Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2012

O Αγιος Βασιλης ειναι γυμνος

Συμφωνα με τις διακυρηξεις του νεου Βεζυρη τον οποιο σε ελαχιστη εκτιμηση εχω εγω οπως και εκατομμυρια αλλοι Ελληνες, συντομα θα ερθει κατι συγκλονιστικο στην ρημαγμενη χωρα μας,θα ερθει και θα αναποδογυρισει τα παντα και θα ειναι τοσο σημαντικο αυτο που θα ερθει που θα μας ξεσηκωσει,σαν ενα δωρο πρωτοχρονιατικο.

Θα ερθει η αναπτυξη.
Απο που θα ερθει δεν μας λενε,το κρατανε για εκπληξη,εμεις ομως που θελουμε να βγουμε με σημαιες στους δρομους να την προυπαντησουμε δεν σταματαμε να ρωταμε.

Απο που θα περασει?

Ανεργοι,αστεγοι,μισθοσυντηρητοι των 400 ευρω,συνταξιουχοι,ολοι με μια σκεψη,με μια φωνη,με μια ελπιδα,να ειμαστε εκεει οταν περασει η αναπτυξη,να παρουμε αυτο το τεραστιο δωρο που θα μας φερει.

Απο που θα περασει η αναπτυξη?
Προς το παρον αυτο που συμβαινει ειναι συνεχομενες χρεοκοπιες επιχειρησεων,και καλα μαθαινουμε για τις μεγαλες που αφηνουν χιλιαδες εργαζομενους στον δρομο,θα μαθουμε και για τις συγχωνευσεις καταστηματων των τραπεζων που θα αφησει ανεργους χιλιαδες εργαζομενους,δεν μαθαινουμε για τα καθε μικρα καταστηματα και επιχειρησεις που κλεινουν καθε μερα.

Απο που θα περασει η αναπτυξη?
Σε ποιον θα δωσει τα δωρα?

Ο διαχειριστης της συμφορας της χωρας λεει ψεμματα.

Αυτο που θα συμβει ειναι το ξεπουλημα,αυτο που θα συμβει ειναι οτι θα κλεισουν ολοι οι μικροι επιχειρηματιες και την θεση τους θα καταλαβουν οι πολυεθνικες που θα πληρωνουν ωρομισθιους και τετραωρους να εργαζονται σαν σκλαβοι και να μην μπορουν να προγραμματισουν το μελλον τους.

Ο Αη Βασιλης της χρεοκοπιας μας δεν θα λυπηθει τους οικονομικα αδυναμους,ουτε οι Κουβεληδες και Βενιζελοι ενδιαφερονται για αυτους,ο Αη Βασιλης της χρεοκοπιας μας αν ειχε φωνη θα μας ελεγε οτι ολοι αυτοι που λενε ψεμματα δεκαετιες τωρα δεν εχουν κανενα σχεδιο για την ανορθωση της χωρας.

Το μονο σχεδιο που εχουν ειναι να συνεχισουν να τρωνε τις σαρκες μας και να ζουν πλουσιοπαροχα ενω την ιδια ωρα εμεις θα ζητιανευουμε ενα κομματι ψωμι.

Μην πιστευετε σε παραμυθατζηδες,ο Αη Βασιλης δεν υπαρχει,εφευρεθηκε για να μας ηρεμει με την σκεψη οτι θα ερθει μια φορα με ενα δωρο και για εμας.

Αλλα δεν θα ερθει,κατω απο τα σχισμενα ρουχα του κρυβεται η μιζερια της πολιτικης μας σκηνης που αδιαντροπα υποσχεται κατι που δεν θα συμβει ποτε.

Το μονο δωρο που περιμενω εγω ειναι να ξυπνησουμε επιτελους και να αντιληφθουμε οτι αν δεν πολεμησουμε για τα δωρα αυτα τιποτα δεν θα μας χαριστει.

Και δεν εχω καμια ελπιδα οτι ειμαστε προετοιμασμενοι να κανουμε κατι τετοιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: