Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2011

Τώρα αρκεί μια επιστολή του Παπαδήμου;


Αλλαγή στάσης από την ΕΕ στο θέμα των επιστολών;
Ο επικεφάλής του Eurogroup κ. Γιούνκερ, μιλώντας σήμερα στο  Ευρωκοινοβούλιο για την Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, διευκρίνισε σχετικά ο,τι :  «Αναμένουμε  επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόικα.»
Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα, αναμένεται να  ληφθεί πριν το τέλος του Νοεμβρίου 2011.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, επανέλαβε για μια ακόμα φορά την κατηγορηματική του αντίθεση στην υπογραφή επιστολής.  «Αρκεί η δέσμευση του ελληνικού κοινοβουλίου και η ψήφιση από τα τρία κόμματα ότι η χώρα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της», επανέλαβε.
Νωρίτερα ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης διέψευσε τις πληροφορίες ότι έφτασαν στο γραφείο  του κ. Σαμαρά προσχέδια της επιστολής που καλείται να υπογράψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: