Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2022

Απονη κενωνια

 


Πως καθε φορα που συμβαινει κατι σαν αυτο που αποκαλυφθηκε με την Κιβωτο του κοσμου,,ξαφνιαζομαστε και μας βρισκει προ εκπληξεως,μπαινουμε ολοι στα σοσιαλ να πουμε την αποψη μας,να βρισουμε,να ανταλλαξουμε αποψεις με αλλους....


Που ζουμε ξερετε?

Γιατι ξαφνιαζομαστε?

Δεν την γνωριζουμε την κοινωνια μας?

 

Ποιοι ειμαστε ολοι εμεις οι ξαφνιασμενοι?

Ειμαστε οι ιδιοι που πεταμε τα σκουπιδια του πρασινου καδου στον μπλε και το αντιθετο,οι ιδιοι που γενναμε παιδια και τα παραταμε με ενα λαπτοπ η εναν ταμπλετ η αντε με ενα παλιο κινητο να παιζουν ολη μερα αρκει να μην μας ενοχλουν,που κλωτσαμε το αδεσποτο στον δομο,που βριζουμε καθε συνανθρωπο μας που θα κανει κατι με το οποιο ειμαστε αντιθετοι...κι ας ειμαστε εμεις λαθος,οι ιδιοι που δεν αφηνουμε πεζο να περασει απο τις διαβασεις πεζων,που λενε...Ωχ αδερφε εγω θα βγαλω το φιδι απο την τρυπα,που ψηφιζουμε καθε ανικανο πολιτικο και γλυφουμε τον καθε εγκληματια Πρωθυπουργο επειδη μας μοιραζει πενταροδεκαρες...

Ειμαστε η ιδια κοινωνια που σπαταλαει τα βραδυα της βλεποντας οτι τηλεοπτικο σκουπιδι μας σεβιρουν τα καναλια,που περναμε ωρες παρεα με τις μποτοξαρισμενες παρουσιαστριες που εχουν και δικη τους καμερα γιατι οι αλλες καμερες τις βλεπουν και τρομαζουν,ειμαστε ο ιδιο λαος που περναμε μεσα απο στενακια με τερμα την μουσικη στις δυο το πρωι η κανουμε μαζωξεις φιλων σε σπιτια αδιαφορωντας αν οι διπλα μας θελουν να κοιμηθουν.


Γιατι ετσι μας αρεσει.


Ειμαστε εμεις που εχουμε τσακωθει με ολους τους αλλους ιδιοκτητες η ενοικιαστες στην πολυκατοικια μας,τσακωμενοι ειμαστε και με τους δικους μας,με την γυναικα μας,με τα παιδια μας και με οποιον ζει στον πλανητη.

 

Εχουμε πολιτικους που οτι κανουν το κανουν για το συμφερον τους η των δικων τους η οσων τους ελεγχουν.

Εχουμε δικαιοσυνη που κρινει με ορθανοιχτα ματια και ενω γινεται εξωση σε συνταξιουχο για χρεος 15 χιλιαδων ευρω,,,αφηνουν τον Κουλη ελευθερο με τοσα εγκληματα,και την ΝΔ ανοιχτη με τοσα χρεη.

Εχουμε ηγεσια της Εκκλησιας και κληρικους που πιστευουν στο χρημα περισσοτερο απο τον θεο.

Εχουμε δημοσιογραφους που παραπληροφορουν και προπαγανδιζουν,

Δεν μας ενοχλει τιποτα.

Αλλα........

Στα σοσιαλ ειμαστε φιλανθρωποι,υπερ του δικαιου,υπερ των παιδιων,υπερ των κακοποιημενων γυναικων κι ας δερνουμε την δικια μας,κατα των παιδεραστων και του καθε ανωμαλου αν και τα δικα μας  βιτσια κανεις δεν θα τα μαθει,

Στα σοσιαλ λεμε καλημερα σε ολους,ευχομαστε για τις γιορτες και τα γενεθλια τους....τι καλα που βγηκαν και τα σοσιαλ μιντια και δεν ξοδευομαστε σε δωρα και γλυκα.

 

Ειμαστε απλα μια σαπια κοινωνια,γεματη υποκρισια και ψεμα,αλλα πλεον η εικονα ειναι η σημαντικη,και πρεπει ολοι να προσεχουμε την εικονα μας,εχουμε εγκληματιες και κλεφτες ηγετες αλλα μας βολευει γιατι το ιδιο ειμαστε κι εμεις,γελοιες και γερασμενες υπαρξεις στις τηλεορασεις μας αλλα κι αυτο δεν μας πειραζει μιας και ειναι τζαμπα,το ρητο"Πουτσα,λουσα και χορος" ειναι το μοτο μας,οι βολτες στα Σουπερ μαρκετ η μονη διασκεδαση μας.

 

Και ξαφνικα ξυπνησαμε απο οσα συμβαινουν στην Κιβωτο του κοσμου,αλλα αυτα συμβαινουν δεκαετιες,τωρα το καταλαβατε?

Τοσα χρονια τι κανατε?Κοιμοσαστε?Βλεπατε ριαλιτυ?

 

Τα παιδια σας τωρα σας ενοιαξαν?

Οταν τα παρατατε στα ταμπλετ και δεν ξοδευετε χρονο μαζι τους δεν σας ενοιαζαν?

Οταν ειστε ολη μερα με την οθονη του κινητου ενσωματωμενη στα ματια σας δεν τα βλεπετε?

Οταν πατε μαζι τους καπου και κανεις δεν μιλαει αλλα εχετε ολοι απο ενα κινητο και εχετε αποχαυνωθει σε αυτο τι τους προσφερετε?


Ατιμη κενωνια,τι μας εχεις κανει.


Αλλα παντα φταινε οι αλλοι.


Εμεις αγαπαμε ολο τον κοσμο,τα ζωα,την φυση,βλεπουμε μονο σειρες ποιοτητας,αγαπαμε το διαβασμα,την οικογενεια μας,τους γυρω μας.


Σε ποια χωρα ζειτε?


  Υ.Γ. Υπαρχουν και σωστοι ανθρωποι-οικογενειες,απλα οι επιφανειακοι υπερτερουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: