Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2012

Κατιμάς με γραβάτες...


Ας πούμε σήμερα κι ένα ωραίο για να ευθυμήσουμε λιγάκι:Κουρδοαρμενικής καταγωγής, Τούρκος επιχειρηματίας εμπορεύεται με καταπληκτική επιτυχία γιαούρτι (του διάσημου πλέον) ελληνικού τύπου, με τησλαβική επωνυμία τσοπάν (ζουπάν, τσοπάνης, chobani) - Βυζάντιο (και μεταβυζάντιο) το μεγαλείο σου!..
Ωραία, τέλος!
  
Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι, έλεγε ο κ. Σαμαράς για να υφαρπάξει την ψήφο μας, την υφήρπαξε και μας έμπηξε τους βαρύτερους φόρους που έχουν υπάρξει ποτέ.
Τους βαρύτερους. Τους πιο άδικους. Τους πιο ανάλγητους. Τους πιοηλίθιους. Τους πιο αντιαναπτυξιακούς. Απολύτως ατελέσφορους.
Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων είναι πλέον ανύπαρκτη, ενώ ηφοροδιαφυγή παραμένει άπιαστη. Ο κ. Στουρνάρας έκοψε κι έραψε στο γόνατο ένα φορολογικό σαν να έσφαζε σ’ αυτό το γόνατο αρνί. Ενα φορολογικό όχι απλώς ληστρικό, αλλά εξοργιστικά ηλίθιο - σαν να προσπαθεί να αποδείξει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν παρά μόνο βλάκες! Ικανοί μόνον γιαπαραλογισμούς, όπως το εν λόγω πόνημα.
Βεβαίως δεν είναι έτσι! Δεν είναι βλαξ ο κ. Στουρνάρας ούτε ανίκανος, ούτε πολύ περισσότερο μαθητευόμενος μάγος. Εγκληματίας είναι, που έφτιαξε ένα φορολογικό που θα παραλύσει έτι περαιτέρω τη χώρα.
Διότι η χώρα πρέπει να παραλύσει.
Εγκλημα διαπράττεται! Και δεν σηκώνει μισές δουλειές.
Οσο για τα «μέτρα». Τα ίδια και τα αυτά όπως με τους φόρους. «Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα πλέον», ισχυρίσθηκε ο κ. Σαμαράς, αμέσως μόλις ψηφίσθηκε το πακέτο που θα έφερνε τη δόση. Ψέματα! Βεβαίως ψέματα: «Νέαμέτρα
ύψους 3,8 δισ. τον Μάρτιο» προβλέπει η Κομισιόν. Αλλά ακόμα κι αυτή λάθος προβλέπει. Νέα μέτρα θα παρθούν πριν απ’ τον Μάρτιο. Το ξέρουν όλοι, το ξέρουν οι αριθμοί, το ξέρουν ο κ. Σαμαράς, η κ. Μέρκελ, ο κακομοίρης ο κυρ Κουβέλης, οι πάντες.
Απλώς βαδίζουν την πεπατημένη Παπακωνσταντίνου (σ.σ.: «αν χρειασθεί να πάρουμε κι άλλα μέτρα, εγώ θα έχω αποτύχει ως υπουργός»), βαδίζουν την πεπατημένη Βενιζέλου (σ.σ.: «ως το 2012 θα έχουμε βγει απ’ την κρίση, πάλι στις αγορές»), βαδίζουν την πεπατημένη της «πρώτης εντύπωσης»κι ύστερα φυγή προς τα μπρος. Πάντα κατά κρημνών, πάντα στον ίδιομονόδρομο.
Χθες έγραφε η στήλη για την άρση της ασυλίας της χώρας έναντι των πιστωτών της (ήγουν την καθαίρεση της εθνικής κυριαρχίας εις όσα αφορούν στον δημόσιο πλούτο) - το θέμα έφερε στη Βουλή ο κ. Λαφαζάνης,μονόστηλα οι εφημερίδες! Αντιθέτως, τριστηλοτετράστηλα για τις «διακοπές» του κ. Τσίπρα στη Λατινική Αμερική. Ετσι κυβερνάται η χώρα! Διά της προπαγάνδας! Με στόχο μια διαρκή χειμέρια νάρκη αποβλάκωσης.
Καθ’ ότι, όταν προ διετίας ήδη ετέθη το θέμα της ασυλίας της εθνικής περιουσίας, βούιξε ο τόπος. Δύο χρόνια μετά, το θέμα αυτό κλείνει (με την Ελλάδα παγιδευμένη) και δεν κουνιέται φύλλο! Γιατί λοιπόν
μετά ο κ. Στουρνάρας να μη γράφει τον Αρειο Πάγο στα τεφτέρια του(εννοώ άλλη λέξη, ομόηχον περίπου) και να μην ψάχνει εναλλακτική της
έμπνευσης Βενιζέλου για την είσπραξη του χαρατσιού, όχι μέσω τηςΔΕΗ πλέον, αλλά των βεσπασιανών ίσως.
Αφού μας έχει για βλάκες ο κ. Κεδίκογλου, γιατί να μην παίζει κάθε μέρα την ίδια κασέτα; Γιατί να μην απολύει ο κ. Μανιτάκης εκείνους που δεν θα απέλυε;
Αλλά αν ο κ. Σαμαράς είπε ψέματα για τους φόρους και λέει ψέματα για τα μέτρα, δεν λέει τίποτα καλύτερο για την ανάπτυξη.
Διότι ουδεμία ανάπτυξη πρόκειται ποτέ να συμβεί, όταν πλέον η μέση ετήσια αμοιβή του Ελληνα εκπαιδευτικού είναι 14.100 Ευρώ και του Γερμανού59.400! (Μέσος όρος στην Ενωση, τα 25.000 Ευρώ).
Και βεβαίως αυτό δεν ισχύει μόνο για τους καθηγητές, αλλά και για τους γιατρούς, τους μηχανικούς κι όλους τους επιστήμονες. Με ποιους λοιπόν θα αναπτυχθεί η χώρα; με τα λεφτά των επενδυτών, τόσα όσα χρειάζονται γασκλάβους; με τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους (και τουςκαλοπληρωμένους δημοσιογράφους που τους συκοφαντούν);
Κι εννοώ τους βαλτούς δημοσιογράφους. Απ’ τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Που επί είκοσι χρόνια δεν άφησαν κλάδο εργαζομένων ασυκοφάντητον: ρετιρέ, συντεχνίες, υψηλόμισθοι, καλλιέργεια του μίσους ανάμεσα στους μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, σκυλάδες οι αγρότες, τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, άχρηστοι Ελληνες - κι άλλα ων ουκ έστιν τέλος.
Και ποιοι τα έγραφαν όλα αυτά; αργυρώνητοι πολυθεσίτες (700 σιτίζει το ΑΠΕ), αργόμισθοι σε γραφεία Τύπου, παλιάνθρωποι που το παίζουν πασόκοι, αριστεροί, δεξιοί, για να ’χουν πλάτες κι αβάντα, ενώ δεν πιστεύουν ούτε στο νερό της μάνας τους.
Σκύβαλα που έσκαψαν τον λάκκο της Ελλάδας (τώρα τα μισά έχουν πέσει κι αυτά μέσα, πλην όμως τα υπόλοιπα συνεχίζουν το... θεάρεστο έργο τους). Με την ΕΣΗΕΑ να σιωπά. Ενοχη σαν λαδωμένος ποντικός. Ομως κι αυτοί, οινεκροθάφτες της δημοσιογραφίας, βλάκες μας θεωρούν διότι ουδέν κόστοςέχουν. Πολλοί μάλιστα συνεχίζουν να πλουτίζουν μες στην κρίση.
Σνομπάρουν τις αυτοκτονίες, σνομπάρουν τους αγανακτισμένους, σνομπάρουν τα σωματεία, ονομάζουν «λαϊκιστή» όποιον δεν είναι δουλικό των αφεντικών και συνεχίζουν. Σνομπάρουν την κατοχή, τους επιτηρητές, ορισμένοι μάλιστα τους δοξάζουν κιόλας, σνομπάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ κι όλο το δημοκρατικό καρκατσουλιό (αίφνης βρίσκουν τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ ΠΑΣΟΚ - ποιοι; οιδημοσιογράφοι της διαπλοκής!). Κινδυνολογούν για το λόμπι της δραχμής, για τη «δόση ή χανόμαστε» κι ό,τι άλλο εκβιαστικό. Αλλά πάνω απ’ όλα μας θεωρούν βλάκες,
αλλοιώςθρασύδειλοι καθώς είναι, δεν θα έπαιρναν το ρίσκο να μαςπτύουν κατάμουτρα και να μας λένε ότι βρέχει. Σε αυτόν
τον κατιμά της δημοσιογραφίας βασίζεται το σύστημα διακυβέρνησης των «νταβατζήδων», αυτό που τώρα συνεχίζει ο κ. Σαμαράς. Βάζει φόρουςπου δεν θα έβαζε, παίρνει μέτρα που δεν θα έπαιρνε και μιλά για ανάπτυξηδημιουργώντας σκλάβους,
σκλάβους στον μισθό, στο ηθικό, στην αξιοπρέπεια.
Ανάπτυξη για ποιους; τους «νταβατζήδες»Με ποιους; με τουςσκλάβους! Τον σκλάβο-δάσκαλο, τον σκλάβο-γιατρό, τον σκλάβο-μαθητή, τον σκλάβο-εργάτη. Σκλάβους σε αυτούς που εκπροσωπεί ο Φούχτελ με τη συνέργεια των ημεδαπών μεταπρατών.
Δεν είναι αυτός ο μονόδρομος ο δρόμος της Ελλάδας - «το καλό τοπαλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι», όπως λέει κι ο λαός. Κι ο λαός ξέρει τιλέει...
      http://www.enikos.gr/stathis/105785,Katimas_me_gravates.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: