Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2011

Επετειος και επαιτες

Θλιψη προκαλει η σημερινη επετειος του Πολυτεχνειου,θλιψη γιατι αντι να καταφερουμε σαν λαος να διεκδικησουμε οσα απο τοτε ηταν ζητουμενα εμεις βολευτηκαμε στην υποτιθεμενη κατακτηση μιας αποτυχημενης δημοκρατιας και αφησαμε οτι χειροτερο βγηκε απο τα σπλαχνα εκεινης της αντιδρασης να κυριευσουν την χωρα και να την οδηγησουν στην σημερινη της κατασταση.

Και ειναι πιο καθησυχαστικο για εμας να σκεφτομαστε οτι παντα καποιος αλλος εχει το φταιξιμο ακολουθωντας την τακτικη της στρουθοκαμηλου αν ανοιξουμε ομως το μυαλο μας και την σκεψη μας θα καταλαβουμε οτι την κυρια ευθυνη πρεπει να την αποθεσουμε πανω στους δικους μας ωμους.

Χωρις να ειμαι ο ειδικοτερος ολων πιστευω οτι αν αφησεις την τυχη σου η την τυχη της χωρας πανω σε
ανθρωπους που δεν εχουν ουτε την δυνατοτητα ουτε την προθεση να την διαχειριστουν σωστα και με συνεση τοτε δεν φταινε εκεινοι αλλα εμεις που τους αφησαμε επι τοσες δεκαετιες να το κανουν.

Και ξαφνικα εγινε μια περηφανη χωρα...χωρα διεφθαρμενων και αυτη την κουβεντα την ειπε ενας ανεπαγγελτος και ανικανος πολιτικος... προωθημενος απο την οικογενειοκρατια που εχει επικρατησει στην χωρα,και φτασαμε εμεις που αντισταθηκαμε σε εισβολεις και χουντες να μην μπορουμε να αντισταθουμε σε μια οικονομικη δικτατορια που επιβληθηκε επανω μας με βιαιο τροπο και με δικαιολογια οτι μαζι τα φαγαμε αυτα που εκεινοι κατασπαραξαν.

Μονη δικαιολογια για την απωλεια αντιδρασης ειναι οτι εκτος απο το οτι υπαρχουν ακομα πολλοι καλοβολεμενοι που ζουνε ανετα μεσα στην φτωχεια που επικρατει..ειναι οτι ξεροντας οτι φταιμε δεχτηκαμε αδιαμαρτυρητα την τιμωρια για την επι τοσα χρονια αδιαφορια μας για οσα συνεβαιναν στην χωρα.

Ζητιανοι μιας δημοκρατιας που απετυχε οικτρα,ψαχνουμε φταιχτες αποφευγοντας να δουμε καταματα την αληθεια,και εκτος απο αυτους που ειναι μπροστα μας θα εφευρουμε και αλλους που εκαναν αυτο που δεν καναμε εμεις.

Εκμεταλλευτηκαν την ηττα τους για να μας υποδουλωσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: