Σάββατο, Μαρτίου 05, 2022

Ενας προσχεδιασμενος; πολεμος


 Ξαφνιασμενη και εξοργισμενη η ηγεσια των ΗΠΑ καταδικαζει την στρατιωτικη επεμβαση της Ρωσιας στην Ουκρανια,,,,,λες και δεν το ηξερε,και αφου το ηξερε αντι να απολογηθει επιβαλλει κυρωσεις και πιεζει και την Ευρωπη να κανει το ιδιο....κι ομως.


Σε εγγραφο που αποκαλυψαν τα Wikileaks ο πρεσβευτης των ΗΠΑ στην Ρωσια W,Burns ενημερωνει για τις ανησυχιες της Μοσχας σε πιθανη επεκταση του Νατο στην Ουκρανια και την πιθανοτητα εμφυλιου πολεμου η επεμβασης της εκει.


ο George Kennan, ο μεγαλύτερος στρατηγός εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής, ο αρχιτέκτονας της στρατηγικής των ΗΠΑ για τον Ψυχρό Πόλεμο. Ήδη από το 1998 ειπε ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ ήταν ένα «τραγικό λάθος» που θα προκαλούσε τελικά σύγκρουση με τη Ρωσία».

 


 
ο Βρετανός δημοσιογράφος

, πρώην συντάκτης των εξωτερικών υποθέσεων του Sky News, στο βιβλίο του 2015 Prisoners of Geography: For Russia «μια φιλοδυτική Ουκρανία με φιλοδοξίες να ενταχθεί [ΕΕ ή ΝΑΤΟ] δεν θα μπορούσε να αντέξει» και «θα μπορούσε να προκληθει ένας πόλεμος».

 


Ο σημερινός διευθυντής της CIA Bill Burns ανεφερε πριν από δύο χρόνια 


Ακολουθεί μια ανοιχτή επιστολή του 1997, υπογεγραμμένη από "50 κορυφαίους ειδικούς της εξωτερικής πολιτικής" που αντιτίθενται στην επέκταση του ΝΑΤΟ 
 
 
ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ,ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ,ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ,ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΕΝΩ ΕΝΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ,ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ,ΚΡΙΜΑ.
 
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: