Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2011

Αυθ-αιρετοι

Στην δημοκρατια υπαρχει το δημοκρατικα και μετα απο εκλογες  εκλεγμενο σωμα των Βουλευτων,ολοι αυτοι οι κυριοι προεκλογικα γυρνανε σαν τις αδικες καταρες απο δρομο σε δρομο και απο περιπτερο σε περιπτερο και διαλαλουν την πραματεια τους.

Η πραματεια τους ειναι οι θεσεις του κομματος που εκπροσωπουν,θεσεις για ολα τα προβληματα που αντιμετωπιζει η περιφερεια τους και γενικοτερα η χωρα.
Με βαση αυτες τις θεσεις ο λαος αποφασιζει ποιον θα ψηφισει να τον κυβερνησει την επομενη τετραετια...αν και ποτε σχεδον δεν συμπληρωνουν αυτην την περιοδο.

Απο την μερα που εκλεγουν και επειτα ολοι αυτοι οι κυριοι και κυριες ξεχνανε οχι μονο τις δημοσιες εμφανισεις,οχι μονο τις προεκλογικες τους υποσχεσεις,αλλα ψηφιζουν εξ'ονοματος των ψηφοφορων τους οτι πιο αντιλαικο και πιο αντιθετο απο οσα ειχαν υποσχεθει.
Ξεχνανε τις χαιρετουρες,τους διορισμους που υποσχεθηκαν,τις λυσεις στα προβληματα και σαν υπακουα ζωακια ακολουθουν την πορεια που χαραζει ο διαχειριστης του κομματος λες και αυτος τους εβαλε στο κοινοβουλιο να καλοπληρωνονται να τρωνε και να πινουν.
Μονη τους ασχολια η παρουσιαση των θεσεων του κομματος τους στα τηλεοπτικα παραθυρα,εκει αρεσκονται να βριζονται μεταξυ τους,να ουρλιαζουν,αυτοι που εχασαν να λενε οτι πηραν το μυνημα και αυτοι που κερδισαν να λενε τους προηγουμενους κλεφτες.

Δεκαετιες αυτο ειναι το σκηνικο στην πολιτικη ζωη του τοπου,αιρετοι αρχοντες,πεινασμενοι οι περισσοτεροι βρισκουν στην αγκαλια της δικης τους δημοκρατιας την στοργη,την προστασια...εκτος αν κανενας βγει στον δρομο μονος οποτε την εβαψε,τον πλουτο και την εφημερη δοξα.

Η απορια μου ειναι η εξης:
Εφοσον ολοι αυτοι εχουν εκλεγει με βαση την δικη μας ψηφο,εμεις ψηφιζουμε με διαφορετικα κριτηρια ο καθενας,αλλος γιατι περιμενει κατι,αλλος γιατι πιστευει κατι,αλλος γιατι ειναι απογοητευμενος,δεν θα επρεπε λοιπον να λειτουργουν με βαση το δικο μας συμφερον και οχι μονο το δικο τους?
Πως εφαρμοζουν ενα προγραμμα για το οποιο δεν ειπαν τιποτα προεκλογικα?
Γιατι η αστεια δικαιολογια που εχουν ειναι οι εμας μας ψηφισε ο λαος να εφαρμοσουμε το προγραμμα αυτο?
Δεν ειναι η εξαπατηση του λαου και το ψεμα αδικημα για το οποιο πρεπει να λογοδοτησουν?
Πως τολμανε και παρουσιαζονται σαν ασπιλοι και αγνοι οταν ολοι γνωριζουμε οτι οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι αν οχι οι ιδιοι κλεφτες τουλαχιστον συνενοχοι με τους κλεφτες αφου τους καλυπταν και τους εδιναν ασυλια οταν επρεπε να τους καταδικασουν?

Αυτο ειναι η μεγαλυτερη σαπιλα και κοροιδια προς εμας.
Οι κυριοι αυτοι πρεπει να αλλαξουν τον τροπο που δικαιολογουνται.

Δεν πρεπει να λενε πλεον ειμαστε αιρετοι.

Η σωστη προταση ειναι ....ειμαστε αυθαιρετοι εκπροσωποι του λαου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: