Τρίτη, Απριλίου 11, 2023

Γιατί το πολίτευμα μας δεν είναι πλέον Δημοκρατία


Βάζοντας εναν τίτλο στο πολίτευμα μας δεν σημαίνει οτι αυτός ο τίτλος ισχύει,θα ίσχυε αν τηρούνταν οι προυποθέσεις και η κάθε εξουσία ακολουθούσε πιστά όσα γράφει το Σύνταγμα της χώρας.

  

 Πως θα έπρεπε να είναι.....






Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Η διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδης αρχή του κράτους δικαίου βεβαίως και της δημοκρατίας. Ο όρος αποδίδεται στον Γάλλο φιλόσοφο τον Μοντεσκιέ. Ο Αριστοτέλης και ο Όμηρος έχουν αναφερθεί στο θέμα αυτό. Ο Αριστοτέλης στο έργο του Πολιτικά, ο Όμηρος στην Ιλιάδα.

Ο Αριστοτέλης κάνει αναφορά σε τρία στοιχεία κάθε πολιτεύματος, τα οποία αν λειτουργούν σωστά, τότε και το πολίτευμα λειτουργεί σωστά.[1] "Κάθε πολίτευμα διαθέτει τρία στοιχεία των οποίων τη σκοπιμότητα για τα καθένα οφείλει να εξετάζει ο σπουδαίος νομοθέτης. Αν αυτά λειτουργούν σωστά, και το πολίτευμα οπωσδήποτε λειτουργεί σωστά. Στο βαθμό, πάλι, που παρατηρούνται διαφορές στο καθένα από αυτά, διαφέρουν και τα πολιτεύματα μεταξύ τους. Από τα τρία αυτά στοιχεία το πρώτο διαβουλεύεται για τα κοινά, το δεύτερο αφορά τις αρχές (ποιες πρέπει να είναι, ποιες αρμοδιότητες να έχουν και με ποιον τρόπο να γίνεται η εκλογή τους), και το τρίτο να απονέμει δικαιοσύνη".[2] Υπάρχει συγγένεια όρων με τη διαίρεση των Γαλλικό διαφωτισμό, αλλά όχι ταύτιση.[3]

 

Τι έχουμε εδώ;


Έχουμε τις 3 εξουσίες να έχουν γίνει μία.

Και αν συμπεριλάβουμε και τον τομέα της ενημέρωσης που είναι η 4η εξουσία τότε έχουμε 4 εξουσίες υποταγμένες στην μία κύρια εξουσία.

Αυτό δεν ονομάζεται Δημοκρατία.

 

Υπάρχει ενας φεουδάρχης που κάτω απο αυτόν έχει σχηματιστεί ενα διεφθαρμένο σύστημα με μόνο στόχο τον έλεγχο των υπολοίπων εξουσιών,με κάθε μέσον,με κάθε τρόπο.

Φυσικά δεν το παραδέχονται,ακούμε συχνά να λένε οτι σέβονται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης,όσο τους κάνει τα χατήρια και αποφασίζει οτι θέλουν αυτοί την σέβονται,όταν τολμήσει να βγάλει αποφάσεις ενάντια στα συμφέροντα η να εκφέρει αποψη τότε ξαμολάνε τα λυσσασμένα σκυλιά τους και ουρλιάζουν μέχρι να πετύχουν τον στόχο τους.

Δείτε την αδιαφορία που έχει δείξει ο Σύριζα στις καταδικαστικές αποφάσεις των μελών του κόμματος του απο τα ειδικά δικαστήρια,σαν να μην έχει συμβεί τίποτα,δείτε τον τρόπο που επιτέθηκαν τα σκυλιά της ΝΔ και οι υποτελείς τους αντισυνταγματολόγοι στον αντιπροεδρο του Αρείου Πάγου που τόλμησε να αναφέρει οτι οι μεθοδεύσεις που γίνονται για τον αποκλεισμό κόμματος απο τις εκλογές δεν είναι σωστές.


Η Δημοκρατία είναι νεκρή,απλα την περιφέρουν όποτε τους βολεύει σαν ανάμνηση και πίσω απο αυτήν κρύβουν τα ανομολόγητα εγκληματικά σχέδια τους,θέλουν υποτελείς και οχι ισότιμους εταίρους.


Απο την κορυφή το σύστημα βρωμάει δυσωδία και σαπίλα.


Ο λαος τους είναι χρήσιμος μόνο την ημέρα των εκλογών,ξέρουν οτι είναι εγκληματίες αλλα θέλουν να καλύπτουν τα εγκληματά τους κάτω απο τον μανδύα της υποτιθέμενης ...νεκρής πλέον Δημοκρατίας.

Εξ άλλου το μελλοντικό σκηνικό που στήνουν δεν θα περιέχει καν αυτόν τον όρο.


Οσο για την 4η εξουσία ...αυτή χρόνια τώρα εχει γίνει υπερασπιστής και συνεργός των εγκλημάτων τους.


Οι εκλογές που έρχονται είναι απλά η δικαιολογία για να συνεχίσουν να τα διαπράττουν.

Κι εμείς τα ασήμαντα πιόνια που συρόμαστε και φερόμαστε ανάλογα με τα δικά τους καπρίτσια,γιατί αν είχε την ελάχιστη λογική ο λαός ...τότε ολοι αυτοί θα ήταν φυλακή για πολλά εγκλήματα μέχρι να πεθάνουν.

Αντ'αυτού τσακωνόμαστε ποιός είναι καλύτερος απο τον άλλον ενώ οι ίδιοι κάθε ημέρα μας επιβεβαιώνουν με όσα αποκαλύπτουν  οτι ο ένας είναι χειρότερος απο τον άλλον.

 

Γ.Οικονόμου: «Υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαδικασία λήψης της απόφασης για να υπάρχει εγκυρότητα»!

2 σχόλια:

Arkimid είπε...

Εάν θέλεις να πεις αλήθεια γιατί δεν μιλάς για τις πλέον θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας , οι οποίες ουδέποτε ακούστηκαν η εφαρμόστηκαν.;κλήρωση και κύκλος σε όλα τα αξιώματα, νομιζω;αν αγαπάς τη ζωή μιλά αληθινά

ΗarryTsopanos είπε...

Αυτο ισχύει,απλα είναι μεγαλύτερο θέμα,εδώ έχουν καταπατήσει καθε νόμο και κάνουν χουντικές επεμβάσεις,θέλουν τους πάντες ελεγχόμενους απο τις συμμορλιες τους.