Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2011

ΕΚΤ: Σε αναζήτηση συμβούλων για το ενδεχόμενο πτώχευσης κράτους μέλους της Ευρωζώνης

Σε αναζήτηση ιδιωτικών συμβούλων βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις από ενδεχόμενη πτώχευση κράτους-μέλους της Ευρωζώνης.

Χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η ΕΚΤ έχει ήδη μιλήσει σε περισσότερες από 5 τράπεζες, ζητώντας τους προσφορές για την ανάληψη συμβουλευτικού ρόλου.

Ωστόσο τονίζεται ότι δεν έχει ακόμη κλειστεί καμία σχετική σύμβαση, και η ΕΚΤ επιθυμεί να έχει μια σαφή εικόνα αναφορικά με τις επιπτώσεις μιας κρατικής χρεοκοπίας στις χρηματαγορές και στους ισολογισμούς των τραπεζών.

Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί ότι η πρόσληψη συμβούλων για θέματα χρεοκοπίας θα έστελνε ένα πολύ ανησυχητικό μήνυμα στις αγορές, και ιδιαίτερα μετά από τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ για το πόσο καταστροφική θα ήταν η χρεοκοπία μια χώρας-μέλους, όπως της Ελλάδας.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η ΕΚΤ αναζητά «εξωτερική» βοήθεια, καθώς έχει ήδη προσλάβει ιδιωτικούς συμβούλους για τους χειρισμούς στο ζήτημα των προβληματικών τραπεζών της Ιρλανδίας. 

http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: