Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2010

Κατι ξερει ο Χατζημαρκακης


Αναδίπλωση Χατζημαρκάκη μετά τις δηλώσεις του από την Ιεράπετρα ότι ο Πρωθυπουργός βραβεύθηκε στη Γερμανία επειδή αγόρασε η Ελλάδα γερμανικά υποβρύχια. O ευρωβουλευτής των φιλελευθέρων μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ 9,84 διευκρίνισε ότι δεν είχε ως στόχο τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά να καταδείξει τη γερμανική υποκρισία. Πάντως οι δηλώσεις του κρητικής καταγωγής Γερμανού πολιτικού έχουν προκαλέσει έντονη ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου.


Το ιστορικό

Ο Ιεραπετρίτης ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος των Φιλελευθέρων κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων "Μελίνα Μερκούρη" στον τόπο καταγωγής του, αποκάλυψε ότι οι Γερμανοί βράβευσαν τον Γ. Παπανδρέου όχι επειδή έπεισε τους Έλληνες να ζήσουν τα επόμενα χρόνια με το μνημόνιο, αλλά επειδή έβαλε την υπογραφή του στην αγορά των γερμανικών υποβρυχίων.

Απαντώντας ο ίδιος στην ερώτηση που απηύθυνε στο πολυπληθές ακροατήριό του για το ποιος έχει επιβάλει στην Ελλάδα να αγοράζει υποβρύχια και τανκς προκειμένου να κερδίσει όσο γίνεται περισσότερα χρήματα από τη βιομηχανία εξοπλιστικών συστημάτων, είπε ότι αυτή είναι η Γερμανία, η οποία δε συμφωνεί στο να οριστούν τα όρια της Ελλάδας ως όρια (σύνορα) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οφείλει να υπερασπίζεται, έτσι ώστε να μειωθούν τα κονδύλια που διαθέτει η χώρα μας για εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

http://www.elzoni.gr/html/ent/948/ent.2948.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: