Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2012

Συγκλονιστική επιστολή-καταγγελία στον πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα Από Ελληνοαμερικανό, γιά την κατάσταση στην Ελλάδα



Επιστολή στον πρόεδρο ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, γιά την κατάσταση στην Ελλάδα
Παρόμοια επιστολή και στους 100 γερουσιαστές των ΗΠΑ

( Mετάφραση στα ελληνικά, από το αυθεντικό κείμενο, στην αγγλική. Το ''Κ'' δεσμεύτηκε να μην 
δημοσιοποιήσει όνομα και λοιπά στοιχεία του αποστολέα )

Εντιμ. Μπαράκ Ομπάμα
Πρόεδρον Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
The White House
1600 Pennsylvania Avenue NW
Washington, DC 20500

ΣΧΕΤΙΚΑ: Η πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η μεγάλη διαφθορά και η έλλειψη Δικαιοσύνης 

Εντιμότατε κ. Πρόεδρε,
Ως Αμερικανός ελληνικής καταγωγής και αφού Σας συγχαρώ γιά την επανεκλογή Σας, που μας γέμισε χαρά κι ελπίδα, θα ήθελα να θέσω υπόψην Σας ορισμένα ζητήματα που έχουν σχέση με τον τόπο καταγωγής μου, την Ελλάδα.
Η χώρα που γεννήθηκα και μεγάλωσα πριν έρθω γιά μόνιμη εγκατάσταση στις ΗΠΑ, την δεκαετία του '80, όπως γνωρίζετε, είναι χρεοκοπημένη και προσέφυγε στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση ως μέλος της, με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεράστια ποσά, μέσω ''Μνημονίων'', που είναι αδύνατον να αποπληρωθούν. Χώρια οι εκβιασμοί των δανειστών και κερδοσκόπων, γιά την αποδοχή των όρων τους, που επιβλήθηκαν με την ανοχή και σύμπραξη επίορκων Ελλήνων πολιτικών, με αποτέλεσμα να εξαθλιώνουν την χώρα και τον λαό της.
Το χρέος είναι υπέρμετρα μεγάλο και ΜΗ βιώσιμο και αν το μεγαλύτερο μέρος του ή όλο, δεν χαριστεί, η Ελλάδα δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να το αποπληρώσει και η χώρα θα καταστραφεί ολικά.
Κύριε Πρόεδρε,
Κάνετε κάτι γιά το θέμα αυτό, δώστε ελπίδα και ανακούφιση στον λαό της Ελλάδας. Είναι επιτακτική ανάγκη.

Εκτός όμως των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, Σας επισημαίνω ένα ακόμα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα:
Διεφθαρμένοι και ανίκανοι πολιτικοί της Ελλάδας, αυτοί που την οδήγησαν στην καταστροφή, οι ίδιοι σχεδόν, ακόμα την κυβερνούν. Λογικά, οι ίδιοι που την κατάστρεψαν δεν μπορούν να την σώσουν. Στις τελευταίες εκλογές, καλοκαίρι 2012, ο λαός με ποσοστό 51.8% ψήφισε κόμματα που ήταν εναντίον των καταναγκαστικών ''Μνημονίων''. Αλλά κυβερνούν τρία κόμματα (μεταξύ αυτών το ΠΑΣΟΚ και η ''Νέα Δημοκρατία'', τα οποία, ατιμώρητα, καταλήστεψαν την χώρα), που συγκέντρωσαν 48.2% των ψήφων, επειδή ο εκλογικός νόμος, που αλλάζει ανάλογα με τα συμφέροντα των κομμάτων που κυβερνούν, τους έδωσε την δυνατότητα.
Τα κυβερνητικά κόμματα, παραπληροφόρησαν σκόπιμα, εξαπάτησαν, εκβίασαν, τρομοκράτησαν, την Βουλή και τον λαό, με την βοήθεια διαπλεκόμενων ΜΜΕ, γιά να ψηφιστούν τα τρία ''Μνημόνια''. Οι βουλευτές δεν ρώτησαν κάν τους ψηφοφόρους τους τι και πως να ψηφίσουν στην Βουλή, απλά ακολούθησαν τις ''διαταγές'' των αρχηγών κομμάτων, οι οποίοι, ως δικτάτορες στα κόμματά τους, διαγράφουν αντιπρόσωπους του λαού, που δεν υπακούουν.

Το Σύνταγμα στην Ελλάδα παραβιάζεται, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νομιμοποιεί, με την υπογραφή του σε Διατάγματα, ακόμα και νόμους που αργότερα αποδεικνύονται αντισυνταγματικοί. Ενώ στο 'Εθνος μας έχουμε το ανώτατο Δικαστήριο με εννέα δικαστές (που είναι και συνταγματικό), η Ελλάδα έχει δύο, με περισσότερους από 150 δικαστές, αλλά κανένα συνταγματικό. 'Ετσι, στην Ελλάδα ακόμα κι ένας υπουργός μπορεί να εκδίδει (εκτελεστικά) νομοθετικά διατάγματα, τα οποία η Βουλή μετέπειτα, αντισυνταγματικά, πολλές φορές, δεν επικυρώνει, μέσα στα χρονικά όρια που το Σύνταγμα ορίζει. 'Ετσι, διατάγματα έχουν αυτοακυρωθεί, αλλά εξακολουθούν να ισχύουν.
Ενώ στην μεγάλη αμερικανική Συμπολιτεία μας, εσείς κ. Πρόεδρε μπορείτε να επιστρέψετε ένα νομοσχέδιο στο Κογκρέσσο, όταν κρίνετε ότι είναι αντίθετο με τα συμφέροντα του λαού, στην Ελλάδα, αν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει εκτελεστικές εξουσίες, ουδέποτε επέστρεψε νομοσχέδιο (έστω και αντισυνταγματικό, όπως αποδεικνύεται μετά) στην Βουλή, αφού το Σύνταγμα του το επιτρέπει. 'Ετσι, συμμετέχει στην νομιμοποίηση και νομοθετικών ανομιών, με την θέλησή του.

Στην Ελλάδα, οι πολιτικοί δεν ελέγχονται ουσιαστικά γιά τα οικονομικά τους και ειδικά πως έκαναν περιουσίες (μετρητά, ακίνητα κ.ά.) χωρίς τα νόμιμα έσοδά τους (μισθοί κλπ) να τις δικαιολογούν.
Η δε κυβέρνηση, εκτός από εντυπωσιακά ανίκανη, ουδέποτε ήταν ειλικρινής με τον λαό. Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ουδέποτε υλοποίησε έστω μία από τις υποσχέσεις του, γεγονός που πιστοποιεί ότι εξαπάτησε τους ψηφοφόρους, όπως και ο προκάτοχός του Γιώργος Α. Παπανδρέου. Δείγμα ότι ελάχιστα σεβάστηκαν τον λαό. Ενδιαφέρθηκαν μόνο γιά τις προσωπικές φιλοδοξίες τους και κάλυψαν τις ανομίες.
Πρόσφατα (7 Δεκεμβρίου 2012), η κυβέρνηση ΔΕΝ σεβάστηκε ούτε απόφαση Δικαστήριου, που έκρινε παράνομο, το κράτος να εισπράττει φόρους που ενσωματώνονται στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού. Ναι, έτσι ακριβώς. Στους λογαριασμός ηλεκτρικού προστίθενται και φόροι γιά ακίνητα και αν δεν πληρώσουν οι πολίτες τους φόρους αυτούς, τους κόβουν τον ηλεκτρισμό. Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, αυθαίρετα, δείχνοντας εντυπωσιακή έλλειψη σεβασμού σε δικαστική απόφαση, συνεχίζει την ίδια μέθοδο είσπραξης. Μόνο από αυτό το γεγονός, είμαι σίγουρος ότι, αντιλαμβάνεστε τι είδους κυβέρνηση έχει η Ελλάδα και πόσο αυτή σέβεται τις αποφάσεις Δικαστηρίων, δίνοντας έτσι ένα κάκιστο παράδειγμα στους πολίτες, ενθαρρύνοντάς τους έμμεσα να παρανομούν κι αυτοί.

Η ανεργία πλησιάζει το 30%, στους νέους είναι 55-60%. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι αυτοκτόνησαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, όπου δραστηριοποιούνται κομματικές νεολαίες, υπολειτουργούν, τα γυμνάσια το ίδιο. Παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από πείνα. Ανάπτυξη δεν υπάρχει, η ύφεση βαθαίνει και ο λαός οδηγήθηκε στην εξαθλίωση και στην απελπισία. Μισθοί και συντάξεις πείνας γιά τον λαό, αλλά οι υψηλοί μισθοί και τα παράπλευρα επιδόματα των πολιτικών, δεν μειώνονται. Τα κόμματα συντηρούνται μόνο με κρατικό χρήμα και δάνεια, με σκοτεινές διαδικασίες, από ελεγχόμενες ιδιωτικές τράπεζες, που, ή δεν αποπληρώνονται ή ''χαρίζονται'', εξαιτίας της διαπλοκής, αυθαιρεσίας, διαφθοράς. Οι πολιτικοί κάνουν προεκλογικές εκστρατείες βασικά με ''μαύρο χρήμα'', άγνωστης προέλευσης, αφού ποτέ δεν δηλώνουν από ποιούς υποστηρικτές και τι ποσά έλαβαν, όπως γίνεται στο 'Εθνος μας. Δεν υπάρχει στοιχειώδης διαφάνεια.
'Οσοι βγαίνουν σε σύνταξη, περιμένουν πολλούς μήνες γιά να αρχίσουν να την λαμβάνουν, ενώ αν είναι πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι, την λαμβάνουν αμέσως και μάλιστα υψηλή ή λαμβάνουν 2-3 συντάξεις μαζί.

Ενδεικτική και η δήλωση του ευθυνόφοβου, πρώην αντιπρόεδρου ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, που προκλητικά δηλώνει-ομολογεί ''μαζί τα φάγαμε'', μετατρέποντας έτσι έμμεσα και τον λαό συνένοχο των σκανδάλων νεόπλουτων πολιτικών. Πιθανά να εννοεί ότι τα έφαγε μαζί με όσους εκείνος και οι συνεργάτες του στο διεφθαρμένο, που διαφεύγει ποινικές κυρώσεις, κόμμα του (ΠΑΣΟΚ), διόρισαν, γιά 25 χρόνια, στο Δημόσιο.

Η Βουλή υπολειτουργεί και θεωρείται χώρος ''ξεπλύματος παρανομιών πολιτικών''. Η Ελλάδα έχει έναν τύπο ιδιόμορφης κοινοβουλευτικής ''χούντας''. Δεν έχει Δημοκρατία, επειδή δεν έχει ισονομία. Οι πολιτικοί έχουν ασυλία, όλοι. Είναι υπεράνω νόμων. Οι εκπρόσωποι του λαού, οι βουλευτές, αντί να σέβονται την ψήφο και θέληση του λαού, ενεργούν ως ''υπάλληλοι'' συμφερόντων. Ακόμα και νόμοι ψηφίζονται ξαφνικά γιά εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων, με το ''αζημίωτο'' γιά τους πολιτικούς. Η Βουλή, υποκαθιστά την Δικαιοσύνη γιά να ''καθαρίζει'' τους βουλευτές και πολιτικούς που εμπλέκονται σε μεγάλα σκάνδαλα με κρατικό χρήμα, αλλά και ''μίζες''. Κανείς δεν τιμωρήθηκε, δεν καταδικάστηκε, παρά την σωρεία σκανδάλων και μεγάλων κατηγοριών. Οι μεγάλοι φοροφυγάδες διαφεύγουν, επειδή συναλλάσσονται με το διεφθαρμένο πολιτικό και κομματικό σύστημα.
Οι πλούσιοι, που συναλλάσσονται με πολιτικούς και τα κόμμματά τους, δεν πληρώνουν, φοροδιαφεύγουν, έχουν προνόμια και δεν βοηθούν την πατρίδα τους. Την πλειοψηφία των πολιτικών και των μεγαλοεπειχειρηματιών ή εφοπλιστών, δεν τους διακρίνει φιλοπατρία. Μόνο επωφελούνται, εις βάρος του κράτους. Ο λαός πληρώνει όλη την ζημιά. Επιχειρηματίες, που έδιναν μίζες της εταιρίας Siemens σε πολιτικούς, φρόντισαν να διαφύγουν από την Δικαιοσύνη και την χώρα, με την βοήθεια επίορκων δικαστικών και μελών προηγούμενης κυβέρνησης. Πρώην αξιωματούχος του κόμματος ΠΑΣΟΚ, ομολόγησε δημόσια ότι μετάφερε 1 εκατομ. ευρώ από την Siemens στα ταμεία του κόμματός του, ως ''μίζα''. Ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος ουδέποτε λογοδότησε ή τιμωρήθηκε. Ούτε ο τότε αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου ενδιαφέρθηκε, απεναντίας συγκάλυψε. Συγκάλυψαν και αυτήν την υπόθεση διαφθοράς και εξαγοράς. Φυσικά και το άλλο κόμμα, της ''Νέας Δημοκρατίας'', ήταν αποδέκτης ''μίζας'' από την Siemens. Το ίδιο και βουλευτές, πολιτικοί.

Η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί και δεν αποδίδεται ανεξάρτητα, όπως στο δημοκρατικό 'Εθνος μας, αλλά έχει διαπλεκόμενες σχέσεις με την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ. Και γνωρίζετε καλύτερα, κ. Πρόεδρε, ότι μία χώρα είναι διεφθαρμένη, όταν η Δικαιοσύνη, ως εξουσία, δεν λειτουργεί αδέσμευτα και ανεξάρτητα από την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία. Οι δε πολιτικοί, παρεμβαίνουν στο έργο της γιά να μην διώκονται ή γιά να μην τιμωρούνται, δικοί τους άνθρωποι.
Ενδεικτικό της ανομίας, διαφθοράς, είναι και το γεγονός ότι πολλά χρήματα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, διοχετεύτηκαν ατομικά σε Αμερικανούς πολίτες ελληνικής καταγωγής στις ΗΠΑ, γιά την λειτουργία μίας Οργάνωσης που είναι και στις ΗΠΑ, επίσημα ως μη κερδοσκοπική και ονομάζεται ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'', κατά παράβαση ομοσπονδιακών νόμων του 'Εθνους μας. Η Οργάνωση αυτή στην Ελλάδα δεν υφίσταται, ως Οργάνωση, αλλά εμπεριέχεται στο Σύνταγμα. Μιλάμε γιά απάτη πρωτοφανή, με την οποίαν καιρός είναι να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη του 'Εθνους μας, αφού δραστηριοποιήθηκε η κυβερνητική ελληνική Οργάνωση και στις ΗΠΑ από τον χρόνο 1996, λαμβάνοντας μεγάλα ποσά από την ελληνική κυβέρνηση και ενήργησε παραβιάζοντας ομοσπονδιακούς μας νόμους.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, που είναι υπεύθυνο γιά την Οργάνωση, αρνείται -αυθαίρετα- να δώσει στοιχεία και ποσά, κατά παράβαση της νομοθεσίας και παρά τις δημόσιες καταγγελίες από ΜΜΕ, ακόμα και στην Βουλή των Ελλήνων. Αρνείται να παραπέμψει την υπόθεση στην Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται, η Βουλή αδιαφορεί, παρά τις καταγγελίες. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, επίσης, αρνείται να οδηγήσει στην Δικαιοσύνη 'Ελληνες διπλωμάτες που διαπράττουν εγκλήματα στο εξωτερικό, όπως παιδοφιλία και διακίνηση-λαθρεμπόριο ναρκωτικών (κοκαίνης). Ουσιαστικά δηλαδή, συγκαλύπτει εγκλήματα, κακουργήματα, με την γνώση-ανοχή και του σημερινού υπουργού Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, αλλά και των προκατόχων του, της κ. Ντόρας Μπακογιάννη-Μητσοτάκη και του κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Η διαφθορά είναι τόσο πολύ διαδεδομένη στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας, ώστε κρατικές δουλειές κλείνονται σε εστιατόρια και κότερα με υπερκοστολογήσεις, από τις οποίες διεφθαρμένοι πολιτικοί, κρατικοί αξιωματούχοι, δήμαρχοι, νομάρχες κ.ά. έχουν μερίδιο. Αρκετοί από αυτούς έχουν offshore εταιρίες, όπου διατηρούν τα κλεμένα και τα ποσοστά τους από μίζες.
Δεν γενικεύω γιά όλους τους πολιτικούς. Σίγουρα υπάρχουν κι έντιμοι, αλλά είναι η μειοψηφία. H πλειοψηφία, ειδικά των διεφθαρμένων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ''Νέας Δημοκρατίας'', είναι αμφίβολης ποιότητας και δεν ενδιαφέρεται γιά το καλό της χώρας, δεν διακρίνεται γιά φιλοπατρία. Ενδιαφέρεται γιά διορισμούς δικών τους στο κράτος, νεοπλουτισμό, σχέσεις με επιχειρηματίες κ.ά. Τα δε στελέχη τους, ενδιαφέρονται γιά κυβερνητικά, υπουργικά αξιώματα, έστω και χωρίς προσόντα, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο να γίνονται υπουργοί πολιτικοί αρεστοί σε επιχειρηματίες, οι οποίοι τους επιβάλουν στον εκάστοτε πρωθυπουργό.
Στις 11 Δεκεμβρίου 2012, δόθηκαν στην δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων πολιτικών. Αλλά σε αυτά δεν αναφέρεται, πως απόκτησαν την περιουσία τους, τι φόρους πλήρωσαν -αν πλήρωσαν, τι χρήματα διατηρούν στο εξωτερικό (και στις ΗΠΑ), τι μερίδια έχουν σε οffshore εταιρίες κ.ά. Καμία ελεγκτική Αρχή δεν θα ελέγξει ποτέ αν οι δηλώσεις τους είναι αληθινές ή όχι. Αν απόκτησαν περιουσίες, νόμιμα ή όχι. Οι βουλευτές, με νόμο που έφιαξαν πριν 10 χρόνια, φορολογούνται μόνο γιά το 1/3 των αποδοχών τους. Ακόμα και σήμερα, με την μεγάλη κρίση-ύφεση, ενώ ο λαός φορολογείται γιά όλο το εισόδημά του, χωρίς καμία ελάφρυνση, έστω και αν έχει παιδιά.
Οι 'Ελληνες πολίτες για να εξυπηρετηθούν στις δημόσιες Υπηρεσίες, στα νοσοκομεία κ.ά., είναι αναγκασμένοι να δίνουν ''μίζες''. 'Ολα αυτά είναι γνωστά στις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά αυτές δεν κάνουν τίποτα, επειδή στις Υπηρεσίες του Δημοσίου, παραδοσιακά, διορίζουν ψηφοφόρους τους, συγγενείς και φίλους τους.

Μία λίστα Ελλήνων καταθετών σε ελβετικές Τράπεζες, γνωστή ως ''Λίστα Λαγκάρντ'', έντεχνα ''εξαφανίστηκε'' από δύο υπουργούς Οικονομικών (Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλο) που την έκρυβαν γιά να μην θιγούν επιχειρηματίες φίλοι τους και πολιτικοί, μεταξύ αυτών και μέλη της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού -και Αμερικανού πολίτη- Γιώργου Α. Παπανδρέου (ο οποίος εξαπάτησε πολλές φορές τον λαό της Ελλάδας, ειδικά γιά το ζήτημα προσφυγής της χώρας στα Μνημόνια). 'Ετσι, το κράτος στερήθηκε πολλά χρήματα από φόρους και οι υπουργοί δεν λογοδότησαν, δεν διώχτηκαν νομικά.
Αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και πολιτικοί, έχουν μεγάλες περιουσίες που δεν δικαιολογούνται από τον μισθό τους.
''Συνήθεια της ελίτ η φοροδιαφυγή... Παρά τις υποσχέσεις στους διεθνείς πιστωτές ότι οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πάνε στην φυλακή, η Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει καταδικάσει κάποιον από τους μεγάλους φοροφυγάδες'', γράφει το περιοδικό Economist (7 Δεκεμβρίου 2012).
Στο σκάνδαλο με την Τράπεζα Proton, που με νόμο μιάς νύχτας του τότε υπουργού κ. Ε. Βενιζέλου και πολλά εκατομμύρια πήρε και ''καθάρισε'', ήταν άμεσα εμπλεκόμενος και ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ (έγινε και πρόεδρος της Τράπεζας, τέλη Ιανουαρίου 2011), μαζί με συγγενείς των κ. Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλου. Ακόμα και πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times με τον τίτλο ''For Greece, Oligarchs Are Obstacle to Recovery'' (5 Δεκ. 2012), τα καταγγέλει όλα αυτά (άφησε έξω όμως τον πρέσβη Σπέκχαρντ).
Oι κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, αντί να είναι κατηγορούμενοι γιά παράβαση καθήκοντος και άλλα αδικήματα, κυκλοφορούν ελεύθεροι και έχουν ακόμα λόγο στα πολιτικά της Ελλάδας, ακριβώς επειδή έχουν ασυλία και η Βουλή αποφασίζει αν θα διωχθεί ένας πολιτικός. Βουλή και πολιτικοί, λειτουργούν σαν να είναι ''μαφιόζικη οικογένεια'', ενώ σε μεγάλο βαθμό, επηρεάζουν και την Δικαιοσύνη.

Τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα δεν επιτελούν το έργο τους, δεν ελέγχουν την εξουσία και δεν εκφράζουν την κοινωνία. Κατάντησαν ''εργαλεία'' των συμφερόντων και των διεφθαρμένων κυβερνήσεων. Ζούν τα περισσότερα με κρατικές, φανερές και κρυφές χορηγίες και δάνεια από Τράπεζες, χωρίς πάντα να πληρούν τις προϋποθέσεις γιά την απόκτησή τους. Ακόμα και οι άδειες σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν δόθηκαν νόμιμα. Χαρίστηκαν σε επιχειρηματίες γιά πολιτικά και άλλα, όχι καθαρά, συμφέροντα.

Η Αστυνομία, στις τάξεις της οποίας σημειώνονται επίσης πολλά κρούσματα διαφθοράς, κακοποιεί πολίτες, μετανάστες και τουρίστες. Δεν δρα ως δύναμη πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, αλλά ως όργανο των πολιτικών, που προστατεύει. Δεν τολμά να πειράξει πολιτικούς και μεγαλοεπιχειρηματίες. Κανείς πολιτικός δεν συλλαμβάνεται, δεν τιμωρείται, ακόμα και αν τελέσει κακούργημα. Τιμητική εξαίρεση η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, που επιτελεί σημαντικό έργο.
Ποινικές υποθέσεις ή δεν φτάνουν στην δικαστική αίθουσα γιά εκδίκαση ή παραγράφονται ή ''εξαφανίζονται''. Ακόμα και καταδικασμένοι γιά κακουργήματα οικονομικά και άλλα, δεν κλείνονται στην φυλακή, επειδή οι δικαστικές αποφάσεις ''εξαφανίζονται'' με την μεσολάβηση πολιτικών ή μεγαλοεπιχειρηματιών. Μία απλή αστική υπόθεση μπορεί να πάρει 10-15 χρόνια να εκδικαστεί (αν εκδικαστεί), εξαιτίας αναβολών ή άλλων ασήμαντων λόγων. Αν και η Ελλάδα έχει, αναλογικά με τον πληθυσμό, πολύ περισσότερους δικαστές από τις ΗΠΑ, η βραδύτητα στην απονομή Δικαιοσύνης είναι πολύ εντυπωσιακή.
Σε ότι αφορά την γραφειοκρατία στις δημόσιες Υπηρεσίες, η Ελλάδα κατέχει πολύ υψηλό ρεκόρ, ενώ πρόσφατα, ως χώρα, κατέλαβε την πρώτη θέση στην διαφθορά στην Ευρώπη και μία από τις πρώτες στον κόσμο.
Το κράτος και οι Δήμοι δεν πληρώνουν ούτε το νερό. Χρωστούν εκατομμύρια Οι εξαθλιωμένοι από υπέρμετρους φόρους και άλλα βάρη πολίτες, επιβαρύνονται όμως, με αυξήσεις στην τιμή του.

Είναι πολύ εντυπωσιακό οι κυβερνώντες στην Ελλάδα, ενώ γνωρίζουν άριστα ότι η χώρα χρεοκόπησε λόγω διαφθοράς και να μην κάνουν τίποτα γιά να την πατάξουν. Το εκπληκτικό είναι ότι ακόμα την ανέχονται, πιθανά την καλλιεργούν, γιατί έτσι προστατεύουν τους δικούς τους ανθρώπους σε βάρος του λαού. Συνήθισαν οι πολιτικοί να ζουν με την διαφθορά και την ατιμωρησία.

'Οπως αντιλαμβάνεστε κ. Πρόεδρε, η Ελλάδα με τέτοιο διεφθαρμένο κράτος, που λειτουργεί ως ''οικογένεια μαφιόζων'' υπεράνω νόμων και Συντάγματος, δεν μπορεί να σωθεί, όσα χρήματα και αν της δοθούν, αν δεν αλλάξει ριζικά και αν επίορκοι πολιτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι, δεν κλειστούν στην φυλακή και δεν δεσμευτούν οι περιουσίες τους που αποκτήθηκαν ύποπτα, παράνομα. Πρόσφατα οι δανειστές της Ελλάδας, ενέκριναν μία δόση 34 δισ. ευρώ, με την προϋπόθεση ότι αυτοί θα ελέγχουν που θα πάνε τα χρήματα. Δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στο διεφθαρμένο ελληνικό κράτος και στην κυβέρνηση. (Τα χρήματα φυσικά, σε ποσοστό 95% θα πάνε γιά αποπληρωμή χρεών)
Ομιλούν οι κυβερνώντες δύο χρόνια γιά αποκρατικοποιήσεις ή προσέλκυση επενδύσεων. Αλλά είναι ανίκανοι να τις κάνουν. Απλά φιάχνουν επιτροπές όπου διορίζουν δικούς τους, που πληρώνονται και δεν κάνουν τίποτα. Ποιός σοβαρός επενδυτής θα πάει στην Ελλάδα, να επενδύσει σε μία χώρα με μεγάλη γραφειοκρατία και διαφθορά;
Τα δάνεια από ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Τράπεζα στις ιδιωτικές ελληνικές Τράπεζες, ουσιαστικά τα χρεώνεται ο λαός της Ελλάδας. 'Αλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης επωφελούνται ως ''τοκογλύφοι'' από τα δάνεια που χορηγούν και ζητούν ανταλλάγματα-εγγυήσεις γιά να τα δίνουν.
Η Ελλάδα απώλεσε την εθνική της κυριαρχία. Είναι στο έλεος των δανειστών της, εξαιτίας δουλοπρεπών και επίορκων Ελλήνων πολιτικών, που δεν διαπραγματεύονται γιά το συμφέρον της χώρας. Απλά εκτελούν εντολές των δανειστών. Χαραχτηριστική η περίπτωση ανευθυνότητας του πρώην υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, που δήλωσε στην Βουλή ότι ''ψήφισα ναι στο Μνημόνιο χωρίς να το έχω διαβάσει''. Και η πλειοψηφία υπουργών και βουλευτών, ψηφίζουν στην Βουλή, χωρίς να έχουν έστω γνώση τι ψηφίζουν.

Το χρέος της Ελλάδας αγγίζει το ένα τρισεκαομμύριο δολάρια. Ποσό υπερβολικά υπέρογκο γιά μία χώρα 11 εκατομ, κατοίκων. Το μεγαλύτερο ποσοστό δόθηκε σε τράπεζες. Τραπεζίτες και πολιτικοί, σε στενή συνεργασία, εξαθλιώνουν τον χώρα και αδιαφορούν εντελώς γιά τον λαό της.
Η Ελλάδα σχεδόν δεν παράγει τίποτα. Η γεωργία υποβαθμίστηκε, νεκρώθηκε. Η χώρα εισάγει σχεδόν τα πάντα, ακόμα και προϊόντα που μέχρι πριν λίγα χρόνια εξήγαγε. Πολλές χορηγίες από την Ευρωπαϊκή 'Ενωση που δίνονταν γιά γεωργική παραγωγή, σπαταλήθηκαν παράνομα γιά άλλους σκοπούς, εξαιτίας των πελατειακών σχέσεων πολιτικών και γεωργών-ψηφοφόρων τους.
Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε τα τρία τελευταία χρόνια, στην περίοδο της μεγάλης κρίσης, μεγάλα ποσά ως χορηγίες, ακόμα και σε ανύπαρκτες πολιτιστικές ή άλλες, μη κερδοσκοπικές εταιρίες. Ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς καταγγέλλεται και ορθά (είναι γεγονός), γιά χορηγίες εκατομμυρίων δημόσιου χρήματος, σε 'Ιδρυμα που ηγείται ο αδελφός του.
Την ίδια ώρα παιδάκια πεινάνε, ασθενείς δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα επειδή τα κοινωνικά Ιδρύματα του κράτους, στα οποία πληρώνουν οι πολίτες εισφορές (όπως το δικό μας σόσιαλ σεκιούριτυ), έχουν λεηλατηθεί και κανείς δεν τιμωρήθηκε.

Παρά την οικονομική μεγάλη κρίση γιά κοντά 3 χρόνια, οι κυβερνήσεις δεν έκαναν απολύτως τίποτα στον τομέα πάταξης της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας. Σε δύο χρόνια άλλαξαν 8 φορές την φορολογική νομοθεσία.
Και ειλικρινά αναρωτιέμαι: Την διεφθαρμένη πολιτική ελίτ της Ελλάδας, με την ατιμωρησία, γιατί έμμεσα η κυβέρνησή μας την ανέχεται, αφού γνωρίζει, σύμφωνα με τις εκθέσεις αρμόδιων υπουργείων, τι πραγματικά γίνεται στην Ελλάδα και γιατί ο λαός της οδηγήθηκε στην χρεοκοπία εξαιτίας των διεφθαρμένων πολιτικών;
Γνωρίζετε ότι, λαθεμένα η κυβέρνησή μας υποστήριζε διεφθαρμένες χούντες τις περασμένες δεκαετίες, όπως την στρατιωτική χούντα στην Ελλάδα (1967-1974). Το πληρώσαμε με έντονο αντιαμερικανισμό και ο πρώην πρόεδρός μας Γουίλιαμ Κλίντον, ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιά την τότε πολιτική του 'Εθνους μας, όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα. Σήμερα μπορεί να μην έχουμε στρατιωτικές χούντες. Έχουμε όμως κοινοβουλευτικές, όπως στην Ελλάδα.

Προσωπικά πιστεύω, ότι, οι ηθικές αξίες που Σας χαραχτηρίζουν και το όραμά Σας γιά έναν καλύτερο κόσμο, που άξιζαν την ψήφο μου, θα εκδηλωθούν και γιά το καλό ενός υπερήφανου λαού, του ελληνικού, που είναι όμηρος του διεφθαρμένου κράτους και των πολιτικών του, ενός λαού ''υπό κατοχή'', που είναι σε ''πόλεμο'' με τα συμφέροντα, πολιτικά-κομματικά και άλλα, που τον εξαθλιώνουν.
Θα έχετε γνώση γιά την εξαθλίωση του λαού της Ελλάδας, γιά τα παιδάκια που δεν έχουν να φάνε και δεν πάνε στο σχολείο. Αυτό αξίζει στον λαό της χώρας που γέννησε και κληρονόμησε στην οικουμένη την Δημοκρατία, τις τέχνες, τα γράμματα, τις επιστήμες κ.ά., που διαχρονικά χαραχτηρίζουν κοινωνίες και χώρες του ''δυτικού κόσμου''; Πως ανεχόμαστε ως 'Εθνος αυτό το γεγονός και πως ανεχόμαστε διεφθαρμένους επίορκους πολιτικούς στην Ελλάδα να παραμένουν ακόμα ατιμώρητοι γιά την μεγάλη καταστροφή που έκαναν στην χώρα;

Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομική. Και το μεγάλο 'Εθνος μας πέρασε οικονομικές κρίσεις. Η κρίση στην Ελλάδα είναι πρώτιστα θεσμική. Οφείλεται βασικά στην διαφθορά πολιτικών και κράτους. Και όσο οι ένοχοι δεν πληρώνουν γιά τις πράξεις τους, τόσο ο λαός θα υποφέρει. 'Οσο οι επίορκοι και κλεπτοκράτες πολιτικοί, βασικά των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ''Νέα Δημοκρατία'', δεν πληρώνουν γιά τις πράξεις τους, εξαιτίας έλλειψης ισονομίας, τόσο η ακροδεξιά ναζιστική Οργάνωση ''Χρυσή Αυγή'' θα υποκαθιστά την αστυνομία και θα ανεβαίνει ραγδαία στις προτιμήσεις του αγανακτισμένου λαού. Η άνοδος της ''Χρυσής Αυγής'', οφείλεται στην διαφθορά των κομμάτων που εναλλάσσονταν στην κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ''Νέα Δημοκρατία''.

Κύριε Πρόεδρε,
Είμαστε, ως πολίτες-κάτοικοι των ΗΠΑ, αποδέκτες μηνυμάτων από συγγενείς, φίλους, γνωστούς στην Ελλάδα που μας ερωτούν αν η κυβέρνησή μας, ''έμμεσα καλύπτει τους διαφθαρμένους πολιτικούς στην Ελλάδα και δεν τους καταγγέλει, επειδή εταιρίες αμερικάνικες θέλουν να εξαγοράσουν πολύ φτηνά τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας, μέσω αυτών, δίνοντάς τους χρήματα ως μίζες, επειδή είναι ευάλωτοι λόγω ανομιών''. Τι να τους απαντήσουμε;
Ερωτούν, ''γιατί η κυβέρνηση του 'Εθνους μας, ενώ γνωρίζει και ενώ καταγγέλει άλλα διεφθαρμένα καθεστώτα στον πλανήτη, κοιτά αλλού σε ότι αφορά την Ελλάδα''. Τι να τους απαντήσουμε;
Σε ότι αφορά το γεγονός ότι στην θάλασσα του Αιγαίου γίνεται διαχρονικά λαθρεμπόριο πετρελαίου και από ιρανικά πετρελαιοφόρα, με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων, γιά χάρη υποστηρικτών της επιχειρηματιών, είμαι σίγουρος ότι οι Υπηρεσίες Σας, γνωρίζουν καλύτερα το ζήτημα.
Τέλος, πολλοί Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής, ανησυχούμε ιδιαίτερα γιά την πιθανότητα, η έλλειψη πραγματικής Δημοκρατίας, ισονομίας και η μεγάλη διαφθορά και ατιμωρησία του πολιτικού κόσμου, να οδηγήσουν τον απελπισμένο λαό σε εξέγερση ή σε εμφύλιο σπαραγμό, λαμβανομένου υπόψη ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες πολεμικά όπλα από λαθρεμπόριο.

Κύριε Πρόεδρε,
Ως Αμερικανός πολίτης, που απολαμβάνω τα αγαθά της μεγάλης δημοκρατικής Συμπολιτείας μας, την ελευθερία και πρώτιστα την ισονομία, πονάω και γιά την μάνα-πατρίδα. Και μόνο η σκέψη ότι παιδάκια δεν έχουν να φάνε, ενώ οι πολιτικοί συνεχίζουν να καλοπερνούν και να μην τιμωρούνται, με τρομάζει. Μόνο η σκέψη ότι είναι πιθανό ο εξαθλιωμένος λαός αργά ή γρήγορα να επαναστατήσει, ίσως βίαια, με τρομάζει.

Σας ικετεύουμε κ. Πρόεδρε.
Κάνετε κάτι. Βοηθήστε τον λαό αυτής της ιστορικής, υπερήφανης χώρας. Φροντίστε να χαριστεί το χρέος της Ελλάδας. Οι ΗΠΑ στάθηκαν στοργικά στο πλευρό της Ελλάδας, σε δύσκολες στιγμές τον περασμένο αιώνα, ενώ φιλέλληνες Αμερικανοί πήγαν στην Ελλάδα και πολέμησαν γιά την ελευθερία της από τον χρόνο 1821 και μετά, στην διάρκεια της επανάστασης μετά από 400 χρόνια ζυγό.
Μην στηρίζετε έμμεσα διεφθαρμένους, πολιτικούς στην Ελλάδα. Συμβάλετε να ελευθερωθεί ο λαός της από αυτούς που τον δυναστεύουν ''νόμιμα''. Συμβάλετε, βασικά, να αποδοθεί Δικαιοσύνη, ώστε να πληρώσουν πρώτα αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή.
Καταδικάστε ανοιχτά και επίσημα την έλλειψη ισονομίας στην Ελλάδα. Καταδικάστε τις πρακτικές και ατιμωρησία των διεφθαρμένων πολιτικών της. Στην Ελλάδα, κατάντησε η Δημοκρατία να υπάρχει μόνο γιά τα συμφέροντα πολιτικών και των φίλων τους μεγαλοεπιχειρηματιών. Και πραγματική Δημοκρατία χωρίς ισονομία- Δικαιοσύνη σε μία χώρα, δεν μπορεί να υπάρξει.

Κύριε Πρόεδρε,
Αφού σας ευχαριστήσω γιά την προσοχή σας στην επιστολή μου αυτή, σας διαβεβαιώ και ως ψηφοφόρος σας, ότι πιστεύω ακράδαντα πως στην δεύτερη θητεία σας θα εργαστείτε γιά την πρόοδο, ευημερία του λαού του 'Εθνους μας και με δεδομένες τις ηθικές αξίες σας, πιστεύω ακράδαντα ότι θα συμβάλετε και στην πρόοδο της ανθρωπότητας.
Πιστεύω, επίσης, ότι ως νομικός και συνταγματολόγος-καθηγητής, υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων, είστε εμπνευσμένος από τις διαχρονικές αξίες της αρχαίας Ελλάδας, ειδικά από την ''Πολιτεία'' του Πλάτωνα και πιστεύω ότι θα βοηθήσετε τον λαό της σύγχρονης Ελλάδας, δυναμικά, όπως μπορείτε.

Kύριε Πρόεδρε,
Τελειώνοντας, θα χρησιμοποιήσω τα λόγια σας την βραδυά της νίκης Σας, στις εκλογές, 6 Νοεμβρίου 2012:
'' ...let us ask ourselves - if our children should live to see the next century... This is our chance to answer that call. This is our moment. This is our time - to put our people back to work and open doors of opportunity for our kids; to restore prosperity and promote the cause of peace... ''.
Κύριε Πρόεδρε. Και τα παιδιά στην Ελλάδα, είναι δικά μας παιδιά, όπως όλα τα παιδιά του κόσμου... This is our moment. This is our time... Yes, Mr. President... WE CAN.

Κύριε Πρόεδρε,
Σας εύχομαι υγεία, μακροημέρευση και κάθε επιτυχία στην δεύτερη θητεία σας. Γιά μένα, θα είστε πάντα, ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών, που πρώτιστα αγωνίζεται γιά τα συμφέροντα του λαού και όχι των ολίγων του 2%.

Με τιμή και σεβασμό,
(υπογραφή)
'Ονομα: Μιχάλης Κ.
διεύθυνση: χχχχχχχχχχχ
ΜΑ χχχχχ
Τηλέφωνο: χχχ-χχχ χχχχ
11 Δεκεμβρίου 2012

Υ.Γ.:
- 'Ολα όσα αναφέρονται παραπάνω γιά την κατάσταση στην Ελλάδα, είναι γεγονότα, δημοσιευμένα σχεδόν όλα και στον Τύπο, σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Εξυπακούεται ότι, οποιαδήποτε συναφής επιστολή όπως σε εσάς, προς την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική Δικαιοσύνη, δεν λαμβάνεται υπόψη. Αδιαφορούν προκλητικά.
- Παρόμοια κοινή επιστολή θα αποστείλω τις επόμενες ημέρες στους 100 Γερουσιαστές μας και σε αρκετά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, γιά ενημέρωσή τους, επειδή, ως φορολογούμενοι πολίτες, συμμετέχουμε στην βοήθεια προς την Ελλάδα, μέσω των δανείων που χορηγεί το ΔΝΤ, που και το 'Εθνος μας αδρά χρηματοδοτεί.
http://www.triklopodia.gr/2012/12/blog-post_9219.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: