Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023

Οι συγχρονοι Μαυραγοριτες

 


Δεν μου προκαλεσαν εντυπωση τα προστιμα που επιβληθηκαν σε 4 Σουπερ Μαρκετ για αισχροκερδεια,αρνητικη εντυπωση μου προκαλεσε το υψος των προστιμων,οταν ενα σουπερ μαρκετ εχει τζιρο 2 δις και του βαλεις προστιμο 300 χιλιαδες ευρω ειναι σαν να κανεις μια τρυπα στο νερο.


Τα σημερινα Σουπερ μαρκετ ειναι η συνεχεια του μαυραγοριτη της κατοχης,δεν ενδιαφερονται για τιποτα παρα για το κερδος,πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελλες,θα κλεψουν αφου τους επιτρεπεται να το κανουν,τωρα ξαφνικα τα επιασαν να αισχροκερδουν;

Τοσα χρονια τι κανουν;

Κατ αρχην δεν υπαρχει κανενας ανταγωνισμος,οτι τιμη εχει το ιδιο προιον σε ενα Σουπερ μαρκετ εχει σε ολα,που ειναι και τι κανει η επιτροπη ανταγωνισμου σε αυτες τις περιπτωσεις;

Οτι κανουν ολες οι επιτροπες στην Ελλαδα.

Ξυνει τ αρχιδια της.

Για τον υπουργο μην πω,αναλωνεται να διαφημιζει το καλαθι του νοικοκυριου και να υπερηφανευεται οτι εχει τα φθηνοτερα προιοντα,φυσικα δεν λεει οτι τα 8 στα 10 ειναι ιδιωτικης ετικετας,αισχρης ποιοτητας και οτι ηταν 30% φθηνοτερα πριν απο τις αυξησεις.

Επισης αναλωνεται να τρεχει σε φιλικα σουπερ μαρκετ και να διαφημιζει ποσο φθηνο ειναι το  γαλα,δεν μας λεει ομως ποσο εκανε πριν ουτε αυτο,ουτε η ζαχαρη ουτε δεκαδες αλλα τροφιμα.

Δεν μας λεει γιατι το λαδι απο 16 ευρω το πενταλιτρο πηγε 26 ευρω το τετραλιτρο,δεν μας λεει γιατι ανεβαινουν οι τιμες την επομενη μερα απο καθε αυξηση πετρελαιου αλλα δεν πεφτουν οταν πεφτει το πετρελαιο η το φυσικο αεριο,φυσικα δεν εγιναν οι παραγγελιες την επομενη ημερα,τα Σουπερ μαρκετ εχουν αποθηκες γεματες στοκ και κερδιζουν παρανομα γιατι το πουλανε στις αυξημενες τιμες.

 

Οι συγχρονοι μαυραγοριτες δεν χορταινουν μονο με αυτα,δεν χορταινουν που ηταν οι μονοι ανοιχτοι στην διαρκεια των λοκνταουν και τα οικονομησαν χοντρα,δεν τους φτανει που εχουν αυξησει τα παντα με την δικαιολογια του πολεμου στην Ουκρανια,δεν τους φτανει τιποτα.

Θελουν και το τελευταιο σας σεντς,με καθε τροπο.

Καλαθι του νοικοκυριου γεματο σκουπιδια,αυτα θελουν να τρωμε,αρκει να τα πληρωνουμε.

Και μας πλασαρουν τεχνητα και το παραμυθι της βιωσιμης αναπτυξης ,ξεχνανε οτι οτι εχουν στα καταστηματα τους ειναι μεσα σε πλαστικες συσκευασιες.Η βιωσιμη αναπτυξη τα μαρανε.

Και του πουλιου το γαλα ελεγε η διαφημιση ενος απο τα Σουπερ μαρκετ που βρεθηκε να αισχρορκερδει και θα πληρωσει...αν πληρωσει πανω απο 300 χιλιαδες ευρω προστιμο,πενταροδεκαρες μπροστα στα κερδη του,απο κοντα και το γνωστο φτηνιαρικο που καποτε πουλουσε μελομακαρονα με μουχλα,αλλο ενα....το Ελληνικο Σουπερ μαρκετ και ενα απο το χωριο μου που μπηκε στο κολπο και εγινε μαυραγοριτης και αυτος,παλαιοτερα ειχα αγορασει κρεας,του ειπα να το κοψει κιμα και ειδα οτι την ωρα που τον κοβει πεταει μεσα και οτι λιπος εχει αποθηκευσει πανω στο μηχανημα,μας θεωρουν ηλιθιους,φυσικα στο χρεωνει για κρεας,του το αφησα εκει και δεν ξαναπηγα,και δεν ντρεπονται.

Μωρε καλα κανω κι οτι δεν με ικανοποιει απο οσα αγοραζω τους το παω πισω,προσφατα πηρα ενα ματσακι ανιθο και στον δρομο ειδα οτι τον χρεωσαν 1.45 ευρω,80 γραμμαρια,τους τον πεταξα στα μουτρα και πηρα τα λεφτα μου πισω,1,45 τα 80 γραμμαρια,δηλαδη 15 και ευρω το κιλο ο ανιθος,ηταν εισαγωγης λεει,να τον φανε αυτοι.Μεχρι και η υπαλληλος επαθε σοκ με την τιμη....


Ξυπνατε ρε,ειδαν οτι σας κλεβει το κρατος και ειπαν να κανουν το ιδιο,τσεκαρετε τι αγοραζετε.

Μην αγοραζετε υπερτιμημενα τροφιμα,μην αγοραζετε αχρηστα προιοντα,αποφυγετε τις ιδιωτικες ετικετες,παρτε λιγοτερα αλλα απο επιλογη σας,να επιστρεφετε οτι δεν βρισκετε ικανοποιητικο σε ποιοτητα. 

Φρουτα,ψαρια και λαχανικα ειναι υπερτιμημενα κατα 50% στα σουπερ μαρκετ,μην τα αγοραζετε απο εκει.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: