Σάββατο, Απριλίου 16, 2022

Πως αποκτηθηκαν ολα αυτα?

 


Μια τεραστια συλλογη αρχαιων ικανη να γεμισει ενα χωρο του νεου Μουσειου στα Χανιά αποκαλυφθηκε μπροστα στα ματια μας,οχι οτι δεν ακουγονταν φημες τοσες δεκαετιες για κρυμμενους θησαυρους που αποκτηθηκαν  ενας θεος ξερει πως και δεν ηξεραν τι να τους κανουν τωρα....


Δωρεα στο Ελληνικο κρατος λεει,χρονια πριν,οκ...αλλα πως βρεθηκαν στα χερια τους,εσκαβε η Μαρικα και μαζευε ο γερο Μητσοτακης?
Και μεχρι να τα δωρισουν γιατι τα κρατουσαν?


 Ηταν  νομιμη η κατοχη τους?

Με ποιο τροπο? 

Αν καποιος πολιτης βρεθει εστω με ενα κομματι αρχαιο στα χερια του μπορει να καταληξει στην φυλακη,εδω μουγκα και ησυχια,πολυ φυσιολογικα τα πραγματα,να εχει πολιτης,.....γιατι πολιτης ειναι ....ηταν ο Μητσοτακης ...τετοια τεραστια συλλογη αρχαιων και να ειναι ολα καλα και ομορφα.


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αντικείμενα χρονολογούμενα προ του 1453μΧ, όπως και όσα προέρχονται από έρευνα ή ανασκαφή ανεξαρτήτως χρονολόγησης τους ανήκουν αποκλειστικά στην κυριότητα και νομή του Δημόσιου.

Κυριότητα αρχαίων κινητών πραγμάτων σε ιδιώτη επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε εισαγόμενα αντικείμενα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν βρέθηκαν αρχικά σε ανασκαφές στην Ελλάδα και είχαν εξαχθεί προ της εισαγωγής τους.

Και μακαρι να ειναι μονο αυτα........

Δεν υπαρχει ελπις,,,,Στην Ελλαδα ζεις 



Δεν υπάρχουν σχόλια: