Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2011

Να,να,ο Νονός




Η κατάσταση στη χώρα γίνεται όλο και πιο αστεία. Τώρα ο πρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απορρίπτει το σενάριο «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Δηλαδή, προσπαθεί να μας πείσει ότι η χώρα δεν έχει χρεοκοπήσει από πέρσι, και υπάρχουν πολλοί που το πιστεύουν αυτό.

Οπωσδήποτε, όσο ηλίθιος και να είναι ένας λαός, είναι κάπως δύσκολο να του πεις πως -μετά το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο που υποτίθεται πως θα τον έσωζαν- θα πρέπει να φάει στο κεφάλι και μια πτώχευση.

Οπότε, τώρα το κυβερνητικό επιτελείο αναζητεί έναν γλυκό επιθετικό προσδιορισμό για τη χρεοκοπία και –για την ώρα- προκρίνεται το όνομα «επιλεκτική χρεοκοπία». Είναι αυτό που λέμε «αυτός είναι πολύ επιλεκτικός άνθρωπος».
Επειδή η χώρα μας ταλαιπωρείται για πολλά χρόνια με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, προτείνω να λυθεί αμέσως το θέμα της ονομασίας της χρεοκοπίας. Να την πουν «βόρεια χρεοκοπία» ή «νότια χρεοκοπία», να τελειώνουμε με τα βαφτίσια.
Το θέμα της χρεοκοπίας δεν είναι σημαντικό. Άλλωστε, σε δέκα χρόνια ποιος θα την θυμάται τη χρεοκοπία; Οι σκλάβοι δεν έχουν ιστορική μνήμη.
(Δεν θέλω να διακόψω τη νιρβάνα κανενός αλλά έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι πως αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία -και έχουν καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία- όχι μόνο συνεχίζουν να είναι ελεύθεροι αλλά παραμένουν όλοι στις θέσεις τους και πολλοί απ’ αυτούς κυβερνούν τη χώρα;)
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: