Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023

Ο Κλέψας του κλέψαντος

 


Πάσχα εν όψει και ήρθε ο καιρός να κλέψουν οι έμποροι-μαυραγορίτες οτι έχει απομείνει στις τσέπες των εγαζομένων-συνταξιούχων και λοιπών ηλιθίων.

Αρχίζοντας απο τα Πασχαλινά σοκολατένια αυγά,διαβάστε τι περιέχουν,ελάχιστα περιέχουν σοκολάτα,τα πιο πολλά περιέχουν σκόνη κακάο και γάλα,τα 150-160 γραμμάρια κάθε αυγού γεμάτα συντηρητικά κοστίζουν απο 6 ευρώ και πάνω,όσα έχουν λίγη σοκολάτα μέσα από 8 ευρώ.

Ας κάνουμε μια σύγκριση λοιπόν να δείτε την κλοπή.

Μια απλή σοκολάτα των 100 γραμμαρίων κοστίζει 1,40 ευρώ,και περιέχει σοκολάτα,οπότε το σοκολατένιο αυγό που δεν περιεχει σοκολάτα το πληρώνουμε 4-5 φορές την τιμή της σοκολάτας,πληρώνουμε δηλαδή το περιτύλιγμα χρυσάφι.

Αυτό που περιέχει λίγη σοκολάτα πάει στο διπλάσιο.

Πάμε στις λαμπάδες

Ας μην συζητήσουμε για όσες περιέχουν και παιχνίδι,συνήθως μια καρικατούρα παιχνιδιού φυσικά,μια απλή λαμπάδα κοστίζει απο 10 ευρώ και πάνω,δεν είναι καν απο φυσικό κερί,πληρώνουμε κι εδώ 4-5 φορές επάνω για αυτό το έθιμο.

 

΄Οταν φτάσουμε στο αρνί και το κατσίκι,αλλο έθιμο και θυμηθούμε οτι στην εποχή της πανδημίας το πουλούσαν  6-7 ευρώ το κιλό το ερώτημα είναι γιατί απο πέρυσι ανέβηκαν στο διπλάσιο οι τιμές.

Απάντηση μην ψάχνετε,εξ αλλου ο υπουργός ανάπτυξης ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός απο τα καθήκοντα του,εκλογές έρχονται,σίγα μην ασχοληθεί με τέτοια χαζά θέματα.


Αυτά συμβαίνουν σε κάθε εορτή,Χριστούγεννα,Καθαρά Δευτέρα που αγοράζει κάποιος την λαγάνα σαν να είναι δέκα κιλά ψωμί και την γαλοπούλα σαν να είναι χαβιάρι.

Και εκνευρίστηκαν οι κρεατέμποροι που μπηκε στο καλάθι του νοικοκυριού το αρνί και το κατσίκι,όχι πως θα είναι πολύ φθηνότερο στα σούπερ μάρκετ αλλά σου λένε.....γιατί να κλέψουν μόνο τα σούπερ μάρκετ ενω μπορούσαμε να κλέψουμε εμείς.....


Η παράνοια της καθημερινότητας μας εχει φτάσει στο ανώτατο όριο,εγώ δεν θα τους δώσω τις υπέρογκες τιμές που ζητούν,και αν κάναμε όλοι το ίδιο για μία χρονιά θα κατέβαζαν τις τιμές η θα τους σάπιζαν τα κρέατα στο τσιγκέλι,και θα έτρωγαν τα σοκολατένια αυγά μόνοι τους,όσο για τις λαμπάδες θα τις άναβαν σε περίπτωση που δεν θα ειχαν ρεύμα....αλλα που μυαλό σαν λαός;


Καλό Πάσχα σε όλους σας.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: