Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2012

Εγκλημα εσχάτης προδοσίας

Τις προάλλες ακούσαμε τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Κ. Χρυσόγονο να μας λέει ότι αν τελικά η Ελλάδα δεχθεί να υπαχθεί η δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτώβρη, στο Βρετανικό δίκαιο, –ένα δίκαιο που είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των δανειστών τότε πέρα απ’ ότι οι δανειστές-τοκογλύφοι του ελληνικού κράτους μπορεί να κατασχέσουν όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει φτάνοντας στο σημείο  «να βγάλουν σε πλειστηριασμό ακόμα και των οπλισμό των πολεμικών δυνάμεων μας Η θέση της Ελλάδας δεν καθιστάτε απλώς δυσχερής αλλά παντελώς αδύναμη», όπως είπε ο επιστήμονας.
Είναι αυτό που είπε ο Σόιμπλε, ωμά και κυνικά:
«Δεν χαρίζουμε χρήματα στους Ελληνες. Τα δίνουμε με τόκο. Και αυτό θα μας αποφέρει κέρδη», πόσο μάλλον που αν υπάρξει αδυναμία πληρωμής των τοκογλυφικών τόκων από το ελληνικό κράτος. Τότε το πρόβλημα θα «λυθεί» σύμφωνα με τις διατάξεις που Βρετανικού δικαίου. Πράγμα που σημαίνει ότι «ανοίγονται πολύ ευρύτερες δυνατότητες εντολή εκτελέσεως σε βάρος του ελληνικού δημοσίου για τους δανειστές σε περίπτωση αδυναμίας του ελληνικού δημοσίου να καταβάλλει τα συμφωνηθέντα», σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα Χρυσόγονου.
Και εδώ μπαίνει ένα βασικό ερώτημα. Δεν θα διαπράξουν έγκλημα εσχάτης προδοσίας όσοι πολιτικάντηδες με την υπογραφή τους συνεργήσουν ώστε η χώρα μας να γίνει το αθλιέστερο προτεκτοράτο του κόσμου;
 
 http://gregordergrieche.blogspot.com/2012/01/blog-post_2220.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: