Παρασκευή, Οκτωβρίου 22, 2010

Η Ηττα

Η Ηττα που θα υποστει η κυβερνηση στις εκλογες θα ειναι μια ηττα ανευ προηγουμενου για κυβερνηση μολις ενος χρονου,δυστυχως εσπειρε ανεμους και θα θερισει θυελλες.

Οι Ελληνες ειναι ηλιθιοι,και το ξερουν,νευριαζουν ομως αν τους φερθεις σαν να ειναι και μαλακες που προσπαθουν σκληρα να μην ειναι,και αυτο εκανε η κυβερνηση και για την κυριολεξια ο Παπανδρεου.
Θεωρησε οτι ενας ολοκληρος λαος,που μεσα του εχει τιμιους εκτος απο τους κλεφτες,εργαζομενους εκτος απο τους τεμπεληδες,νομιμους εκτος απο τους παρανομους,αυτος ο λαος ολοκληρος πρεπει να αντιμετωπισθει σαν ενα διεφθαρμενο σωμα.

Βγηκε και το φωναξε παντου στο εξωτερικο,ενω εδω μοιραζε χαμογελα και"λεφτα υπαρχουν",μοιρασε υποσχεσεις που ειναι πλεον δεδομενο οτι γνωριζε οτι δεν θα μπορουσε να κρατησει και....

Αντι γνωριζοντας το προβλημα οπως το γνωριζε πριν να ειχε το σχεδιο οπως ελεγε να το αντιμετωπισει αυτος καθοταν και εκανε βολτες με πιστολια στον κροταφο επι 6 μηνες.
Ειναι πλεον δεδομενο οτι ο Γιωργος ηθελε σαν μονη λυση να φερει την χωρα εδω που την εφερε,ηξερε οτι χωρις τον φοβο που ειχε σπειρει δεν θα μπορουσε να παρει κανενα μετρο,ηξερε οτι το ΔΝΤ ειναι ο φοβος που χρειαζοταν για να το κανει.

Ξεχασε ομως ο Γιωργος οτι εδω δεν ειναι το σπιτι του,δεν ειναι η περιουσια του να την κανει οτι θελει,ξεχασε οτι εχει να κανει με ανθρωπους γιαυτο και αδιαφορα πετσοκοψε τους μισθους ολων,και τις συνταξεις,γι αυτο ενω μιλουσε πριν για εργασιακο μεσαιωνα οταν πηρε την εξουσια εξαφανισε καθε εργατικο δικαιωμα.

Ο Παπανδρεου εχει αποτυχει και το ξερει και αυτο,θεωρησε οτι τα μετρα θα αντεστρεφαν την οικονομια μας,και το εκαναν,προς το χειροτερο,οταν απο του χρονου ενα εκατομυριο ανεργοι θα περιφερονται χωρις δουλεια,οταν και οσοι εργαζονται με δυσκολια θα μπορουν να τα βγαλουν περα,οταν καμμια επενδυση δεν προκειται να γινει,αναπτυξη δεν προκειται να υπαρξει....τι εσοδα θα εχει αυτο το ρημαδι το κρατος για να πληρωσει τους δανειστες του?

Οι υποσχεσεις του περι μη ληψης νεων μετρων ειναι για γελια,και αυτο ειναι το χειροτερο,ζει πλεον σε μια χωρα που κανενας δεν τον εμπιστευεται,κανενας δεν παιρνει στα σοβαρα τι λεει ο Παπανδρεου γιατι ξερει οτι ειναι ενας ψευτης απλα.

Ο Παπανδρεου εκανε ενα μεγαλο λαθος,και το πληρωνει η χωρα,απο ενας αμιλητος πολιτικος εγινε ενας φαφλατας της γειτονιας,ειπε πολλα,εκανε τελειως τα αντιθετα,και τωρα υποσχεται πενταροδεκαρες σε οσους εχει ηδη απογοητευσει.
Και ανακοινωνει προγραμματα για την ανεργια λες και οι επιχειρηματιες θα μπουν στον κοπο να προσλαβουν νεα ατομα με τετοια οικονομικη κριση.

Κακος πολιτικος,κακος πρωθυπουργος,ανικανος να χειριστει την κατασταση που ο ιδιος δημιουργησε,προσωπικα θεωρω οτι ειναι πιο επικινδυνος απο τον παρα-κουρασμενο Καραμανλη,τουλαχιστον εκεινος δεν προδωσε την πατριδα του στο κεφαλαιο.

Ο Παπανδρεου θα γραφτει στην Ιστορια σαν ο Πρωθυπουργος που μετα τον Πατερα του εδωσε τοσες ελπιδες στον λαο,και δεν μπορεσε να πραγματοποιησει καμμια απο αυτες.
Και ο λογος ειναι απλος δεν μπορεσε να πραγματοποιησει καμμια, γιατι δεν ηταν αυτος ο στοχος του,στοχος του ηταν να προετοιμασει την χωρα για αυτο που μελλοντικα θα λεγεται Παγκοσμια διακυβερνηση.

Η ηττα λοιπον δεν θα ειναι εκπληξη,την ξερουν και την περιμενουν,το μεγεθος της θα ειναι οδυνηρο.

1 σχόλιο:

Soultakenn είπε...

Άσε που ο κόσμος κοιμάται ακόμα τον ύπνο του δικαίου.. Κανείς δε θα μιλήσει πια σε αυτή τη χώρα ; Κανείς δε θα ξεσηκωθεί ; Στη Γαλλία ότι έγινε έγινε επειδή αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης κατά 2 έτη.. Δηλαδή αν παίρνονταν στη Γαλλία τα μέτρα που πάρθηκαν στην Ελλάδα, τι θα γινόταν ;