Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2010

Τι ειναι η πατριδα μας ?

Γεννηθηκα σε αυτη την χωρα,μεγαλωσα εδω,ακομη και οταν ελειπα την ειχα μεσα στην καρδια μου,αυτη ειναι η πατριδα μου,ακομη και στα χρονια που ζουσα στο εξωτερικο μου ελειπε,ανασαινα και θυμονουνα τις μυρωδιες της,εδω περπατησα,στο νησι μου την Αιγινα εμαθα γραμματα,οσα εμαθα,ποτε δεν ειπα οτι ειμαι απο αυτους που γνωριζουν τα παντα,εδω ομως ειναι η πατριδα μου.

Ποναω που φτασαμε ως εδω,ριχνουμε τα λαθη στους αλλους αλλα ξεχναμε οτι και εμεις ειμαστε υπευθυνοι για ενα μερος αυτης της καταστροφης.

Ειναι καταστροφη αυτο που ζουμε,μας το περνανε για κατι ασημαντο,κατι που θα το ξεπερασουμε συντομα,και ομως δεν ειναι ετσι.

Πριν μας βαλει στο ΔΝΤ ο διαχειριστης μας μιλησε για απωλεια εθνικης κυριαρχιας,εμεις ετσι κι'αλλοιως ειχαμε απο καιρο μεινει με το στομα ανοικτο,δεν χρειαστηκε να το ανοιξουμε εκεινη την στιγμη,βαρυς λογος η απωλεια εθνικης κυριαρχιας,ποσο ευκολο να βγει απο το στομα καποιου ο οποιος κατα δηλωσεις του αδερφου του δεν εχει νοιωσει αυτην την πατριδα σαν δικη του ποτε.

Ερμαια των πολιτικων,και εμεις και η πατριδα μας,χρονια,δεκαετιες,αφησαμε τους παντες αδιαμαρτυρητα να κλεβουν λιγο λιγο μικρα αλλα σημαντικα κομματια μας.

Κομματια απο την ιστορια μας,κομματια απο τους τοπους μας,αυτοι που επρεπε να το σταματησουν δεν το εκαναν,αντιθετα αδιαφορησαν,μας ειπαν για σημαιες που τις πηρε ο αερας,εμεις δεν μιλησαμε,μας ειπαν για ονοματα που δεν θα παραδιδαμε,και ομως εκεινοι κρυφα συζητουσαν την παραδοση τους,εδιωξαν δασκαλες που διδασκαν την ελληνικη γλωσσα και επετρεψαν στους γειτονες μας να επιβαλλουν την δικη τους.

Σε ποια χωρα θα γινοταν αυτο και δεν θα ειχαν κρεμαστει οι υπευθυνοι για εσχατη προδοσια?

Μοιραζουν σιωπηλα τις θαλασσες μας,αδιαφορουν για οσους συμπατριωτες μας ζουν σε διπλανες χωρες και αντιμετωπιζουν την εχθροτητα τους.

Και το τελικο κτυπημα ηρθε...

Μας πουλησαν την χωρα για χρεος,το μνημονιο το λεει ρητα,αν δεν μπορεσουμε να ξεπληρωσουμε το δανειο αυτο οι δανειστες εχουν το δικαιωμα να πουλησουν μερη της περιουσιας μας για να πληρωθουν.

Και εμεις τους κοιταμε,τσακωνομαστε για το ποιος εκανε περισσοτερο κακο στην χωρα μας απο τους δυο,παραμιλαμε,τις συνεπειες δεν τις γνωριζω,τι θα γινει μετα απο χρονια εννοω.

Σκεπτομαι οτι αν δεν σηκωσουμε εμεις το αναστημα μας ολοι μαζι,σαν ενας λαος,οι ελπιδες ειναι λιγες πια.
Απο τους πολιτικους δεν περιμενω τιποτα,δεν εχουν προσφερει τιποτα ουτε οι μεν ουτε οι δεν.
Αν εμεις δεχτουμε οτι οτι αποφασισαν αυτοι για την πατριδα μας ειναι δεδομενο τοτε θα πρεπει να δεχτουμε και μια πατριδα ταπεινωμενη,υποτελη,αδυναμη και εξευτελισμενη.
Ειμαστε Ελληνες τελικα?
Πως μπορουμε να το αποδειξουμε,μονο με τα λογια?

Θυμαμαι στο σχολειο το ποιημα που λεγαμε....
Τι ειναι η πατριδα μου,μην ειναι οι καμποι....

Τωρα το ερωτημα ειναι διαφορετικο πλεον.

Ποια ειναι η πατριδα μου?

Δεν υπάρχουν σχόλια: