Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2012

"Άτακτη χρεοκοπία και δραχμή σε 10 εβδομάδες".Ποιος κάνει τη πρόβλεψη

Τα σενάρια επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή επανήλθαν δριμύτερα. Οι Sunday Times σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να “πτωχεύσει ατάκτως” μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες,θέτοντας σε αμφισβήτηση την επιβίωση του ευρώ

 Τα σενάρια επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή επανήλθαν δριμύτερα. Οι Sunday Times σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να “πτωχεύσει ατάκτως” μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες,θέτοντας σε αμφισβήτηση την επιβίωση του ευρώ.

Η εφημερίδα δημοσιεύει αυτή την εκτίμηση με αφορμή τη κατάρρευση των συνομιλιών για το χρέος τη Παρασκευή,επισημαίνοντας ότι “η Ελλάδα δεν έχει τα 14,4 δισ. € ομολόγων που πρέπει να εξοφληθούν στις 20 Μαρτίου.

Η άτακτη χρεοκοπία θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ,γράφουν οι Βρετανοί που προβλέπουν “ανάσταση της δραχμής”.

Παρά το γεγονός,συνεχίζει το ρεπορτάζ ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται απρόθυμοι να επιτρέψουν την άτακτη ελληνική χρεοκοπία ,αυτή αποτελεί πλέον μία από τις σοβαρές επιλογές.


Η κατάρρευση ήρθε ,γράφουν οι Sunday Times όταν ο οίκος Standard & Poors μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα των εννέα χωρών της ευρωζώνης.

Η Γαλλία και η Αυστρία έχασαν ΑΑΑ τους, υπονομεύοντας την οικονομική ευρωστία του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης που δημιουργήθηκε για να στηρίξει την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

 http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=11444

Δεν υπάρχουν σχόλια: