Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2023

Εικονικη πραγματικοτητα


 Μεγαλωσα αλλοιως και ζω τα τελευταια χρονια σε μια εικονικη πραγματικοτητα,οχι σε οτι εχει να κανει με εμενα,με οσα συμβαινουν γυρω μου.

Μεγαλωσα με την μυρωδια του καρπουζιου που οταν το κοβαμε μυριζε το σπιτι,με τις τοματες να εχουν διαφορετικη τελειως γευση απο τις σημερινες,στο νησι ολα ηταν απλα,τηλεοραση δεν υπηρχε κι ετσι ο κοσμος ειχε ενδιαφεροντα και αλλες ασχολιες,μαζευοντουσαν παρεες στις γειτονιες και οι βολτες στην παραλια η το σινεμα ηταν η πιο συχνη ασχολια μας.


Περνωντας τα χρονια χαθηκαν οι μυρωδιες και οι γευσεις,εφευρεθηκαν προσθετα για να δινουν καποια γευση σε οτι τρωμε,οι τοματες μυριζουν πλεον αχυρο και το καρπουζι αγγουρι,για το καλο μας.


Εκει που αλλαξαν τα παντα ειναι στις ανθρωπινες σχεσεις,ειδικα με την τηλεοραση και το διαδικτιο ολα ειναι πλεον μια εικονικη πραγματικοτητα,αρχιζοντας απο συμπεριφορες και φτανοντας στην εμφανιση την εξωτερικη που πλεον ολοι θελουν να μοιαζουν με τα τηλεοπτικα η διαδικτιακα προτυπα τους.

Μοδα τα τατουαζ

Τατουαζ ολοι

Μοδα τα ιδια κουρεματα

Ιδια κουρεματα ολοι

Μοδα το μουσι

Μουσι ολου

Μοδα το ξεκωλο

Ξεκωλα ολες.

Αν δεν εισαι ιδιος δεν ταιριαζεις πλεον,εισαι παραξενος και απομακρος,πρεπει να μιλας οπως εκεινοι,να κινεισαι οπως αυτοι,αγορια που μιλανε σαν κοριτσια και το αντιθετο.

Τηλεοπτικες φιγουρες που χαμογελανε ολο αγαπη στο φακο και εκτος φακου ειναι πιο σκυθρωποι απο θλιμμενους συγγενεις,αποτυπωνουν την ζωη τους στο Ινσταγκραμ μεσα απο χιλιαδες φιλτρα που δειχνουν τις 60αρες σαν να ειναι 20αρες κι αν τις δεις μπροστα σου ξαφνικα στον δρομο τρομαζεις.

Παραγερασμενες παρουσιαστριες που καλουνται να ηγηθουν εκπομπων και τις ντυνουν και τις βαφουν σαν την μουμια της Νεφερτιτης πριν την ταφη της,με οτι πιο κακογουστο κυκλοφορει. 

Ολοι ευτυχισμενοι,με σπιτια με κηπο και τελεια διακοσμηση,γιατι τοτε τρεχουν σαν παλαβοι απο το πρωι ως το βραδυ?

Το ευκολο χρημα,βγηκε ο αλλος προχθες να μας πει οτι πρεπει να κοπουν τα επιδοματα απο τους 25αρηδες για να πανε να δουλεψουν,του εξηγησα στο μυνημα οτι δεν ξερει τι του γινεται αναλυοντας του την πραγματικοτητα,με εβρισε,πριβε,δεν βριζουν οι τηλεπερσονες ποτε στο κυριως παραθυρο,για να μην τους κραξουν μετα οι υπολοιποι,εν τω μεταξυ αυτος για το μονο που ειναι γνωστος ειναι οτι ηταν γκομενος γερασμενης πλεον αοιδου με φτηνο καψουριαρικο ρεπερτοριο,αλλο δεν εχει κανει στην ζωη του.

Αλλα η προβολη σαν γλαστρα σε εκπομπη του δινει το δικαιωμα να εχει αποψη επι των παντων.

Αυτοι οι χολεριαρηδες ολοι των καναλιων,η σαπιλα της συγχρονης εποχης,ο ενας μπορει να σφαξει τον αλλον με αγαπη,αυτο που παλια γινοταν σε χωριά αν η μια οικογενεια δεν χωνευε την αλλη γινεται σημερα στα καναλια που ο ενας θαβει τον αλλον με "αγαπη".  

Σχεσεις με εικονικη πραγματικοτητα,οτι χειροτερο μαζεμενο μεσα σε ενα χαζοκουτι,απο δημοσιογραφους,καθημερινες ενημερωτικες εκπομπες,τηλε-σταρ,και να που ολοι θελουν να μοιαζουν με αυτη την σαπιλα.


Προτιμω να θυμαμαι οτι παλια που δεν υπηρχαν ολοι αυτοι η ζωη ηταν καλυτερη και πιο απλη.

Σημερα πρεπει να εισαι επιτυχημενος,να φυγεις απο την φτωχογειτονια που ετρωγες ραδικα 3 φορες την βδομαδα και να τρως σουσι,φυσικα αλλαζει μονο το εξω και οχι το μεσα σου,αν γεννηθηκες κακομοιρης και φτωχος το ιδιο κακομοιρης θα εισαι και πλουσιος,η αν ησουν απο ευπορη οικογενεια μεγαλωσες με αυθαδεια,ελλειψη σεβασμου και στοχο να πετυχεις τοτε το ιδιο αξεστος και αγενης θα εισαι κι εκει,μεχρι να μπεις καπου... ομως ξεχνανε οτι μολις εξαφανιστει η φατσα τους απο το γυαλι θα τους ξεχασει και η μανα τους.

Η φιλευσπλαχνια ειναι το χομπυ τους,ειναι openminded ολοι,αν δεν ειναι δεν εχουν θεση σε εκπομπη,απο πισω μπορει να σε πουν πουστη η πουτανα με την πρωτη ευκαιρια,η εικονικη πραγματικοτητα απαιτει να ειναι αψογοι σε αποψεις και εμφανιση,οσο τους βλεπουμε,μετα....

Ελαχιστες οι εξαιρεσεις.

Η Σαρα και η μαρα.

Χαθηκαν οι γευσεις και οι μυρωδιες,τωρα μυριζουν τα σκατα και τρωμε στην μαπα ανιδεους που μας λενε το σωστο η το λαθος.Μαζι τους χαθηκαν οι αξιες,η αξιοπρεπεια,επικρατει η εξωτερικη εμφανιση και η κενοτητα μαζι με την αγνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: