Κυριακή, Απριλίου 03, 2022

Λογια του Αερα

 


Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση του διαχειρίστηκε τις κρίσεις με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ειλικρίνεια και παρά τις δυσκολίες τις μετέτρεψε σε ευκαιρίες για τη χώρα. Για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι αναμετριέται με τα προβλήματα των πολιτών, που, όπως τόνισε, δεν έχουν χρώμα και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια της στον ίδιο δρόμο και στο τέλος της τετραετίας θα κριθεί από το συνολικό έργο της και το πως διαχειρίστηκε τις κρίσεις.


π.χ.

 Φωτιες 

Χιονιας

Ακριβεια 

Φτωχεια

Αισχροκερδεια 

Καυσιμα 

Ουκρανια 

για πειτε,ποσο θα παρει στις εκλογες?


Ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ζει στον δικό του κόσμο. Ενώ οι πολίτες είναι στα όριά τους με την ακρίβεια και τα νοικοκυριά χτυπούν κόκκινα, ο Μητσοτάκης τι ετοιμάζει; Έλεγχο μετακινήσεων!
Σύμφωνα με τα σενάρια που έχουν εξεταστεί μπορεί να επιβληθεί δελτίο στα καύσιμα, να κόβεται το ρεύμα για κάποια λεπτά κάθε μέρα, να περιοριστεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. 


Και επειδη μια συγκεκριμενη εταιρεια παρακολουθει το ιστολογιο μου κατ'εντολη καποιων.......τα στοιχεια της θα τα δημοσιευσω σε επομενη αναρτηση μου διοτι εχω ζητησει με email να σταματησει να σπαμαρει το ιστολογιο μου,,,,,,,,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ 

Πολυς λογος γινεται για την βοηθεια της κυβερνησης σε ευαλωτες ομαδες του πληθυσμου,πολλες μεγαλες κουβεντες λεγονται για το ποσο βοηθαει η κυβερνηση οσους εχουν αναγκη,ολα καλα εως εδω. 

Εγω αν και αποφευγω να δημοσιοποιω απαντησεις που παιρνω στην προσπαθεια μου να βρω λυση στο προβλημα που αντιμετωπιζω με την οικονομικη μου ανεχεια....κουραστηκα να τα καταπινω αυτα τα μεγαλα λογια,απο παντου.

Εκκλησια που ταχα βοηθαει,ο Δημος Αθηναιων που επισης βοηθαει....ποιους βοηθανε δεν ξερω,τους εαυτους τους μαλλον,οποτε διαβαστε παρακαλω email μου στον Γενικο Γραμματεα καπολεμησης της φτωχειας για το ζητημα αυτο.


Του γραφω:

Ειμαι 62 ετων,διαβαζω στον τιτλο σας οτι ειστε Γενικος γραμματεας καταπολεμησης της φτωχειας.

Και σας ρωτω.

Ειμαι ανεργος,εργαστηκα το 2018 σε κοινωφελες προγραμμα του Οαεδ για 8 μηνες που πηρε 4 μηνες παραταση,εζησα σχετικα καλα με τα 540 περιπου ευρω που μας εδιναν τον μηνα,αυτο τελειωσε τον Νοεμβριο του 2019.

Μπηκα τον Ιανουαριο του 2020 στο ταμειο ανεργιας και με βαση τα ενσημα που συγκεντρωσα απο το προγραμμα αυτο επιδοτηθηκα για 12 μηνες με 399 ευρω τον μηνα,παλι μπορουσα να ζησω με καποια αξιοπρεπεια.

Τον Ιανουαριο του 2021 πηρα το επιδομα μακροχρονια ανεργου 200 ευρω τον μηνα το οποιο εληξε στις 21/1/2022

Με μεγαλη δυσκολια τα εβγαλα περα και μονο με βοηθεια φιλων που μου πληρωναν την ΔΕΗ,δεν εκλεψα και δεν ζητιανεψα.

 

Τωρα βρισκομαι στην εξης θεση

Πρεπει να περιμενω εως τον Ιουλιο για να μπορεσω να κανω αιτηση για το Ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα,λογω του οτι το επιδομα του ΟΑΕΔ λογιζεται σαςν εισοδημα το προγραμμα βλεπει οτι το περασμενο εξαμηνο ειχα 1200 ευρω εισοδημα και δεν με αφηνει να κανω την αιτηση.

 

Εως τοτε και με δεδομενη την κατασταση που επικρατει πως θα επιβιωσω?

Εσεις σαν υπευθυνος για την καταπολεμηση της φτωχειας τι θα με συμβουλευατε να κανω εως τοτε?

Αποταμιευσεις δεν εχω,ενα σπιτι γονικη παροχη της μητερας μου στο οποιο ζω ειναι η μονη περιουσια μου,φυσικα αποταμιευση απο οσα επαιρνε τα 3 τελευταια χρονια δεν θα μπορουσα να κανω,πως λοιπον ζει καποιος στην δικη μου κατασταση,υπαρχει κατι που μπορει να με βοηθησει?

 

Περιμενω μια απαντηση απο εσας.

Σας ευχαριστω πολυ


ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ?


ΑΥΤΟ:


Σε απάντηση του ηλεκτρονικού σας μηνύματος, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα:

 

 

Το ποσό που εγγυάται το πρόγραμμα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό είναι 200 ευρώ ανά μήνα εφόσον τα εισοδήματα του εξαμήνου πριν το μήνα υποβολής της αίτησης είναι μηδενικά.  Σε κάθε άλλη περίπτωση  το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης υπολογίζεται  με βάση τα πραγματικά  εισοδήματα του εξαμήνου από κάθε πηγή εξαιρουμένων αυτών που προβλέπονται στο άρθρο 2 περ. 8  παράγραφος 2 της υπ΄αριθμ.πρωτ. Δ13/οικ./53928/23-7-2021 (ΦΕΚ Β΄3359) κυα που αναφέρει ότι: «Το δηλούμενο εισόδημα δεν περιλαμβάνει: α) το επίδομα αναδοχής του άρθρου 9 του ν.2082/1192 (Α΄158), β) τα μη ανταποδοτικά επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος, γ) την οικονομική ενίσχυση που χορηγείται στην περ. γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν.δ 57/1973 (Α΄149) σε όσους περιέρχονται σε κατάσταση ανάγκης συνεπεία θεομηνίας και λοιπών φυσικών καταστροφών, δ) το επίδομα που καταβάλλεται σε ανέργους δυνάμει της παρ. 5 του άρθρου 30 του ν. 4144/2013 (Α΄88) όπως ισχύει, και ε) το σύνολο του καθαρού εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ή από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα εργασίας για δύο (2) περιόδους ενίσχυσης στις περιπτώσεις αυτονόμησης φιλοξενουμένων σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας, ξενώνες γυναικών  θυμάτων βίας και σε υπνωτήρια, λόγω ένταξης στην αγορά εργασίας. Για την ένταξη στη ρύθμιση απαιτείται η προηγούμενη κατάθεση αίτησης για λήψη του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος εντός της δομής και η αυτονόμηση από αυτήν εντός χρονικού διαστήματος έξι (6) μηνών από την ένταξη στην αγορά εργασίας.».

 

Το επίδομα ανεργίας συνυπολογίζεται ως εισόδημα καθώς δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις που προβλέπονται στο ως άνω άρθρο. Τούτου δοθέντος, η εισοδηματική ενίσχυση που θα προκύψει είναι ανάλογη του ύψους του επιδόματος ανεργίας που έχει καταβληθεί μέσα στο εξάμηνο αναφοράς και συνεπώς μικρότερη αυτής των 200€.  Μπορείτε όμως για το διάστημα αυτό να έχετε την συνδρομή με βασικά υλικά αγαθά εφόσον θελήσετε να συμμετέχετε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (ΤΕΒΑ) και να ενταχτείτε και σε άλλες συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες όπως το Κοινωνικό τιμολόγιο παροχών ηλεκτρικής ενέργειας εφόσον πληρούνται τα κριτήρια ένταξής σας σε αυτό.

 

 

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

 

Γραφείο Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας


ΛΕΕΙ

Το ποσό που εγγυάται το πρόγραμμα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό είναι 200 ευρώ ανά μήνα εφόσον τα εισοδήματα του εξαμήνου πριν το μήνα υποβολής της αίτησης είναι μηδενικά.


Πως θα ζησει καποιος εξαμηνο με μηδενικα εισοδηματα?


ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ?


Κοροιδευουν τον καθενα απο εμας στα μουτρα του,αδιαφορουν πληρως αν ζεις η αν πεθανεις,εγω του εξηγω οτι με 2400 ευρω συνολικο εισοδημα το 2021 το οποιο καταναλωθηκε το 2021 δεν ειναι δυνατον να επιβιωσω ακομα εξι μηνες ωστε να παρω το ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα στο τελος Αυγουστου και αυτος μου λεει μαλακιες περι ΤΕΒΑ το οποιο το παιρνει οποιος εχει ενταχθει στο ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα,εγω δεν εχω διοτι δεν εχουν περασει 6 μηνες,ασχετα με αυτο πιστευει κανεις οτι με δυο τσαντες τροφιμα ζει κανεις εναν μηνα?Ποσο μαλλον ΕΞΙ.

Εχουν νομοθετησει να θεωρειται το επιδομα μακροχρονια ανεργου ως εισοδημα οι απατεωνες ωστε να χρειαζεται μετα καποιος εξι μηνες αναμονη για να κανει την αιτηση για το Ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα,τετοια απατη.


ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΑΥΤΟ.


 Ευχαριστω για την απαντηση σας
Μου λετε πραγματα που γνωριζω και δεν καταλαβαινω ποιος πηρε αποφαση να θεωρειται το επιδομα μακροχρονια ανεργου εισοδημα,εργαστηκα και το κερδισα?
Θεωρει το κρατος οτι 200 ευρω τον μηνα μπορουν να συντηρησουν καποιον  που το λαμβανει και οταν τελειωσει να τον συντηρησουν ακομα 6 μηνες ωστε να μπορει να κανει επειτα την αιτηση για το ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα?
Ζουν οσοι εβγαλαν αυτες τις αποφασεις με 200 ευρω τον μηνα 2400 ευρω για 18 μηνες?
Και δεν ντρεπονται να το θεωρουν και εισοδημα?
Ευχαριστω για την απαντηση σας,περιμενα κατι καλυτερο,αν ειστε Γενικος γραμματεας καταπολεμησης της φτωχειας μαλλον δεν εχετε προγραμματα παρα μονο συμβουλες και ευχες,σας ευχαριστω πολυ παντως και σας ευχομαι κι εγω  Καλο Πασχα,πληρωνει ο λαος φορους για να πειναει και να επαιτει για να ζουν οι Δραγουμανοι με τους καλοπληρωμενους μισθους χωρις να εχουν ουτε μια προταση η εργο.Απορω με τους τιτλους που εχετε ενω στην πραγματικοτητα φροντιζετε μονο να μην βρεθειτε εσεις στην θεση μου.Την δικη σας φτωχεια δηλαδη αποφευγετε.
Μεχρι ποτε ομως?



Τελικα αναγκαστικα εκανα την αιτηση για το ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα μονο για 66 ευρω τον μηνα και μετα το εξαμηνο θα μου δωσει τα 200 ευρω που χαριστικα δινουν διοτι αν μπορουσαν δεν θα τα εδιναν και αυτα,και ενω ακομα και το ΔΝΤ συμβουλευει την κυβερνηση να προσεξει ιδιαιτερα τους ευαλωτους που παιρνουν αυτο το ποσο και να το αυξησει στα ορια του πληθωρισμου γιατι ποιος μπορει να ζησει με τοσα χρηματα οταν ολα εχουν ανεβει 30% τουλαχιστον .....αυτοι αδιαφορουν πληρως,οταν παιρνουν τα χρηματα που κερδιζουν οι ιδιοι και τρωνε και πινουν και εχουν εκατομμυρια καταθεσεις και αμινητα χωρις να εχουν εργαστει μια μερα στην ζωη τους γιατι να ενδιαφερθουν για τους αλλους?


ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΟΜΩΣ

ΑΡΚΕΤΑ.


Αν δεν ειχα βοηθεια απο συγκεκριμενο ατομο τωρα ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΣΑ,ειναι τοσο ειλικρινες και απλο αυτο,ντρεπομαι που αναγκαζομαι να ζηταω αυτη την βοηθεια απο αλλον ανθρωπο αλλα δεν εχω εναλλακτικη,δυσκολευομουν να ζησω με τα 200 ευρω και πληρωναν αλλοι την Ευδαπ και την ΔΕΗ,περιμενει ο Γ.Γ καταπολεμησης της φτωχειας να ζησω 6 μηνες χωρις κανενα εισοδημα,το πως δεν μου λεει,βγαινει ο καθε απατεωνας και υπονοει οτι βοηθουν οσους εχουν αναγκη,αλλα τελικα ολα αυτα που λενε ειναι μαλακιες για να κοροιδευουν τον κοσμο που δεν ξερει.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: