Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2023

Καλά Ξεμπερδέματα


Τα τρία τελευταία χρόνια έγινε εντελώς φανερό ένα πράγμα: οτι υπάρχει ένα διεθνές εξωθεσμικό κέντρο στο οποίο είναι υποτελείς

  • διεθνείς οργανισμοί όπως ΟΗΕ, ΠΟΥ, ΠΟΕ, ΔΝΤ, EE, BIS, κλπ
  • κυβερνήσεις, σχεδόν όλες του Δυτικού κόσμου και όχι μόνο
  • υγειονομικές αρχές, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικές αρχές
  • σχεδόν όλα κόμματα της δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς
  • ΜΜΕ, τα μεγάλα κυρίως αλλά και πολλά μικρά
  • δημοσιογράφοι, infuencers, ηθοποιοί και μουσικοί παγκοσμίως γνωστοί, αθλητές και λοιπές διασημότητες
  • θρησκευτικοί ηγέτες
  • επιστημονικοί σύλλογοι με πρώτους τους ιατρικούς
  • μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και μικρές

Ολοι αυτοί αποτελούν έναν στρατό, στην κυριολεξία, ο οποίος μάχεται έχοντας έναν και μοναδικό αντικειμενικό σκοπό (και όχι δεν είναι ο εμβoλιασμός).

Η πλήρης υποδούλωση των κοινωνιών είναι ο σκοπός τους.

— Αριστεροί και Δεξιοί

Κάποιοι, λίγοι, τα γνωρίζουν πολύ καλά όλα αυτά. Εχει χρόνια που διαβάζουν και γράφουν για αυτό το φαινόμενο. Και βαριούνται ακόμη και να τα ξαναδιαβάσουν.

Κάποιοι άλλοι, αριστεροί ιδίως, καταφεύγουν στην αγαπημένη τους εξήγηση που τα εξηγεί όλα: «έτσι λειτουργεί ο Καπιταλισμός».

Οι πιο θυμωμένοι, ειδικά κατά τις περιόδους που ξεχειλίζει ο βόθρος της διαφθοράς, έχουν έτοιμη και την λύση: «ένας Στάλιν μας χρειάζεται». Και φυσικά και η άλλη πλευρά έχει την δική της ανάλογη πρόταση: «ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται».

Λίγο μυαλό μας χρειάζεται.

— Καπιταλισμός και Σοσιαλισμός

Ο Καπιταλισμός και ο Σοσιαλισμός, όπου υπήρξε και όπου υπάρχει και σήμερα, λειτούργησαν και λειτουργούν κάτω από εξουσίες και Πολιτεύματα τα οποία θέτουν την κοινωνία στην θέση του υπηκόου. Πρόκειται δηλαδή για Ολιγαρχικά Πολιτεύματα. Οπου η πολιτική εξουσία συγκεντρώνεται σε πολύ λίγα χέρια.

Εχουν δίκιο οι αριστεροί. Εχουμε ταξικές κοινωνίες. Εχουμε οικονομικές τάξεις. Και τεράστιες οικονομικές ανισότητες.

Αλλά αυτό για το οποίο δεν μιλάει κανείς, αριστεροί και δεξιοί, είναι οτι έχουμε και πολιτικές τάξεις και τεράστια πολιτική ανισότητα.

Ο Σοσιαλισμός δεν γιάτρεψε τίποτε από τα δύο. Διότι για να θεραπευθεί η οκονομική ανισότητα πρέπει πρώτα να στριμωχτεί η πολιτική ανισότητα.

Η πολιτική εξουσία αποφασίζει για την οικονομική μοιρασιά.

— Ο πλούτος και ο έλεγχος των κοινωνιών

Στον Καπιταλισμό μπορεί κάποιος να συσσωρεύσει αμύθητο πλούτο.

Κάποιοι διάσημοι υπερπλούσιοι, από τον χώρο της Πληροφορικής ή άλλων διεθνών επιχειρήσεων, δεν είναι εκείνοι με τον μεγαλύτερο πλούτο. Είναι μάλλον οι «μπροστινοί».

Ο υπερ-πολύς πλούτος συγκεντρώθηκε στο πέρασμα των τελευταίων δύο ή τριών αιώνων στα χέρια ενός μικρού αριθμού οικογενειών. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ούτε ποιες είναι αυτές οι οικογένειες.

Η συγκέντρωση τέτοιων ασύλληπτων οικονομικών πόρων, στα χέρια τόσο λίγων ανθρώπων, τους έδωσε την δυνατότητα να ελέγξουν το σύνολο της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, τουλάχιστον στις Δυτικές κοινωνίες.

Αν κάποιος πάει στο https://finance.yahoo.com/ και αναζητήσει οποιαδήποτε εταιρία, θα δει στην καρτέλλα Holders (μέτοχοι), στην ενότητα Top Institutional Holders (κορυφαίοι θεσμικοί μέτοχοι), τις ίδιες και τις ίδιες holding εταιρίες. Βασικά την Blackrock και την Vanguard.

Η συγκέντρωση είναι ασύλληπτη.

Οταν φάνηκε πως ο Jack Ma της Alibaba Group ήταν κοντά στο να «αντλήσει» 200 και παραπάνω δις από τα Κινεζικά Χρηματιστήρια, το ΚΚΚ τον «εξαφάνισε» για μερικούς μήνες, και όταν επανεμφανίστηκε ήταν «πολύ προσεκτικός». Πριν λίγες μέρες σχεδόν αποσύρθηκε από την οικονομική ζωή.

Το ΚΚΚ προφανώς γνωρίζει πως τέτοιοι οικονομικοί πόροι μπορούν να εξαγοράσουν μεγάλη πολιτική ισχύ. Υπουργούς, Γεν. Γραμματείς, ΜΚΟ, κλπ.

— Και δεν είναι η εξαγορά η μόνη μέθοδος

Πρόσφατα με τις υποκλοπές των τηλεφωνικών επικοινωνιών καταλάβαμε, όσοι μπορούμε ακόμα και καταλαβαίνουμε, πως στον πάνω όροφο της εγχώριας πολιτικής εξουσίας, και όχι μόνο της πολιτικής, παρακολουθούν και παρακολουθούνται. Και αυτό όχι μόνο στη χώρα μας.

Γίνεται δηλαδή φανερό «όλοι έχουν στοιχεία για όλους» στα χέρια τους. Και προφανώς επιδιώκουν μέσω αυτών των στοιχείων να πετύχουν κάποιου τύπου «συμμόρφωση» των παρακολουθούμενων στα σχέδιά τους.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε τι στοιχεία μπορεί να είναι αυτά. Με δεδομένο οτι οι ανθρώπινες αδυναμίες είναι τόσες πολλές. Και πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για ανώτατο δικαστικό πράγματα ανήκουστα.

— Η τελική επιδίωξη είναι τόσο αρχαία

Η τελική επιδίωξη αυτών των υπερπλούσιων οικογενειών είναι η παγκόσμια κυριαρχία.

Είναι ένα πολύ αρχαίο όνειρο. Το είχαν πολλοί και διάφοροι. Βασιλιάδες και αυτοκράτορες. Και το επιχείρησαν με διάφορους τρόπους. Στρώνοντας συνήθως με πτώματα ολόκληρες ηπείρους.

Ομως μέχρι τώρα όλες οι απόπειρες για παγκόσμια κυριαρχία έγιναν με στρατιωτικά μέσα. Είναι πρώτη φορά που η απόπειρα γίνεται με οικονομικά και εξαναγκαστικά μέσα.

Αλλά υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο, που δεν υπήρχε στις προηγούμενες εποχές: η τεχνολογία.

Είναι πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας όπου υπάρχει τεχνολογία, ψηφιακή, ικανή να «επιτηρήσει» ψηφιακά όλους τους ανθρώπους. Ειδικά τους αστικούς πληθυσμούς. Και αυτός είναι και ο λόγος που λαμβάνονται πολιτικά μέτρα για να ερημώσει η ύπαιθρος.

— Η άγνοια και η υποβάθμιση του ανθρώπου

Συνδυάζοντας την απόλυτη παρακμή της δημόσιας εκπαίδευσης με την βιομηχανία θεάματος, ακροάματος, διασκέδασης και αθλητισμού, οι υπερπλούσιοι επικυρίαρχοι που ελέγχουν αυτούς τους τομείς διεθνώς, έχουν πετύχει, σχετικά με τον «μέσο άνθρωπο» μια σειρά από πολλαπλούς στόχους:

  • δεν μπορεί να τοποθετήσει τον εαυτό του στον τόπο και στον χρόνο, είναι αγεωγράφητος και ανιστόρητος
  • δεν κατανοεί την πραγματικότητα εντός της οποίας ζει και τους παράγοντες που την ρυθμίζουν, δεν μπορεί να ξεχωρίσει το οικονομικό σύστημα από το πολίτευμα, δεν γνωρίζει καν τι είναι πολίτευμα, δεν γνωρίζει πως λειτουργεί το νόμισμα, η τράπεζα και ο δανεισμός, οι φαρμακευτικές, οι διεθνείς οργανισμοί, το κλίμα, το σύμπαν το ίδιο
  • η κριτική του σκέψη είναι σε πλήρη καταστολή και επιλύει την κάθε διένεξη, πολιτική, φυσική, πνευματική, αποκλειστικά και μόνο με το θυμικό, αδυνατώντας σχεδόν να στοχαστεί
  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη

Από την άλλη οι επικυρίαρχοι ελέγχουν την ανάπτυξη, και την χρήση, όλων των τεχνολογιών αιχμής, από τις βιοτεχνολογίες μέχρι την πληροφορική, από τις οποίες τεχνολογίες η πιο επικίνδυνη είναι μία: η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI ή Artifical Intelligence).

Υπάρχουν πολλές προσπάθειες σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Η πιο διάσημη είναι η https://chat.openai.com.

Μπορεί κάποιος να φτιάξει έναν λογαριασμό και να συνδεθεί ώστε να συνομιλήσει με ένα εξελιγμένο AI. Και να του ζητήσει, δωρεάν εντελώς, να φτιάξει διάφορα πράγματα. Από το να γράψει μουσική, μια επιστημονική εργασία, ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα web site, έναν πίνακα ζωγραφικής, ένα βίντεο ή οτιδήποτε άλλο.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η επόμενη μεγάλη επανάσταση. Και είναι εδώ. Με εκπληκτικές επιδόσεις. Ασύλληπτες για τον άνθρωπο.

Τα προβλήματα που μένουν να λυθούν για να έχουμε αυτο-κινούμενες μονάδες, και ειδικά ανθρωποειδή, είναι λίγα. Βραχίονες, τεχνητό δέρμα, όραση, φωνή, κλπ, έχουν λυθεί και βελτιώνονται καθημερινά.

Η σύνδεση με το internet είναι επίσης λυμένη, χάρη σε τεχνολογίες όπως το https://www.starlink.com/ και το 5G.

Το τελευταίο ίσως που μένει να λυθεί είναι το πρόβλημα της ενέργειας που χρειάζεται στην κίνησή του ένα αυτο-κινούμενο ρομπότ.

— Απολυταρχία και επιτήρηση των κοινωνιών

Ενα βασικό εργαλείο για την εφαρμογή της πολιτικής απολυταρχίας, και της συνακόλουθης επιτήρησης των κοινωνιών, είναι το Ψηφιακό Νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας (CBDC ή Central Bank Digital Currency).

Μοιάζει με τα κρυπτονομίσματα, αλλά δεν είναι. Είναι κάτω από κεντρικό τραπεζικό έλεγχο. Πιο κεντρικό δεν γίνεται.

Ενα άλλο τέτοιο εργαλείο είναι το Ψηφιακό Πορτοφόλι (Digital Wallet).

Αυτά τα δύο θα σημάνουν και την εξαφάνιση των μετρητών. Ο λόγος είναι ο απόλυτος έλεγχος της συμπεριφοράς των ανθρώπων μέσω του Συστήματος Κοινωνικής Ποντοδοσίας (Social Credit System).

Το Σύστημα Κοινωνικής Ποντοδοσίας είναι ήδη σε εφαρμογή στην πρωτοπόρα Κίνα. Την οποία τόσο πολύ θαυμάζουν οι δυτικές κυβερνήσεις.

Η συμπεριφορά ενός ανθρώπου επιβραβεύεται με πόντους ή τιμωρείται με αφαίρεση πόντων. Οσο μειώνονται οι πόντοι τόσο κάποιος δεν μπορεί να κάνει απλά πράγματα: να ταξιδέψει με αεροπλάνο, να ζητήσει τραπεζικό δάνειο, να πάρει το μετρό ή το αστικό.

— Ο θαυμαστός καινούριος κόσμος

Αυτός είναι ο κόσμος που θα ζήσουν οι γενιές από δω και πέρα. Εάν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, ο έλεγχος και η επιτήρηση θα αυξάνονται, έως ασφυξίας.

Οι εγχώριες πολιτικές ηγεσίες, τα κόμματα, τα ΜΜΕ, κλπ κλπ, είναι όλα ευθυγραμμισμένα με την θέληση των υπερπλούσιων επικυρίαρχων.

Καλά Ξεμπερδέματα.

 Καλά Ξεμπερδέματα | Θραξ Αναρμόδιος (wordpress.com)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: