Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023

Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Νταβός: «Έρχεται νομοθεσία απαγόρευσης της ρητορικής “μίσους” και της “παραπληροφόρησης”»

 


ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΝ.

Τελειώνουν οριστικά την ελευθερία του λόγου στην ΕΕ και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Όπως ανέφερε η Τσέχα αντιπρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ «Θεσμών και Διαφάνειας» Βέρα Τζούροβα η οποία ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «θα έχουν σύντομα» νόμους που θα απαγορεύουν την «παράνομη ρητορική μίσους» όπως και η Ευρώπη.

Το εφεύρημα της «ρητορικής μίσους» χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα προκειμένου να κατασταλεί η ελεύθερη  άποψή.

Οτιδήποτε που θα αντίκειται στην πάγια γραμμή των κέντρων αποφάσεων απλώς θα βαφτίζεται ως «ρητορική μίσους» ή «παραπληροφόρηση» και όσοι την εκφράζουν θα τιμωρούνται με τους νόμους που προετοιμάζουν.

Στο πλαίσιο της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» είναι απαραίτητη η καταστολή της ελεύθερης άποψης και το δικαίωμα στην έκφρασή της.

Ελεύθερη άποψη η οποία μπορεί να είναι διαφορετική από το διήγημα είτε π΄ροκειται για την «πράσινη ανάπτυξη» και την «κλιματική κρίση», ή τα εμβόλια, ή την Ουκρανία, ή το να τρώμε έντομα ή οτιδήποτε άλλο.

Έτσι η νομοθετική απαγόρευση είναι το πρώτο βήμα.

Μερος αναρτησης του www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: