμαράς όμηρο και τυφλό όργανο του τον Βενιζέλο (ο οποίος τρέμει μη τυχόν γίνουν εκλογές και βγει το ΠΑΣΟΚ του έβδομο(!) κόμμα και καρατομηθεί πολιτικά ο ίδιος την νύχτα των εκλογών), αλλά και τον κατάπτυστο τέως «αριστερούλη» και νυν εξωμότη Φώτη Κουβέλη ως άλλοθι, αισθάνεται ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να ηγηθεί δεξιάς κίνησης εκτροπής από τα όρια ακόμη και της δικής τους συνταγματικής νομιμότητας χωρίς φόβο, αφού οι συνένοχοι ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για να εμφανιστεί η δεξιά εκτροπή ως … «πανεθνική απαίτηση»!
Ας ελπίσουμε ότι ολόκληρη η Αριστερά θα συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που την απειλεί και θα πάρει όλα τα πολιτικά, οργανωτικά και μαζικού κινήματος μέτρα που απαιτούνται για να αντιμετωπίσει τη Δεξιά. Χρήσιμο θα ήταν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να βαυκαλίζεται ότι η εξουσία θα πέσει στα χέρια του σαν ώριμο φρούτο. Όχι, δεν θα πέσει! Θα απαιτηθούν εξαιρετικά σκληροί αγώνες για να την πάρει.
 http://netakias.com/2012/12/10/nd/

Δεν υπάρχουν σχόλια: